Tomb King & Tomb Prince

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

hehe no to miałes farta :D

Awatar użytkownika
Marcin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marcin »

Nie mniejszego farta mieli kolesie od Treeman'ów. Klątwa jest przydatna, bo można takiego np Princa użyć jako szkieleta-kamikadze. :D
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, o 22:22 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

... po prostu ne mam slow..

wiesz jakie masz szanse, ze mumia sie w ten sposob zwroci?

Awatar użytkownika
Marcin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marcin »

Jak jest na jednym woundzie i może ocalić tym katapultę, a bitwa i tak jest przegrywana, to co można z nim zrobić? Mogłem go trzymać w katapce, która byłaby zaszarżowania przez Genia i pomocnikiem i straciłbym zarówno katapkę jak i Princa. Można było ostatecznie uciekać, ale straciłbym wtedy jeszcze hierofa. zaszarżowałem wiec Genia licząc, ze może zabiję, a na pewno nie dopuszczę kolesia z jeszcze jednym hero do katapki do końca bitwy (dwie tury zostały). i tak nic nie zrobił, ale na szczęście plan awaryjny z klątwą zadziałał. Chyba nie myślisz, że z założenia borę Princa jako kamikadze? ;) Po prostu zdarza się, ze szarża jako samobójca jest w skrajnych przypadkach dobrym ruchem.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, o 22:22 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

To prawda, mi się zdarzyło zaszarżować w ten sposób princem na jednej ranie w trzeciej turze w towarzyskiej bitwie na Vampira carsteina na dwóch ranach stojącego w oddziale BK z cursed bookiem. Nic mu nie zrobiłem, zabił mi princa i sypnął się z klątwy :) Ale chłop miał mine... :D
Prince kosztował dokładnie 126 pkt, został na jednej ranie więc wart był 63 pkt, a tyle za zdobycie 400 mogę zaryzykować - zwłaszcza jak szanse powodzenia są :)

Jeszcze jedno - klątwę zawsze oblewa AS swoim bretońśkim generałem :) Na trzy gry jakie z nim grałem oblał LD 3 razy po zabicu mi mumii i trzy razy szczezł :D:D

Pozdrawiam!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

a czy jest panika od wybicia calego oddzialu z klatwy?
pamietam ze keidys zabilem tak 5 chosenow dziopowi

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

IMHO jest. Rozdzielamy jak shooting...a więc jest panika za zabicie 25% i od wybitego oddziału.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie ma.. jest panika za 25% strat z niewazne jakiego zrodla ale poza tura walki.

czyli nie ma od klatwy

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

ale on juz nie jest w walce... ;) Ale panika od zniszczonego oddziału w walce wręcz jest chyba? :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie jest w walce.. ale jest w turze walki...

a panika od zniszczonego oddzialu nie jest panika za 25% strat;] mylisz zrodla paniki :wink: (i tak adal jest)

Silverman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Silverman »

Gdyby klątwa wybiła odział będący w CC, to koledzy w zasięgu 6" panikują.

Paniki za 25% strat nie ma w żadnych okolicznościach fazy combatu, a zatem także z powodu klątwy.

A szkoda. A ani do CR się liczy, ani nie powoduje paniki ;-)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

tak zalosc, tylko zabija i nic wiecej nie robi :D

Mikel
Wałkarz

Post autor: Mikel »

Jak to właściwie jest z flail of skulls? Napisane jest że "Each unsaved wound becomes two wounds". Dajmy na to że Prince bije tym flailem po jednostce (nie po bohaterze, championie itp. tylko po zwyklakach) w której modele mają po 1 woundzie każdy. Zadaje np. 3 trafienia, potem zadaje np 2 rany i nie są one wybronione w żaden sposób. To wtedy giną 4 modele? Czy 2 bo już 1 rana zabija model i nadwyżka jest tracona?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

niestety tracona :( tylko w pojedynku i na modelach z wiecej niz 1 rana mozna wiecej zadac :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Mikel
Wałkarz

Czy wystawialiście kiedyś specjalnych bohaterów? Jestem ciekaw jak się sprawdzają w praktyce. Czy są warci swojej ceny? Szczególnie czy sprawdzą się przy niedużej armii tak na 2000? Koszt takiego Settry jest duży na takie punkty (625) Z drugiej strony wydaje się że zapewni całkiem spore uderzenie i przewagę w magii, oczywiście przy złożeniu większej części armii specjalnie pod niego (Charioty, TG, Ciężka kawa). Jak myślicie? A te jego Blessed Blade of Ptra to jest hand weapon?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Settra jest o kant d... potłuc, biorąc go skazujesz się na magiczne zgnojenie przez dowolnego przeciwnika prócz może dwarfów.
Natomiast Khalida - mniam! :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Mikel
Wałkarz

Ale czemu? Przecież Settera ma 2 inkantacje po 3k6 i jeszcze Will of Settra na każde charioty, TG i Ciężką kawkę. A z Khalidą to chyba trzeba grać defensem. Mnóstwo łuczników z Blessing of the Asp jak sądzę. No i jeszcze lichów trzeba brać no bo ona ma przecierz tylko jedną inkantację i jeszcze jest na piechotę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Mikel pisze:Czy wystawialiście kiedyś specjalnych bohaterów? Jestem ciekaw jak się sprawdzają w praktyce. Czy są warci swojej ceny? Szczególnie czy sprawdzą się przy niedużej armii tak na 2000? Koszt takiego Settry jest duży na takie punkty (625) Z drugiej strony wydaje się że zapewni całkiem spore uderzenie i przewagę w magii
wiesz na takie punkty to walek.. on zajmuje 2 lordow :roll: :wink: taki przenosny minus ;)
Settra jest o kant d... potłuc, biorąc go skazujesz się na magiczne zgnojenie przez dowolnego przeciwnika prócz może dwarfów.
Natomiast Khalida - mniam! Smile
phi... sylvania daje rade mimo 3/4 ddkow popatrz jak kondzior (znany w mrocznych kregach jako 4 karabiny) daje sobie rade z 3dd i bez scrolli wiec nie powinno byc az tak tragicznie.. a tu masz 4ddki (settra jest hlp) i jednego scrolla (na dowolnym princie) a i magii mozesz miec sporo...
a co do khalidyu to sie nie zgodze... nie jest tak dobra jak sie uwaza.. szczegulnie, ze teraz jej ukrocili obrone...

Mikel
Wałkarz

upss. Faktycznie to byłby wałek wystawić Settrę na 2000. Nie doczytałem. Ale przynajmniej teraz problem mam z głowy.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Z khalidy fajny jest posion dla łuczników i jej staff, reszta to kicha. 5 ataków z S4, to raczej marnie więc nie powalczysz, inkantacja strzelania, też nie zawsze taka mega przydanta, wolę ruch. No i nie rozumiem czemu ma statsy princa, a nie kinga.

Co do settry, niby fajnie miodzio bo 70 % twojej armi będzie popychanych, tylko pojawia się ten problem, że ten jedyny oddział, który musisz popchnąć by wygrać, będzie zblokowany , bo masz na to tylko 2 inkantacje na 3, 1 na 1, no i może jeszcze jedna jakiegoś princa. A to jużtak dużo na 3k nie jest :/

Ogólnie bohateorwie są bardziej klimatyczni na takie luźne bitewki moim zdaniem, nie żeby byli słabi, ale za tą cenę to żenada.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

ODPOWIEDZ