Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Eldritch pisze:
trikk pisze: Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
No dobra, a gdzie jest haczyk ?
brak warda

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ward moze nie byc potrzebny, jak by za 25pkt bylo cos na strzelanie/magie to juz w ogole super

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

myślę, że diabolic splendour z giftów to ward

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

no zapomnialm jeszcze o giftach

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Jasiuuu pisze:
Eldritch pisze:
trikk pisze: Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
No dobra, a gdzie jest haczyk ?
brak warda
Well, nie znamy jeszcze całości giftów/przedmiotów a już na chwilę obecną są co najmniej 4 możliwości dania rzeźnikowi warda.
Dość plewnego co prawda, ale zawsze.

Jak dla mnie powyższa kosałka jest skandalicznie przegięta ;)

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

A widzisz jakieś inne przegięcia , póki co? W koncu coś ta armia musi mieć, jakieś swoje mocne punkty, jak każda inna ;) Każda ma jenostki np. bdb i niezastąpione ;)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

a potem jakiś dzieciak wjedzie lordem w BT z 8 S i 11 atakami...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Nie, no. On wjedzie lordem khorna :lol2:

przeciez frenzy to nie taki duzy problem przy lapaniu lataczy.

bedzie atakow 12 :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Morrok i co to ma do rzeczy? :wink:
Masz jakies uprzedzenia do dzieci czy co? :P
Niech se wjezdza! BT akurat to nie najlepszy lord demonów... Taki Keeper takiego lorda rozkreca w 1 turze nie tracac wounda nawet :wink:

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

to chyba nie widziałeś jak działa GUO skoro twierdzisz ze bloodzio jest najlepszym lordem demonów

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Gdzie tak napisałem bo niewiem?

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

sorki zjadłem sobie nie :oops:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kołek pisze:to chyba nie widziałeś jak działa GUO skoro twierdzisz ze bloodzio jest najlepszym lordem demonów
kazdy duzy jest dobry na co innego ;) GUO np wsiaka od zwyklego statica ;)
zreszta to nie temat na dyspute o duzych demonach ;)

dla mnie zajebistosc tego mieczyka zalezy od giftow i tego co bedzie mozna mu dac za te dodatkowe 25pkt w itemach... bo nie bede ukrywal ze statystyczne 8-9 A z S7 nie jest słabe :P
Marios pisze: Tak, rycerze będą zarąbiści, ale będą Dogry, które bardzo się przydają jako ściskacz jaj steamtankom, waraltarom, kolesiom na smokach, czy chociażby cokolwiek co przeżyje salwę jezzaili i dojedzie do skavenów ;).
Do tego będziemy mieli zwykłe ogry, które na bank będą tańsze od kawy
(oddział kawy - 5*40+powiedzmy sztandar(20?) i muzyk(10?)+jakiś sztandar(25;) lub inny ) i mark(10-30) czyli wyjdzie luzem 300 pkt.
Ogry, coś koło 105 za 3 modele - +dwuraki i mark np khorna(jakoś nie widzę fluffowo ogrów tzencha) i może jeszcze z muzykiem(jeśli wejdzie) mogą wyjść za 150 pkt, czyli masz 2 oddziały ogrów z dwurakami khorna(12 ataków/9 ran/save 5+, może chaos armour 4+?), które wg mnie będą lepsze na rozpieprzanie wampirów, którzy będą kroić rycerzy siłą 6-7. Oczywiście nie muszę wspominać o działaniu taktycznym, że mamy 2 a nie 1 oddział z pierdzielnięciem.
o dograch pisalem wczesniej i oczywiscie tez bede je wystawial.. jak wejda ;)
ogry to imo bez sensu... rownie dobrze moge wziasc gola 5 rycerzy (moze nadal bedzie 4+?)i mam duzo lepsze dzialanie od ogrow, co do wampirkow to jakos nie mam obawy... gracz pchajacy wampirkow do walki szczegolnie w takich rycerzy IMO zagrozenia nie stanowi
Marios pisze:Z tymi kalkami to niestety racja. Ludzie są za leniwi by testować coś nowego a jeśli nawet to zawsze trafi się na forum jakiś debil wujekdobra rada, który od razu powie, że to się nie opłąca i tamto i lepiej zrobić rozpę, by wyglądałą tak jak kogoś...
od tego jest forum, zeby radzic... mnie wkurza jak ktos pisze to i to jest dobre... bo tak, bez wytlumaczenia czy wprowadzenia co i jak, samo radzenie i bazowanie na czyis rozpach IMO zbrodnia nie jest
Marios pisze: Ja np raczej nie będe już grał na smoku, pomimo tego, że uwielbiam model, to myślę, że w dzisiejszej erze Imperium, krasnali, Helfów, Bloodthirsterów, Stardragonów, turbo magii gdzieniegdzie tak za bardzo sobie nie polatam.
nie sadze ;) ale to dobrze :) bedziemy mieli inne rozpy.. u mnie albo smok albo mantysia albo demon prince, w zaleznosci od tego co bedzie najbarziej zajebiste... jest pewniakiem (np mantysia oznacza dodatkowego maga.. wiec tez nie jest zla opcja, ale jesli bedzie miala ta zasade co u DE.. LD albo frenzy to w przypadku mounta pod maga zdecydowanie odpada... itp itd ;) )
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, o 21:18 przez thurion, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ostatnio wpadła mi w stardragona bestia z 7mioma atakami s10 przeżuty hita i wounda. za śmieszne punkty wystawiona ściągnęła mi cały dół w 1turze combata.

niech ktoś mi powie że ten mieczyk to przegięcie :roll:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

przerzuty na wounda? jakis walek dostales (co to bylo??);p

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Mi to wyglada na BT ale on nie ma przerzutow na woundowanie (chyba).

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

"atakują klony ,będą nas miliony ..." :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Trzeba będzie rączki pourywać :shock:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

daemon sword na lordzie klepaczu? plewnośc imo ;)

Ten mieczyk az prosi sie o maga lorda, statystycznie 5 ataków s6-7...do tego jakiś gift/item dajacy warda, choćby na 5+ i dowalamu mu markę tęczy dla polepszenia warda, wsadzamy na konika i włala - save 2+, ward 4+, grubo klepie, jest mobilny, siedzi bezpieczny w kocuszku maruderów...z warbannerem - o ile pozwola jednemu oddziałowi dac 25punktową szmatkę. I moze starczy punktów jeszcze na spell familiara.

lternatywa - mark slanesza - i dostajemy ASF...wówczas klocek może spokojnie dostać dwuraczki - szef i tak zazwyczaj wytłucze kontakt.

Ja pierdziu, jak na mnie must-be-opcja na każdą absolutnie bitwę. A jeszcze jakis rerol hitów z giftu na tego szefa, nieeee, to byłoby zbyt piekne :)

Optymistycznie mam nadzieje że faktycznie thurion zacznie grać na lordzie mantysiowym, połowa ludzi na smoku, kolejna częśc na lordzie klepaczu konnym, inni na magu lordzie a jeszcze inni - na magu-lordzie smoczym... Oby book na to pozwalał :)

Mantysia pod lorda jak na mnie to 1 turowy latający dywan pod lorda - nie ma prawa przeżyć 1 tury dobrego ostrzału w tej edycji gdzie kazdy kto może pakuje w ostrzął, i jeszcze wygina magię... z drugiej strony - jak juz rycerze i DRO podjada w zasięg szarży to nie ma problemu że lord sam z buta stoi - bo skombuje z kims szarżę i jest w domu.

Chyba że dadzą jakiś gift/item dajacy warda na szuting - wtedy rozmawiamy zupełnie inaczej :D
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Zablokowany