brak wardaEldritch pisze:No dobra, a gdzie jest haczyk ?trikk pisze: Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
ward moze nie byc potrzebny, jak by za 25pkt bylo cos na strzelanie/magie to juz w ogole super
no zapomnialm jeszcze o giftach
Well, nie znamy jeszcze całości giftów/przedmiotów a już na chwilę obecną są co najmniej 4 możliwości dania rzeźnikowi warda.Jasiuuu pisze:brak wardaEldritch pisze:No dobra, a gdzie jest haczyk ?trikk pisze: Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
Dość plewnego co prawda, ale zawsze.
Jak dla mnie powyższa kosałka jest skandalicznie przegięta
kazdy duzy jest dobry na co innego GUO np wsiaka od zwyklego staticaKołek pisze:to chyba nie widziałeś jak działa GUO skoro twierdzisz ze bloodzio jest najlepszym lordem demonów
zreszta to nie temat na dyspute o duzych demonach
dla mnie zajebistosc tego mieczyka zalezy od giftow i tego co bedzie mozna mu dac za te dodatkowe 25pkt w itemach... bo nie bede ukrywal ze statystyczne 8-9 A z S7 nie jest słabe
o dograch pisalem wczesniej i oczywiscie tez bede je wystawial.. jak wejdaMarios pisze: Tak, rycerze będą zarąbiści, ale będą Dogry, które bardzo się przydają jako ściskacz jaj steamtankom, waraltarom, kolesiom na smokach, czy chociażby cokolwiek co przeżyje salwę jezzaili i dojedzie do skavenów .
Do tego będziemy mieli zwykłe ogry, które na bank będą tańsze od kawy
(oddział kawy - 5*40+powiedzmy sztandar(20?) i muzyk(10?)+jakiś sztandar(25;) lub inny ) i mark(10-30) czyli wyjdzie luzem 300 pkt.
Ogry, coś koło 105 za 3 modele - +dwuraki i mark np khorna(jakoś nie widzę fluffowo ogrów tzencha) i może jeszcze z muzykiem(jeśli wejdzie) mogą wyjść za 150 pkt, czyli masz 2 oddziały ogrów z dwurakami khorna(12 ataków/9 ran/save 5+, może chaos armour 4+?), które wg mnie będą lepsze na rozpieprzanie wampirów, którzy będą kroić rycerzy siłą 6-7. Oczywiście nie muszę wspominać o działaniu taktycznym, że mamy 2 a nie 1 oddział z pierdzielnięciem.
ogry to imo bez sensu... rownie dobrze moge wziasc gola 5 rycerzy (moze nadal bedzie 4+?)i mam duzo lepsze dzialanie od ogrow, co do wampirkow to jakos nie mam obawy... gracz pchajacy wampirkow do walki szczegolnie w takich rycerzy IMO zagrozenia nie stanowi
od tego jest forum, zeby radzic... mnie wkurza jak ktos pisze to i to jest dobre... bo tak, bez wytlumaczenia czy wprowadzenia co i jak, samo radzenie i bazowanie na czyis rozpach IMO zbrodnia nie jestMarios pisze:Z tymi kalkami to niestety racja. Ludzie są za leniwi by testować coś nowego a jeśli nawet to zawsze trafi się na forum jakiś debil wujekdobra rada, który od razu powie, że to się nie opłąca i tamto i lepiej zrobić rozpę, by wyglądałą tak jak kogoś...
nie sadze ale to dobrze bedziemy mieli inne rozpy.. u mnie albo smok albo mantysia albo demon prince, w zaleznosci od tego co bedzie najbarziej zajebiste... jest pewniakiem (np mantysia oznacza dodatkowego maga.. wiec tez nie jest zla opcja, ale jesli bedzie miala ta zasade co u DE.. LD albo frenzy to w przypadku mounta pod maga zdecydowanie odpada... itp itd )Marios pisze: Ja np raczej nie będe już grał na smoku, pomimo tego, że uwielbiam model, to myślę, że w dzisiejszej erze Imperium, krasnali, Helfów, Bloodthirsterów, Stardragonów, turbo magii gdzieniegdzie tak za bardzo sobie nie polatam.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, o 21:18 przez thurion, łącznie zmieniany 2 razy.
Arty:
Forsakeni
Valkia, DP of Khorne
Warriorzy z grejtami
Inne tu:
http://i454.photobucket.com/albums/qq26 ... C00022.jpg
http://i454.photobucket.com/albums/qq26 ... C00032.jpg
Forsakeni
Valkia, DP of Khorne
Warriorzy z grejtami
Inne tu:
http://i454.photobucket.com/albums/qq26 ... C00022.jpg
http://i454.photobucket.com/albums/qq26 ... C00032.jpg
"atakują klony ,będą nas miliony ..."
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
daemon sword na lordzie klepaczu? plewnośc imo
Ten mieczyk az prosi sie o maga lorda, statystycznie 5 ataków s6-7...do tego jakiś gift/item dajacy warda, choćby na 5+ i dowalamu mu markę tęczy dla polepszenia warda, wsadzamy na konika i włala - save 2+, ward 4+, grubo klepie, jest mobilny, siedzi bezpieczny w kocuszku maruderów...z warbannerem - o ile pozwola jednemu oddziałowi dac 25punktową szmatkę. I moze starczy punktów jeszcze na spell familiara.
lternatywa - mark slanesza - i dostajemy ASF...wówczas klocek może spokojnie dostać dwuraczki - szef i tak zazwyczaj wytłucze kontakt.
Ja pierdziu, jak na mnie must-be-opcja na każdą absolutnie bitwę. A jeszcze jakis rerol hitów z giftu na tego szefa, nieeee, to byłoby zbyt piekne
Optymistycznie mam nadzieje że faktycznie thurion zacznie grać na lordzie mantysiowym, połowa ludzi na smoku, kolejna częśc na lordzie klepaczu konnym, inni na magu lordzie a jeszcze inni - na magu-lordzie smoczym... Oby book na to pozwalał
Mantysia pod lorda jak na mnie to 1 turowy latający dywan pod lorda - nie ma prawa przeżyć 1 tury dobrego ostrzału w tej edycji gdzie kazdy kto może pakuje w ostrzął, i jeszcze wygina magię... z drugiej strony - jak juz rycerze i DRO podjada w zasięg szarży to nie ma problemu że lord sam z buta stoi - bo skombuje z kims szarżę i jest w domu.
Chyba że dadzą jakiś gift/item dajacy warda na szuting - wtedy rozmawiamy zupełnie inaczej
Ten mieczyk az prosi sie o maga lorda, statystycznie 5 ataków s6-7...do tego jakiś gift/item dajacy warda, choćby na 5+ i dowalamu mu markę tęczy dla polepszenia warda, wsadzamy na konika i włala - save 2+, ward 4+, grubo klepie, jest mobilny, siedzi bezpieczny w kocuszku maruderów...z warbannerem - o ile pozwola jednemu oddziałowi dac 25punktową szmatkę. I moze starczy punktów jeszcze na spell familiara.
lternatywa - mark slanesza - i dostajemy ASF...wówczas klocek może spokojnie dostać dwuraczki - szef i tak zazwyczaj wytłucze kontakt.
Ja pierdziu, jak na mnie must-be-opcja na każdą absolutnie bitwę. A jeszcze jakis rerol hitów z giftu na tego szefa, nieeee, to byłoby zbyt piekne
Optymistycznie mam nadzieje że faktycznie thurion zacznie grać na lordzie mantysiowym, połowa ludzi na smoku, kolejna częśc na lordzie klepaczu konnym, inni na magu lordzie a jeszcze inni - na magu-lordzie smoczym... Oby book na to pozwalał
Mantysia pod lorda jak na mnie to 1 turowy latający dywan pod lorda - nie ma prawa przeżyć 1 tury dobrego ostrzału w tej edycji gdzie kazdy kto może pakuje w ostrzął, i jeszcze wygina magię... z drugiej strony - jak juz rycerze i DRO podjada w zasięg szarży to nie ma problemu że lord sam z buta stoi - bo skombuje z kims szarżę i jest w domu.
Chyba że dadzą jakiś gift/item dajacy warda na szuting - wtedy rozmawiamy zupełnie inaczej
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k