Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1221989303
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1221832909
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1221832909
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, o 19:44 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
motyw z czaszką znowu ściągnięty ode mnie
chyba będę sprzedawał pomysły GW
chyba będę sprzedawał pomysły GW
ciekawe za ile punktow... ja bym wolal takie stare gazy zamiast drogiego bezwadowego...trikk pisze: Dodatkowo, GodlessM czyli typ co zrobił podsumowanie napisał, ze w booku znajduje sie przedmiot z 4+warda. Tzeentchowiec ma więc 3+Warda O:!
wszystko sie okaze po kilku turniejach i po 1-2 masterach... czy da rade walczyc z turbo defensem czy nie da, bo o demony wampiry itp jestem spokojny... 3 smoki niby nawet dla great cannonow nadal sa 3 smokamitrikk pisze: W sumie book będzie miał swoje wady, ale wszystko wydaje sie tak naprawdę lepsze, ciekawsze i bardziej zbalansowane. Np Ja do tej pory nie mogę się zdecydować co wystawię w rare`ach.

ja juz powoli lapie cisnienie na ta armie

Figsy genialne
i chodź armia może sie okazać kijowa to ... 

nie zapominaj o wardzie 

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
kiedyś próbowałem grać chaosem na piechocie , teraz będę to robił
coś czuję że chaos będzie na tyle elastyczny ,że będzie widywany na turniejach jako defens i ofens
Chosen Warriors 18pts NEW
M4 WS6 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
"Chosen of the Dark Gods" allows a roll on the Eye of the Gods table at the start of the game, re-roll results of "Insanity" and "The Eye is Closed"
Great Weapons 2pt/model
Warriors 15pts
M4 WS5 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
Shield 1pt/model
Magic Banner 50pts
nie wiem co się bardziej opłaca , może ktoś mi poradzi , tylko nie pisać że to jest w core a to nie bo widzę , proszę o coś sensownego
coś czuję że chaos będzie na tyle elastyczny ,że będzie widywany na turniejach jako defens i ofens

Chosen Warriors 18pts NEW
M4 WS6 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
"Chosen of the Dark Gods" allows a roll on the Eye of the Gods table at the start of the game, re-roll results of "Insanity" and "The Eye is Closed"
Great Weapons 2pt/model
Warriors 15pts
M4 WS5 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
Shield 1pt/model
Magic Banner 50pts
nie wiem co się bardziej opłaca , może ktoś mi poradzi , tylko nie pisać że to jest w core a to nie bo widzę , proszę o coś sensownego
Ja bym sie bardziej przychylal do zwyklakow, z tarczami za 16 pkt/model sa trudni do ugryzienia i sami wyplacaja sensowna ilosc atakow. Natomiast doplacac az 3 pkt na modelu zeby miec rzut na tabelke jest dosyc ryzykowne. Opcji z dwurakami nie rozpatruje, bo oni musza przezyc najpierw szarze zeby oddac, tudziez odda bohater, ale oddzial ma za zadanie nie oddawac ran.
przezywalność ta sama
chyba ze przyfarczisz na tabelkę z wardem na 4+
za 19 pts (chosen i shield zapewne bedzie za 1) masz 3 maruderow...
I taki sam przerzut paniki. jak dla mnie zainwestuj w inne speciale, albo graj tym co chcesz, przynajmniej nie bedziesz mial takich rozp jak reszta
chyba ze przyfarczisz na tabelkę z wardem na 4+
I taki sam przerzut paniki. jak dla mnie zainwestuj w inne speciale, albo graj tym co chcesz, przynajmniej nie bedziesz mial takich rozp jak reszta

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
marudersi są ok i na pewno będzie ich 3 razy więcej niż warriorówMorrok pisze:
jak dla mnie zainwestuj w inne speciale
ale myślę o armii obronnej i jakiś klocek piechoty z savem na 3+ czy też 2+(jeśli będzie taka opcja) przydałby się do chowania bsb. Podoba mi się sztandar bogów czy jakoś tak , taki bajer przyda się każdej armii. Z warshinem spora szansa na terror , zwłaszcza jeśli będą inne jednostki ze strachem
zainwestuje w inne speciale , myślę o Dograch i ograch , może czariot albo knightsi , jest sporo opcji , wszystko wygląda sensownie
forsejkeni jeśli już to maks 14 w 2 rzendach , może muzyk
i jeszcze jedno
trolle maja LD4 , i głupotę . Z taką LD na pewno jej nie zdadzą , moze by tak jakiegoś bohatera, wtedy zdawałoby się na 8 z przerzutami.
Odstaw na półke. Zawsze będziesz mógł sobie wrócić do demonów. Ja odstawiam wszystkie chwilowo niepotrzebne armie do szafy, bo nigdy nie wiem, kiedy najdzie mnie ochota, by nimi zagrać. Raz popełniłem błąd sprzedania całej armii wampirów i więcej tego nie powtórzętylko ze teraz mi na dogorywajacym ebayu nikt kasy jaka w te demony wlozylem raczej nie da

Co do Chosenów, to nie widze sensu ich wystawiania. Tańsi o 3 punkty warriorzy duzo bardziej do mnie przemawiają. Widzę ich tylko z dwurakami, z herosem w srodku. Z T4, 5WS i 4+ save będą wystarczająco przeżywalni. A różnica pomiedzy dwoma atakami z S5 a z S4 jest ogromna. Ewentualnie, jak będą za szybko ginąć, to dam im halabardy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja zamierzam (o ile czas pozwoli) również trochę wrócić do battla(ale z 40k nie zrezygnujęthurion pisze:ja juz powoli lapie cisnienie na ta armie![]()

skad ten przerzut?Wiewior-lbn pisze: trolle maja LD4 , i głupotę . Z taką LD na pewno jej nie zdadzą , moze by tak jakiegoś bohatera, wtedy zdawałoby się na 8 z przerzutami.
sęk w tym ze mam jeszcze do wladowania w demony niezla kase... ale pewnie je skoncze... Malin i tak maluje w takim tempie ze armie bede mial na nowy rok to kase sie jakos rozlozy... tymbardziej ze do warriorow pewnie nie bede musial dokupywac wiecej niz 2 oddzialów...Jankiel pisze: Odstaw na półke. Zawsze będziesz mógł sobie wrócić do demonów. Ja odstawiam wszystkie chwilowo niepotrzebne armie do szafy, bo nigdy nie wiem, kiedy najdzie mnie ochota, by nimi zagrać. Raz popełniłem błąd sprzedania całej armii wampirów i więcej tego nie powtórzę
ja sie z kolei zastanawiam nad powrotem do 40kMarios pisze: Ja zamierzam (o ile czas pozwoli) również trochę wrócić do battla(ale z 40k nie zrezygnuję), właśnie by pograć nowymi warriorami. Oczywiście jeśli w Wawie będą w ogóle jakieś turnieje na 2250.

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, o 08:47 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
maruderzy z banerem bogów będą całkiem fajną opcją:) obejmie on ze 3 klocki zasiegiem stubborna, wygląda dość najs;] nad wariorami z halabarda +tarcza bym pomyślał, albo mają 2sava albo 5S. no i może nurgle na nich? bedzie ciężej ustrzelić a i w combacie jednostkom WS z 3 spada na 2 i trafiaja nas na 5+;)
jak nas będą trafiać na 5+ to możnaby wogóle zrezygnować z tarcz i dać dwuraki/halabardy. choć ja wolałbym pewnie wersję z tarczą, jakby coś miało na 4+ trafiać z S5-6.
z chosenami byłby fajny boost żeby podpakować im jakoś WS o 1+nurgle, wtedy przeciwnicy z WS 4 trafialiby ich też na 5+. taka droższa wersja książki VC:/
zależy sporo od banerów.. może będzie jakiś wypaśny tylko dla chosenów czy jakiś dający im reroll za tabelke giftów?
czy shrina i rzucać póki wypadnie coś miłego;]
jak nas będą trafiać na 5+ to możnaby wogóle zrezygnować z tarcz i dać dwuraki/halabardy. choć ja wolałbym pewnie wersję z tarczą, jakby coś miało na 4+ trafiać z S5-6.
z chosenami byłby fajny boost żeby podpakować im jakoś WS o 1+nurgle, wtedy przeciwnicy z WS 4 trafialiby ich też na 5+. taka droższa wersja książki VC:/
zależy sporo od banerów.. może będzie jakiś wypaśny tylko dla chosenów czy jakiś dający im reroll za tabelke giftów?
czy shrina i rzucać póki wypadnie coś miłego;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria