Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, o 19:44 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

motyw z czaszką znowu ściągnięty ode mnie
chyba będę sprzedawał pomysły GW

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

trikk pisze: Dodatkowo, GodlessM czyli typ co zrobił podsumowanie napisał, ze w booku znajduje sie przedmiot z 4+warda. Tzeentchowiec ma więc 3+Warda O:!
ciekawe za ile punktow... ja bym wolal takie stare gazy zamiast drogiego bezwadowego...
trikk pisze: W sumie book będzie miał swoje wady, ale wszystko wydaje sie tak naprawdę lepsze, ciekawsze i bardziej zbalansowane. Np Ja do tej pory nie mogę się zdecydować co wystawię w rare`ach. ;)
wszystko sie okaze po kilku turniejach i po 1-2 masterach... czy da rade walczyc z turbo defensem czy nie da, bo o demony wampiry itp jestem spokojny... 3 smoki niby nawet dla great cannonow nadal sa 3 smokami :wink: ... zreszta w sumie co to zmienia :) chaos i tak mial ciezko z krasiami i imperium ;) życie :D

ja juz powoli lapie cisnienie na ta armie :) powtorka z rozrywki.. wyszedl SoC zebralem DL, ledwo co sie skonczyl malowac mi sie juz znudzil i wrocilem na dluzszy czas do mortali ;) tylko ze teraz mi na dogorywajacym ebayu nikt kasy jaka w te demony wlozylem raczej nie da :( :twisted:

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

komu i na ile punktów chcesz dać te 3 smoki ??

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Wypas jak dla mnie. Pieszy koles khorna z czaszka i na juggerze w hełmnie to poezja!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Figsy genialne :D i chodź armia może sie okazać kijowa to ... :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Wiewior-lbn pisze:komu i na ile punktów chcesz dać te 3 smoki ??
helki maja identyczne staty jak smok :) w kwestii wytrzymalosci.. T6 W5, nie latwo to zabic... nawet z GC

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Zabic to tak samo latwo jak inne badziewie bo ranisz na 2 i jak rzucisz 5 lub 6 to helka mówi papa.
Zreszta krowa jest duza i nie trudno trafić dobrze :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

nie zapominaj o wardzie :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

kiedyś próbowałem grać chaosem na piechocie , teraz będę to robił
coś czuję że chaos będzie na tyle elastyczny ,że będzie widywany na turniejach jako defens i ofens :D

Chosen Warriors 18pts NEW
M4 WS6 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
"Chosen of the Dark Gods" allows a roll on the Eye of the Gods table at the start of the game, re-roll results of "Insanity" and "The Eye is Closed"
Great Weapons 2pt/model

Warriors 15pts
M4 WS5 BS4 S4 T4 W1 I5 A2 Ltd8 AS4+
Shield 1pt/model
Magic Banner 50pts

nie wiem co się bardziej opłaca , może ktoś mi poradzi , tylko nie pisać że to jest w core a to nie bo widzę , proszę o coś sensownego

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Post autor: ulgdor »

Ja to jakiś klocek wojowników wystawie sobie z kitranym magiem, to na 100%
Maruderzy z buta mi się też uśmiechają :]

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Ja bym sie bardziej przychylal do zwyklakow, z tarczami za 16 pkt/model sa trudni do ugryzienia i sami wyplacaja sensowna ilosc atakow. Natomiast doplacac az 3 pkt na modelu zeby miec rzut na tabelke jest dosyc ryzykowne. Opcji z dwurakami nie rozpatruje, bo oni musza przezyc najpierw szarze zeby oddac, tudziez odda bohater, ale oddzial ma za zadanie nie oddawac ran.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

przezywalność ta sama
chyba ze przyfarczisz na tabelkę z wardem na 4+

za 19 pts (chosen i shield zapewne bedzie za 1) masz 3 maruderow...
I taki sam przerzut paniki. jak dla mnie zainwestuj w inne speciale, albo graj tym co chcesz, przynajmniej nie bedziesz mial takich rozp jak reszta ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Choseni na piechte byliby wystawialni jakby było coś, co w jakiś sposób dałoby możliwość wyrzucenia automatycznej '12' na oczko na starcie.
Uerph.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Morrok pisze:

za 19 pts (chosen i shield zapewne bedzie za 1) masz 3 maruderow...

jak dla mnie zainwestuj w inne speciale
marudersi są ok i na pewno będzie ich 3 razy więcej niż warriorów

ale myślę o armii obronnej i jakiś klocek piechoty z savem na 3+ czy też 2+(jeśli będzie taka opcja) przydałby się do chowania bsb. Podoba mi się sztandar bogów czy jakoś tak , taki bajer przyda się każdej armii. Z warshinem spora szansa na terror , zwłaszcza jeśli będą inne jednostki ze strachem
zainwestuje w inne speciale , myślę o Dograch i ograch , może czariot albo knightsi , jest sporo opcji , wszystko wygląda sensownie

forsejkeni jeśli już to maks 14 w 2 rzendach , może muzyk

i jeszcze jedno
trolle maja LD4 , i głupotę . Z taką LD na pewno jej nie zdadzą , moze by tak jakiegoś bohatera, wtedy zdawałoby się na 8 z przerzutami.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

tylko ze teraz mi na dogorywajacym ebayu nikt kasy jaka w te demony wlozylem raczej nie da
Odstaw na półke. Zawsze będziesz mógł sobie wrócić do demonów. Ja odstawiam wszystkie chwilowo niepotrzebne armie do szafy, bo nigdy nie wiem, kiedy najdzie mnie ochota, by nimi zagrać. Raz popełniłem błąd sprzedania całej armii wampirów i więcej tego nie powtórzę :)

Co do Chosenów, to nie widze sensu ich wystawiania. Tańsi o 3 punkty warriorzy duzo bardziej do mnie przemawiają. Widzę ich tylko z dwurakami, z herosem w srodku. Z T4, 5WS i 4+ save będą wystarczająco przeżywalni. A różnica pomiedzy dwoma atakami z S5 a z S4 jest ogromna. Ewentualnie, jak będą za szybko ginąć, to dam im halabardy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

thurion pisze:ja juz powoli lapie cisnienie na ta armie :)
Ja zamierzam (o ile czas pozwoli) również trochę wrócić do battla(ale z 40k nie zrezygnuję ;)), właśnie by pograć nowymi warriorami. Oczywiście jeśli w Wawie będą w ogóle jakieś turnieje na 2250.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Wiewior-lbn pisze: trolle maja LD4 , i głupotę . Z taką LD na pewno jej nie zdadzą , moze by tak jakiegoś bohatera, wtedy zdawałoby się na 8 z przerzutami.
skad ten przerzut?
Jankiel pisze: Odstaw na półke. Zawsze będziesz mógł sobie wrócić do demonów. Ja odstawiam wszystkie chwilowo niepotrzebne armie do szafy, bo nigdy nie wiem, kiedy najdzie mnie ochota, by nimi zagrać. Raz popełniłem błąd sprzedania całej armii wampirów i więcej tego nie powtórzę :)
sęk w tym ze mam jeszcze do wladowania w demony niezla kase... ale pewnie je skoncze... Malin i tak maluje w takim tempie ze armie bede mial na nowy rok to kase sie jakos rozlozy... tymbardziej ze do warriorow pewnie nie bede musial dokupywac wiecej niz 2 oddzialów...
Marios pisze: Ja zamierzam (o ile czas pozwoli) również trochę wrócić do battla(ale z 40k nie zrezygnuję ;)), właśnie by pograć nowymi warriorami. Oczywiście jeśli w Wawie będą w ogóle jakieś turnieje na 2250.
ja sie z kolei zastanawiam nad powrotem do 40k ;) mozliwe ze po 5 latach moj Chapter Salamander znowu odzyje :P
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, o 08:47 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

maruderzy z banerem bogów będą całkiem fajną opcją:) obejmie on ze 3 klocki zasiegiem stubborna, wygląda dość najs;] nad wariorami z halabarda +tarcza bym pomyślał, albo mają 2sava albo 5S. no i może nurgle na nich? bedzie ciężej ustrzelić a i w combacie jednostkom WS z 3 spada na 2 i trafiaja nas na 5+;)
jak nas będą trafiać na 5+ to możnaby wogóle zrezygnować z tarcz i dać dwuraki/halabardy. choć ja wolałbym pewnie wersję z tarczą, jakby coś miało na 4+ trafiać z S5-6.
z chosenami byłby fajny boost żeby podpakować im jakoś WS o 1+nurgle, wtedy przeciwnicy z WS 4 trafialiby ich też na 5+. taka droższa wersja książki VC:/
zależy sporo od banerów.. może będzie jakiś wypaśny tylko dla chosenów czy jakiś dający im reroll za tabelke giftów?
czy shrina i rzucać póki wypadnie coś miłego;]

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Zaraz namnoza sie patenty na marudy slanesza w snejku z bannerem za lasem ;p

Zablokowany