Pytanie ....

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gąszczu
Mudżahedin

Pytanie ....

Post autor: Gąszczu »

Mam do was pytanie ... Mam taki pomysł ze zrobic sobie armie do Battla na podstawie greckich wojownikow z BTD... powiedzmy ze było by to armia imperium i łucznicy zastepowali by jakiś tam handgunnersow(flufowo wyglądało by to tak ze grek ma na tyle siły zeby wystrzelic strzałe z siła 4 xD) lub np zastapic kinightow jakaś ich jazda... Bolec wystrzeliwujacy kule armatnie jako cannon itp. czy mogł bym grac taka armia na Masterach?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nie.

Jezeli cos ma miec spluwe, to ma miec spluwe, a nie luk - to nie jest kwestia wysiwygu, tylko prox. Podobnie z armata - bolcem.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

A to nielepiej czymś takim udawać DoW? Czy choćby jakieś haj elfy (jakaś stara kolonia, która odbiega od "standardu").

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Też mi przyszło do głowy, że dużo lepiej byłoby udawać HE.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Jak dobrze pamiętam to SMOK kiedyś wspominał, że robi rzymski legion TK - taki bardzo stary legion :)

Imperium raczej nie pasuje, choć rzymskie skorpiony (balisty) strzelały kamiennymi kulami.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Akurat skorpiony raczej strzałami :), kamienne kule wyrzucały katapulty dużego kalibru (katapulty we właściwym rozumieniu czyli takie battlowe balisty tylko duuuże)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ja nie chciałbym z tym grać bo nie pasuje mi to za grosz do klimatu Starego Świata - czy to jako haje czy to jako imperium. . .

Co innego TK w klimatach rzymskiego legionu - to jest doskonały pomysł.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

ODPOWIEDZ