Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
zatem do regimentu bestigorów z markiem khorna nie mozna wstawić generała undivided z berserker sword (czy jak on się tam nazywa)??
o ile pamiętam też nie można przy gen undiv wziąć bohatera slanesha gdy ma się tylko spawna slanesha - ale już przy marku slanesha na rydwanie (zgodnie z erratą) jest to możliwe, czyż nie?
o ile pamiętam też nie można przy gen undiv wziąć bohatera slanesha gdy ma się tylko spawna slanesha - ale już przy marku slanesha na rydwanie (zgodnie z erratą) jest to możliwe, czyż nie?
A ja mam takie pytanie. Jest czar Tzeentcha nr 5, którzy za każdy zabity model tworzy 1 horrora. No ale teraz pytanie jaki to jest horror bo nie ma statystyk w armybooku Rozumiem, ze ten z booka do hord chaosu? Bo te od demonów mają 1 WS więcej i chyba inne zasady specialne?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 13:20 przez galahar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze tak przy okazji się popytam o zasady. Miałem dzisiaj mały herdzik z herosem i teraz tak:
1) Heros miał marke Tzeentchza w sumie każdy heros ma jakąś marke i chyba moze dołanczać do oddzialu bez marku ? (w sumie odpowiedź na to pytanie jest na poprzedniej stronie ale chce sie upewnić).
2) Po pewnym czasie zostało: 4 gorów, 1 ungor i heros i oddział zgarnął 18 hitów od salek. Rozumiem, ze 1 hit idzie w Ungora, potem 4 hity ida w gorów i pozostałe 13 hitów znowu w biednego ungora? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialem zasady strzelania do herdu
1) Heros miał marke Tzeentchza w sumie każdy heros ma jakąś marke i chyba moze dołanczać do oddzialu bez marku ? (w sumie odpowiedź na to pytanie jest na poprzedniej stronie ale chce sie upewnić).
2) Po pewnym czasie zostało: 4 gorów, 1 ungor i heros i oddział zgarnął 18 hitów od salek. Rozumiem, ze 1 hit idzie w Ungora, potem 4 hity ida w gorów i pozostałe 13 hitów znowu w biednego ungora? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialem zasady strzelania do herdu
Tak, do oddziałów bez marków mogą się przyłączać herosi z markami.
Z tym strzelaniem to sam nigdy nie jestem pewien. Wydaje mi się, że w tym przypadku logiczniejszym byłoby rozdzielenie 4 hity w ungora, 14 w gory. Tak seriami: 1 ungor, 4 gory; kolejna partia 1 ungor, 4 gory; kolejna 1 ungor, 4 ungory; ostatnia 1 w ungora, 2 w gory.
Ale tutaj przyznaję bez bicia nie mam pewności, możliwe, że twoja wersja jest poprawna. Byłoby miło gdyby ktoś bardziej rozeznany w interpretacji zasad.
Z tym strzelaniem to sam nigdy nie jestem pewien. Wydaje mi się, że w tym przypadku logiczniejszym byłoby rozdzielenie 4 hity w ungora, 14 w gory. Tak seriami: 1 ungor, 4 gory; kolejna partia 1 ungor, 4 gory; kolejna 1 ungor, 4 ungory; ostatnia 1 w ungora, 2 w gory.
Ale tutaj przyznaję bez bicia nie mam pewności, możliwe, że twoja wersja jest poprawna. Byłoby miło gdyby ktoś bardziej rozeznany w interpretacji zasad.
Uerph.
Raczej nie, bo najpierw trzeba rozdzielić hity, a gdy wszystkie sa już przydzielone dopiero się rzuca na zranienie.
Po przeczytaniu jeszcze raz w booku, jestem niemal pewny, ze tak jak Szczurza Jucha napisał, najpierw hity ida w Ungory potem w Gory potem zaś w Ungory i znowu w Gory i tak do wyczerpania hitów.
Po przeczytaniu jeszcze raz w booku, jestem niemal pewny, ze tak jak Szczurza Jucha napisał, najpierw hity ida w Ungory potem w Gory potem zaś w Ungory i znowu w Gory i tak do wyczerpania hitów.
odsyłam do strony gw do erraty z maja dla bestii w której to pisze że zamiast horrorów można stworzyć tzaangorygalahar pisze:A ja mam takie pytanie. Jest czar Tzeentcha nr 5, którzy za każdy zabity model tworzy 1 horrora. No ale teraz pytanie jaki to jest horror bo nie ma statystyk w armybooku Rozumiem, ze ten z booka do hord chaosu? Bo te od demonów mają 1 WS więcej i chyba inne zasady specialne?
Ojj słuchajcie co do stzrelania to od zawsze hity rozdzielałem tak :
wszystko w ungory a gdy juz żaden ungor nie zosatnie to dopiero hity w gory . czyli puki zyje ungor innym nic sie nie dzieje . Przecież oni używają ungorów jako tarczy . Moge sie mylić ale tak grałem zawsze i nikt sie nie czepiał .
wszystko w ungory a gdy juz żaden ungor nie zosatnie to dopiero hity w gory . czyli puki zyje ungor innym nic sie nie dzieje . Przecież oni używają ungorów jako tarczy . Moge sie mylić ale tak grałem zawsze i nikt sie nie czepiał .
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
prawie dobrze.
nie "póki żyje ungor" tylko "póki wszystkie ungory nie zostały trafione tym samym atakiem". Jak każdy ungor jest trafiony jedna salwą to hity rozdajesz gorom.
nie "póki żyje ungor" tylko "póki wszystkie ungory nie zostały trafione tym samym atakiem". Jak każdy ungor jest trafiony jedna salwą to hity rozdajesz gorom.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
to proste - rozdajesz wszystkie hity, potem ranisz. Żadnego pojedynczego rzucania ani nic. Zresztą - jest to ładnie z przykadem opisane w armybboku.
Beasts of Chaos - circa 5k