Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
zamli
Pseudoklimaciarz

Post autor: zamli »

zatem do regimentu bestigorów z markiem khorna nie mozna wstawić generała undivided z berserker sword (czy jak on się tam nazywa)??

o ile pamiętam też nie można przy gen undiv wziąć bohatera slanesha gdy ma się tylko spawna slanesha - ale już przy marku slanesha na rydwanie (zgodnie z erratą) jest to możliwe, czyż nie?

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Co do pierwszego - tak, nie można tego zrobić. Albo generał zmienia marka na khorna, ablo wstawia się tam wargora. Insza inszość że jedyną fajną bronią dla genia IMO jest Berserker sword ;)

Co do drugiego - prawda to.
Uerph.

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Berserker sword to wyszlo w jakiejs erracie lub cos bo nie mam go w ksiazce?

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Przedmiot jest z book'a HoCh i chyba bodajze tego co wyszlo w White Dwarfie....

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

A mi chhodzilo nie o berserker sword tylko o slaugtherers blade
Uerph.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

A ja mam takie pytanie. Jest czar Tzeentcha nr 5, którzy za każdy zabity model tworzy 1 horrora. No ale teraz pytanie jaki to jest horror bo nie ma statystyk w armybooku :) Rozumiem, ze ten z booka do hord chaosu? Bo te od demonów mają 1 WS więcej i chyba inne zasady specialne?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 13:20 przez galahar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Pewnie ta. Chociaż teraz te horrory na dobrą sprawę nie istnieją.
Co za debil odkłada wydanie booka besti :/
Uerph.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Jeszcze tak przy okazji się popytam o zasady. Miałem dzisiaj mały herdzik z herosem i teraz tak:
1) Heros miał marke Tzeentchza w sumie każdy heros ma jakąś marke i chyba moze dołanczać do oddzialu bez marku :D? (w sumie odpowiedź na to pytanie jest na poprzedniej stronie ale chce sie upewnić).

2) Po pewnym czasie zostało: 4 gorów, 1 ungor i heros i oddział zgarnął 18 hitów od salek. Rozumiem, ze 1 hit idzie w Ungora, potem 4 hity ida w gorów i pozostałe 13 hitów znowu w biednego ungora? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialem zasady strzelania do herdu :)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Tak, do oddziałów bez marków mogą się przyłączać herosi z markami.

Z tym strzelaniem to sam nigdy nie jestem pewien. Wydaje mi się, że w tym przypadku logiczniejszym byłoby rozdzielenie 4 hity w ungora, 14 w gory. Tak seriami: 1 ungor, 4 gory; kolejna partia 1 ungor, 4 gory; kolejna 1 ungor, 4 ungory; ostatnia 1 w ungora, 2 w gory.
Ale tutaj przyznaję bez bicia nie mam pewności, możliwe, że twoja wersja jest poprawna. Byłoby miło gdyby ktoś bardziej rozeznany w interpretacji zasad.
Uerph.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Kurcze chyba masz racje :D
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 15:44 przez galahar, łącznie zmieniany 1 raz.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

wydaje mi się, że jest tak:
- rzucasz pojedyńczo hity w ungora, aż go zdejmiesz
- resztę normalnie

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Raczej nie, bo najpierw trzeba rozdzielić hity, a gdy wszystkie sa już przydzielone dopiero się rzuca na zranienie.
Po przeczytaniu jeszcze raz w booku, jestem niemal pewny, ze tak jak Szczurza Jucha napisał, najpierw hity ida w Ungory potem w Gory potem zaś w Ungory i znowu w Gory i tak do wyczerpania hitów.

Awatar użytkownika
beastlord
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: beastlord »

galahar pisze:A ja mam takie pytanie. Jest czar Tzeentcha nr 5, którzy za każdy zabity model tworzy 1 horrora. No ale teraz pytanie jaki to jest horror bo nie ma statystyk w armybooku :) Rozumiem, ze ten z booka do hord chaosu? Bo te od demonów mają 1 WS więcej i chyba inne zasady specialne?
odsyłam do strony gw do erraty z maja dla bestii w której to pisze że zamiast horrorów można stworzyć tzaangory

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Ale sobie szczwanie wymyślili. W sumie to duży + dla besti, tzaangory są silniejsze w walce, a wciąż generują power dice. Sprytne.
Uerph.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ojj słuchajcie co do stzrelania to od zawsze hity rozdzielałem tak :
wszystko w ungory a gdy juz żaden ungor nie zosatnie to dopiero hity w gory . czyli puki zyje ungor innym nic sie nie dzieje . Przecież oni używają ungorów jako tarczy . Moge sie mylić ale tak grałem zawsze i nikt sie nie czepiał .

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

prawie dobrze.

nie "póki żyje ungor" tylko "póki wszystkie ungory nie zostały trafione tym samym atakiem". Jak każdy ungor jest trafiony jedna salwą to hity rozdajesz gorom.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Bestiami można grać na bardzo różne sposoby i nikt się nie będzie czepiał, bo 10% populacji zna ich zasady specjalne.
A jest, rzecz jasna, jak Szafa pisze. I chyba wychodzi na to, że tak jak ja pisałem wyżej.
Uerph.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

to proste - rozdajesz wszystkie hity, potem ranisz. Żadnego pojedynczego rzucania ani nic. Zresztą - jest to ładnie z przykadem opisane w armybboku.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Pytanie do magi bestyjek.

Jesli dam marka tzeencha na lorda to mam 4 lvl maga i moge uzywac jakiej magi? Kazdej dostpenej dla besti?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Tylko Tzeentcha :)

ODPOWIEDZ