![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Siedzę od kilku dni i układam różne wersje rozpisek i nie mogę się zdecydować. Na razie ułożyłem armię Tzeentcha przede wszystkim do gry towarzyskiej, bo na turnieje nie jeżdżę, choć jak pomaluje kiedyś jakąś armie to może pojadę
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Oczywiście jestem noobem i mam kilka pytań mianowicie:
1) Czy minoski muszą mieć ten sam mark co generał (w tym przypadku Tzeentch) czy mogą mieć undivided?
2) Crown of horns daje dodatkowo +1 do testów na zbieranie się? (Pytam bo z moim angielskim kiepsko)
3) Wargor Tzeentcha jako czarodziej może używać arcanów? Bo zastanawiam się nad wymianą jednego szamana na wargora Tzeentcha + scroll (akurat zostało mi 20 pkt na taką zamianę)
4) I czy w ogóle rozpa jest legalna, bo nie wiem czy doombull moze nosić zwykłe zbroje i czarować
Aha w rozpisce wystepuja jednostki, które mam nadzieję zostaną w 7ed booku, dlatego nie ma dogrów, trolli etc i na razie nie mam obsadzonych żadnych rarów. Jak wyjdzie nowy book to coś dokupię i wymienię w rozpisce
Doombull of Tzeentch 361
sh,ha General, Mark of Tzeentch
The Fur of Sharrgu [15] (+2 as na ostrzał)
Great Fang [50] No as
Power Stone [25]
Wargor of Tzeentch 195
bsb, Mark of Tzeentch
Crown of horns [30] 5+ ward
Chaos armour [10]
Bray-szaman 160
lvl 2
DS,DS
Bray-szaman 135
lvl 2
DS
Chariot Undivided 85
4*5/5 Best herd 240
Musican
6/8 Best herd 79
Musican
20 Bestigor Herd 303
Mark of Tzeentch,Standard, Musican
The Gore Banner [25] re-roll paniki
2*5 Warhounds of Chaos 60
4 minotaurs of Tzeentch 204
gw
4 minotaurs of Tzeentch 204
gw
5 centigor 102
shield,musican
5 centigor 102
shield,musican
TOTAL 2230
PD: 13
DD: 6
Models: 107
Ogólnie Doombull (jesli oczywiście może według zasad) to siedzi w Bestigorach wraz z bsb by uniknąć zbędnego ostrzału. W razie słabego strzelania łazi osobno i daje ld, czaruje i od biedy szarżuje w coś z dużym savem;
Szamani siedza w większym herdzie;
Psy screenuja minotaury;
2-3 herdy do ambusha;
Centigory do zadań specjalnych lub samobójczych szarż w celu ubicia jakiś słabych celów;
Czariot bo mam model
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
No i tyle z moich przemyśleń taktycznych. Mam nadzieję w środę potestować i sprawdzić czy daje to rade
Czekam na jakieś opinie czy czegoś nie ulepszyć