Siedzę od kilku dni i układam różne wersje rozpisek i nie mogę się zdecydować. Na razie ułożyłem armię Tzeentcha przede wszystkim do gry towarzyskiej, bo na turnieje nie jeżdżę, choć jak pomaluje kiedyś jakąś armie to może pojadę

Oczywiście jestem noobem i mam kilka pytań mianowicie:
1) Czy minoski muszą mieć ten sam mark co generał (w tym przypadku Tzeentch) czy mogą mieć undivided?
2) Crown of horns daje dodatkowo +1 do testów na zbieranie się? (Pytam bo z moim angielskim kiepsko)
3) Wargor Tzeentcha jako czarodziej może używać arcanów? Bo zastanawiam się nad wymianą jednego szamana na wargora Tzeentcha + scroll (akurat zostało mi 20 pkt na taką zamianę)

4) I czy w ogóle rozpa jest legalna, bo nie wiem czy doombull moze nosić zwykłe zbroje i czarować

Aha w rozpisce wystepuja jednostki, które mam nadzieję zostaną w 7ed booku, dlatego nie ma dogrów, trolli etc i na razie nie mam obsadzonych żadnych rarów. Jak wyjdzie nowy book to coś dokupię i wymienię w rozpisce

Doombull of Tzeentch 361
sh,ha General, Mark of Tzeentch
The Fur of Sharrgu [15] (+2 as na ostrzał)
Great Fang [50] No as
Power Stone [25]
Wargor of Tzeentch 195
bsb, Mark of Tzeentch
Crown of horns [30] 5+ ward
Chaos armour [10]
Bray-szaman 160
lvl 2
DS,DS
Bray-szaman 135
lvl 2
DS
Chariot Undivided 85
4*5/5 Best herd 240
Musican
6/8 Best herd 79
Musican
20 Bestigor Herd 303
Mark of Tzeentch,Standard, Musican
The Gore Banner [25] re-roll paniki
2*5 Warhounds of Chaos 60
4 minotaurs of Tzeentch 204
gw
4 minotaurs of Tzeentch 204
gw
5 centigor 102
shield,musican
5 centigor 102
shield,musican
TOTAL 2230
PD: 13
DD: 6
Models: 107
Ogólnie Doombull (jesli oczywiście może według zasad) to siedzi w Bestigorach wraz z bsb by uniknąć zbędnego ostrzału. W razie słabego strzelania łazi osobno i daje ld, czaruje i od biedy szarżuje w coś z dużym savem;
Szamani siedza w większym herdzie;
Psy screenuja minotaury;
2-3 herdy do ambusha;
Centigory do zadań specjalnych lub samobójczych szarż w celu ubicia jakiś słabych celów;
Czariot bo mam model

No i tyle z moich przemyśleń taktycznych. Mam nadzieję w środę potestować i sprawdzić czy daje to rade

Czekam na jakieś opinie czy czegoś nie ulepszyć