Jak malować Horrory?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Jak malować Horrory?

Post autor: Arbaal »

Witam.
Nie wiem czy dobrze robię zakładając nowy temat a nie chce robić niepotrzebnego syfu. Nie owijając w bawełnę napisze o co mi chodzi.
Lada dzień czeka mnie malowanie horrorów czincza a później flamery.
Wcześniej malowałem ludziki w zbrojach, ubrankach no i zdarzały się większe modele z którymi radziłem sobie bez zakładania ematów na forum.
Tym razem czeka mnie 20 horrorów i nie wiem jak się za nie zabrać :( Mają przedziwne mackowate ciała i czasem jeden drugiemu wychodzi z gardła.
Głównie przewiduje kolory niebieski i fioletowe na moich stworkach.
Czy ktoś miał coś wspólnego z horrorami i je już malował lub wie jak to dobrze zrobić? Chodzi mi o konsystencje farby i w jakiej kolejności ja nakładać, no i czy czarny podkład daje radę przy tych modelach?

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

WITAM!:)
Wszystko zależy, na jakim poziomie malujesz. Jeśli chcesz to zrobić szybko i w miarę z dobrym efektem to możesz zrobić coś takiego http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=44914
Jest to bardzo proste i nie wymaga wielkich umiejętności.
Będą do tego potrzebne:
-biały podkład
-nowe washe GW:)
-pędzel i woda:)
Wszystko odbywa się w następujący sposób nakładasz biały podkład, a później lekko rozwodnionym washem (w wybranym przez ciebie kolorze) po prostu malujesz figurkę. Po pierwszej warstwie czekasz aż wyschnie póżniej nakładasz jeszcze jedną warstwę. Jeśli po drugiej warstwie efekt cię nie zadowoli to bez obaw nałóż jeszcze jedną. Pamiętaj żeby robić to w miarę dużym pędzlem i pewnymi ruchami w innym przypadku mogą powstać smugi.

Następną techniką jest oczywiście mokry pędzel, ale jest to już troszkę bardziej skomplikowane. Jeśli będziesz chciał to opisze to w następnym poście:).

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

No temat który podesłałeś jest naprawdę niezły:D Słyszałem już o tych wash'ach i widziałem jakie dają efekty ale po tym flamerach i horrorach raczej się w nie wyposażę:) Nigdy nie malowałem na białym podkładzie, czy da się washe zastosować na czarnym? Horrory nie są jeszcze nie podkładowałem jak coś :)
Co do moich umiejętności malarskich w tym temacie jest trochę moich figsów: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10743 i znajdują się na szarym końcu :)
Dzięki za podpowiedz:D

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

No jeśli chodzi o czarny podkład to raczej odpada bo kolory nie będą tak soczyste. Co do malowania na białym podkładzie to uważam że lepiej maluje się na czarnym ale w tym wypadku jest niezbędny biały i myślę że wcale tej zmiany nie odczujesz gdyż washowanie jest bardzo prostą czynnością, wystarczy że zastosujesz się do tych wskazówek które napisałem powyżej.

ODPOWIEDZ