ciekawe palety kolorów do elfiej skóry :D

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

ciekawe palety kolorów do elfiej skóry :D

Post autor: Ritchie »

Witam, szukam jakiś ciekawych palet na podstawie cytadelek. . .

maluję armię już wiem jakie chce mieć pancerze, jakie buty i jakie szaty. . . ale wciąż zastanawiam się nad tym jakie chcę mieć twarze dlatego w miejscach na skórę nadal widnieją czarne dziury :D

standardowy bestial brown -> elf flesh -> bleached bone mi co prawda podchodzi. . . ale myślę, że jakieś takie palety o szarawym/niebieskawym/zielonkawym posmaku byłyby bardziej w klimacie :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Witam:)
A więc ja bym polecał Terracotta-Elf flesh lub jeśli chciał byś jakoś tak podejść awangardowo do sprawy to myślę że nie będzie lepszego połączenia jak wyjść od Warlock Purple z Elf fleshem 5:5 a póżniej dożyć do Elf Flesha lub bleached bonea. Może to dać naprawde fajny efekt:)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

raczej nie celuje w takie czerwonawe podkłady. . . bardziej skłaniem się to odcieni niebieskiego, zielonego lub szarego wykańczanych na niemalże czysty bleached bone. Sam bym poeksperymentował, ale wolę popytać najpierw. .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

jeśli chcesz zielonkawe to spróbuj, zamiast bestiala, snakebite + czarny
Obrazek

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Malujesz skórę Dheneb Stone, albo Fortress grey (dheneb lepiej kryje) tak, żeby uzyskać jednolity kolor. Następnie całość washujesz niebieskim albo zielonym, albo oboma. Czekasz aż wyschnie, rozjaśniasz kolorem bazowym, potem białym delikatnie, najbardziej wystające miejsca.
Mniej więcej tak maluję teraz skóry dregów do bandy undeadów z mordki i wychodzą niezdrowo szare:)
Spróbuj na jakimś modelu, może ci się spodoba.

ODPOWIEDZ