Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
Ci nieuczciwi też wiedzą, tylko czasem "zapominają"... Podobnie u skavenów z jezzailami.Gajowy pisze:no ale nie ma -1 do strzelania w pegazy ani one nie zdejmuja rank, kazdu uczciwy gracz brety o tym wie
Nurglingi fajny unit, ma klimat, szkoda że pozmniejszali ilość W i ataków. Ale za to mozna go fajnie przybudować zdolnością Papy.
Nurgling infestation + stubborn banner i mamy niezłamywany unit
-
- Mudżahedin
O wlasnie przypomnialo mi sie, podczas ostatniego turnieju w Toruniu w walce z demonami uslyszalem ze flamersy maja us2. Dalem sie zwalowac czy nie? Ciagle sie myle ze ilosc W to US jednostki, a przeciez jest inaczej.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
dales sie zwalowacDrakar Dociekliwy pisze:O wlasnie przypomnialo mi sie, podczas ostatniego turnieju w Toruniu w walce z demonami uslyszalem ze flamersy maja us2. Dalem sie zwalowac czy nie? Ciagle sie myle ze ilosc W to US jednostki, a przeciez jest inaczej.
Grałem bitewkę z Kalafiorem w Piątek też twiedził, że Flamery mają US 2.thurion pisze:dales sie zwalowacDrakar Dociekliwy pisze:O wlasnie przypomnialo mi sie, podczas ostatniego turnieju w Toruniu w walce z demonami uslyszalem ze flamersy maja us2. Dalem sie zwalowac czy nie? Ciagle sie myle ze ilosc W to US jednostki, a przeciez jest inaczej.
Pomyłki mogą wynikać z tego, że Builder pisze przy flamerach 2 US, a jak wiemy niektórzy gracze lubią się nim sugerować.
Niekoniecznie był to świadomy wałek.
Niestety nie, według nowej erraty.
Przeczytałem sobie 16 stron ale jednej rzeczy nie jestem pewien ponieważ z różnych źródeł słyszałem różne rzeczy
Je jeśli mam heralda na jungu i oddział 11 leterów i to wszystko jest ustawione:
B - Bloodletter
H - Herald
BHHBB
BHHBB
BBBBB
Czy w tej sytuacji dostaje +2 do cr za ranki?
Je jeśli mam heralda na jungu i oddział 11 leterów i to wszystko jest ustawione:
B - Bloodletter
H - Herald
BHHBB
BHHBB
BBBBB
Racja, racja są traktowane jako MI ale z wyróżnieniami, między innymi z tym że mogą być brane kilka razy.
Pytanie z trochę innej beczki. Czy ktoś słyszał o tym że mają wyjść plastikowi plaguebarerzy i plastikowe horrory ? Przeczytałem takie stwierdzenie na forum CSM i demonów na Gloria victis.
Ma ktos jakiekolwiek dane/zdjęcia na ten temat ? może ktoś chociaż potwierdzić ta plotkę?
Ma ktos jakiekolwiek dane/zdjęcia na ten temat ? może ktoś chociaż potwierdzić ta plotkę?
Horrory tak, pb nie słyszałem ;P
-
- Pseudoklimaciarz
czyli w tej sytuacji mozna heralda na jungu włożyć do bloodleterów?Arbaal pisze:Przeczytałem sobie 16 stron ale jednej rzeczy nie jestem pewien ponieważ z różnych źródeł słyszałem różne rzeczy
B - Bloodletter
H - Herald
BHHBB
BHHBB
BBBBB