Sytuacja w warhammerze
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Ja na parówkę zamierzam wziąć ogry. Nie wiem czy będą wygrywać, ale chociaż maja szansę pograć. Na 2500 z tymi ograniczeniami to bez VC-tów się ruszać nie zamierzam bo zarówno moje Ogry jak i O&G przy takich zasadach to jest śmiech, a nie armia.Gobos pisze:to nagle na parowce bedzie odwrotnie? zaczna wygrywac ogry i beasty, bo to parowka?b_sk pisze: Ile jest tych turniejów na 2k+ gdzie TOP 10 do Demony i VC w różnych konfiguracjach? Nie starczy nam już?
mozna zrobic turniej na 2k z restrykcjami...
chcialbym pojechac na mastera do wroclawia, ale na parowe za ch.. nie pojade.
A licky boom boom down!!!
bedzie parowka, bylismy troche niezdecydowani, a nie pisalismy, ze ,,MASTER" (nie strateg) na pewno bdzie na 2k+. W wiekszosci przypadkow pisalismy, ze jestesmy elastyczni i mozemy zmienic
Poznań i ekipa z okolic- nie marudźcie, każdy jest tylko człowiekiem- nie chcecie przyjechac? no szkoda... ale przyjadą inne osoby, które na 2500 by nie przyjechaly, ktore maja dosyc VC i demonów.
Poznań i ekipa z okolic- nie marudźcie, każdy jest tylko człowiekiem- nie chcecie przyjechac? no szkoda... ale przyjadą inne osoby, które na 2500 by nie przyjechaly, ktore maja dosyc VC i demonów.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, o 18:39 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam dla was propozycje, ktora działała u nas, zabrońcie sojuszu VC+ DL 

To chyba oczywiste 

zaglosowalem na stratega (reszta strefy tez) w bardzo duzej mierze dlatego, ze mial byc, wedlug waszych zapowiedzi, singlem na duze punkty. coz, wiecej tego bledu nie popelnie.Morrok pisze:bedzie parowka, bylismy troche niezdecydowani, a nie pisalismy, ze ,,MASTER" (nie strateg) na pewno bdzie na 2k+. W wiekszosci przypadkow pisalismy, ze jestesmy elastyczni i mozemy zmienic
uwazam, ze strateg powinien stracic range mastera - takie robienie ludzi w ch**a nie powinno uchodzic...
ja na pewno nie przyjade. co do reszty - nie wiem, ale watpie.Morrok pisze: Poznań i ekipa z okolic- nie marudźcie, każdy jest tylko człowiekiem- nie chcecie przyjechac? no szkoda... ale przyjadą inne osoby, które na 2500 by nie przyjechaly, ktore maja dosyc VC i demonów.
PS. no offence - nie mam do was nic osobiscie, ale sie wkurzylem

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
nihil desperandum!
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
napiszę Tobi to samo co Furionowi na PW.
Zmienilismy format patrząc na to pod katem iloci innych turniei na 2k+. Taki turniej par- bedzie jedyny w tym sezonie.
Gobosie... tez osobiście nic do Ciebie nie mam . Nikogo w c&uja nie zrobilismy, bo nie wiem gdzie zadeklarowalismy, ze NA PEWNO to bedzie 2k+. Wskaz mi temat gdzie ja, Malal albo Paffeu tak napisalismy.
Zmienilismy format patrząc na to pod katem iloci innych turniei na 2k+. Taki turniej par- bedzie jedyny w tym sezonie.
Gobosie... tez osobiście nic do Ciebie nie mam . Nikogo w c&uja nie zrobilismy, bo nie wiem gdzie zadeklarowalismy, ze NA PEWNO to bedzie 2k+. Wskaz mi temat gdzie ja, Malal albo Paffeu tak napisalismy.
temat w ktorym zglaszali sie kandydaci na mastery. szukalem go w turniejach, ale gdzies znikl...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
rzeczywiście wygraliśmy głosowanie jako singiel na duże punkty.
a jednak na arenie większośc bywalców była zdecydowanie za parówką na małe punkty, jedyną taką w sezonie, a singli na duże jest wystarczająco. poza tym 2,5k, niezależnie od ograniczen to znowu bedą demony i vc. parówka daje dużo wiecej opcji.
a jednak na arenie większośc bywalców była zdecydowanie za parówką na małe punkty, jedyną taką w sezonie, a singli na duże jest wystarczająco. poza tym 2,5k, niezależnie od ograniczen to znowu bedą demony i vc. parówka daje dużo wiecej opcji.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
gobos, wrzuc na luz 
Są w poznaniu osoby które parówki lubia i przyjada na pewno, postaramy się skolowac jakąs przyzwoita reprezentacje, sam juz z bladym sie dogadałem, mam tylko nadzieje że dopuścicie Wariorów - postaramy sie udowodnic że z 2 plewów 7 edycji (orków i wariorów) da sie cos wycisnąć
Spoko loko luz i spontan, damy rade

Są w poznaniu osoby które parówki lubia i przyjada na pewno, postaramy się skolowac jakąs przyzwoita reprezentacje, sam juz z bladym sie dogadałem, mam tylko nadzieje że dopuścicie Wariorów - postaramy sie udowodnic że z 2 plewów 7 edycji (orków i wariorów) da sie cos wycisnąć

Spoko loko luz i spontan, damy rade

Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Szczerze mowiac mi tez sie troche odechciewa gry z demonami. Wampiry jeszcze jakos ujdą (choc sa tez po demonach najmocniejsza armia obecnie).
Trzeba by wymyslec system ktory:
- zmniejsza power tych dwoch armii
- nie powoduje ze osoby ktore je zbieraja przestana nagle nimi grac, i znow bedzie tak ze demonow i wampirow na turnieju jest <5%
Wiem ze zastosowanie tego byloby za slabe, ale propozycje ktore mozna by uwzglednic to:
- demony: powrot do zasad z poprzedniej edycji, czyli znoszenie warda od magii i magicznych przedmiotow, oraz jesli rzucą na instability wiecej niz ich liderka to giną automatycznie
- wampiry: rowniez powrot, czyli brak regeneracji z przegranego CRa, oraz brak recastowania.
Mogloby to duzo pomóc, a nie sprawiloby ze DL i VC stalbyby sie niegrywalne
Trzeba by wymyslec system ktory:
- nie powoduje ze osoby ktore je zbieraja przestana nagle nimi grac, i znow bedzie tak ze demonow i wampirow na turnieju jest <5%
Wiem ze zastosowanie tego byloby za slabe, ale propozycje ktore mozna by uwzglednic to:
- demony: powrot do zasad z poprzedniej edycji, czyli znoszenie warda od magii i magicznych przedmiotow, oraz jesli rzucą na instability wiecej niz ich liderka to giną automatycznie
- wampiry: rowniez powrot, czyli brak regeneracji z przegranego CRa, oraz brak recastowania.

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Konkretny głos, to i odpowiedzieć przyjemnie. 
Niemniej, widzę problem.
Na razie najbardziej z "obcięć" podoba mi się propozycja Barbarossy o grupach armii i ograniczeniach procentowych.
Z przycięciem warda nie jestem pewien, czy to jednek nie za bardzo tnie. Jeśli już, to może na bohaterach normalny ward, a na jednostkach tylko na niemagiczne?

Tak, o to chodzi. O ograniczenie i zniechcecenie do modeleu, o którym bardzo fajnie pisze Cyel w innej dyskusji. Gram demonami od SoCu, a modele demonów zbieram jak jeszcze o Legionie nikt nie słyszał. OD początku tej edycji demonów szedłem na własne rozwiązania, a żaden model z mark of Khorne nie zagościł w mojej turniejowej rozpisce.karlee pisze:Trzeba by wymyslec system ktory:

No to tu juz konkretnie..karlee pisze:- demony: powrot do zasad z poprzedniej edycji, czyli znoszenie warda od magii i magicznych przedmiotow, oraz jesli rzucą na instability wiecej niz ich liderka to giną automatycznie
Na razie najbardziej z "obcięć" podoba mi się propozycja Barbarossy o grupach armii i ograniczeniach procentowych.
Z przycięciem warda nie jestem pewien, czy to jednek nie za bardzo tnie. Jeśli już, to może na bohaterach normalny ward, a na jednostkach tylko na niemagiczne?
Ten sposób myślenia mi się podoba.karlee pisze:Mogloby to duzo pomóc, a nie sprawiloby ze DL i VC stalbyby sie niegrywalne![]()

Propozycja względem demonów jest jak najbardziej dobra i realna. Osłabiłoby to znacznie demony, nie tnąc na tyle potencjału armii.karlee pisze: Wiem ze zastosowanie tego byloby za slabe, ale propozycje ktore mozna by uwzglednic to:
Odnośnie VC popieram braku regenki od CR, recastowanie zostawiłbym tylko nekromantą.
Takie zmiany imho raczej nie spowodowałby znacznego spadku grania demonami i VC
Pozdrawiam
Lucas
Jak rozumiem powrot jest takze do starego LD 9 i 10 na armii a nie 7 jak teraz? A demony z DL zawsze mialy staly word. Sorry ze twoje tepe empire z 2 czolgami altarem i 4 dzialami nie dziala. Moze czas na 20-30 kusznikow zamiast jednego czolgu by odstrzelac lekko psy czy fiendy ?karlee pisze:Szczerze mowiac mi tez sie troche odechciewa gry z demonami. Wampiry jeszcze jakos ujdą (choc sa tez po demonach najmocniejsza armia obecnie).
podpis nieregulaminowy - administracja
Malalku drogi, nie pisalem tego pod siebie, lecz w imieniu wszystkich graczy ktorzy grajac przeciw DL juz na wstepie maja srogi wpierdol niezaleznie od umiejetnosci gry przeciwnika. No i generalnie nie musze tutaj argumentowac tego dlaczego tzreba przyciac DL i VC, bo bylo to juz pisane 10000 razy. Natomiast Empire jeszcze jako tako sobie radzi z tymi armiami, i nie pisze tego jakos pod siebie, bo teraz odkurzam swoje stare armie: DE i VC, bo granie imperium juz mi nieco sie znudzilo...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!