Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB
Komu sie nudzi to sie nudzi.
My tu tylko przedstawiamy jakie sa fakty a nie drzemy jape tak jak Ty.
Apropo jesieni to kolejna pora roku gdy bedzie wysyp demonów, w koncu spadaja kasztany, bedzie z czego robic bisty nurgla i inne rzeczy
My tu tylko przedstawiamy jakie sa fakty a nie drzemy jape tak jak Ty.
Apropo jesieni to kolejna pora roku gdy bedzie wysyp demonów, w koncu spadaja kasztany, bedzie z czego robic bisty nurgla i inne rzeczy

A ja myślę że nie byłoby tak tragicznie na tych turniejach, gdyby nie mentalnośc niektorych osob. Wydaje mi się że gracze po prostu chwytaja sie najmocniejszych armii, tak było z imperium, i teraz tak jest z demonami, vc na szczescie nie rozmnożyły się tak bardzo.
Ograniczeń imo nie ma co wprowadzac, niech się chłopki nacieszą, kompleksy trzeba leczyć
.
Wg mnie należy znowu zmieniać rozpiski, tak jak po wyjsciu imperium, prawie kazdy zwiekszył liczbę bolcow albo innych czołgopsujów tak teraz zwiekszy sie dispel i strzelanie, własnie pod armie demoniczne. Problemem jest tylko to ze ciezko naraz złozyc rozpę i pod VC i DL
Ograniczeń imo nie ma co wprowadzac, niech się chłopki nacieszą, kompleksy trzeba leczyć

Wg mnie należy znowu zmieniać rozpiski, tak jak po wyjsciu imperium, prawie kazdy zwiekszył liczbę bolcow albo innych czołgopsujów tak teraz zwiekszy sie dispel i strzelanie, własnie pod armie demoniczne. Problemem jest tylko to ze ciezko naraz złozyc rozpę i pod VC i DL

Skaven, bez urazy, ale na razie z tego co obserwuję to najbardziej pienisz się i śmiecisz ... Ty sam.
Poczytaj na spokojnie swoją twórczość.
W kwestii Imperium - kombinacja papa+4+2 jest przegięta, ale można nie dać sobie tego powiedzieć. Ja też mogę się upierać, ze demony są słabe (bo nimi gram) i ta opinia będzie tyle samo warta. O nawijaniu też da się powiedzieć, że ludzie trzepią w kółko jakie to DL i VC są przegięte, jest o tym samym kilka tematów na forum, a każdy myśli, ze ma coś mądrego do powiedzenia. Zastanowiłby się jeden z drugim czy na pewno "submit" naciskać. Jak na razie padło tylko kilka sensownych propozycji, ale drogą eliminacji tych mniej sensowych może coś dobrego wyjdzie. Dziękuję za uwagę.
P.S. Lasti - od bistów Nurgla to wara!
Nie po to zbierałem muszle z narażeniem życia żeby mnie ktoś tera na forum wyśmiewał!
(prosze przeczytać to zdanie z dużym przymrużeniem oka
)

W kwestii Imperium - kombinacja papa+4+2 jest przegięta, ale można nie dać sobie tego powiedzieć. Ja też mogę się upierać, ze demony są słabe (bo nimi gram) i ta opinia będzie tyle samo warta. O nawijaniu też da się powiedzieć, że ludzie trzepią w kółko jakie to DL i VC są przegięte, jest o tym samym kilka tematów na forum, a każdy myśli, ze ma coś mądrego do powiedzenia. Zastanowiłby się jeden z drugim czy na pewno "submit" naciskać. Jak na razie padło tylko kilka sensownych propozycji, ale drogą eliminacji tych mniej sensowych może coś dobrego wyjdzie. Dziękuję za uwagę.
P.S. Lasti - od bistów Nurgla to wara!

Zgadzam sie z KrzyśkiemW w sprawie "konkretnych" rzeczy.
Narazie najwiekszą popularność ma propozycja Barbarossy o przycinaniu pkt. Sadze ze z tych 21 stron tematu, po skondensowaniu go, wyszly by 3, max 4 strony dyskusji. Reszta to plucie sie i przekrzykiwanie, 10-cio krotne marudzenie na ten sam temat itp.
Panowie, moze czas podjac kroki? Wyodrębnic jakies sensowne propozycje i zaglosowac na najlepsza? Potem da sie to LS ktora moze cos z tym zrobi. Ja jestem za propozycja cięcia pkt.
PS: Krzyśku, mam pełen szacunek do Ciebie za prowadzenie forum o demonach, wiec nie piłem do Ciebie, piłem do "śmieć" armii
Narazie najwiekszą popularność ma propozycja Barbarossy o przycinaniu pkt. Sadze ze z tych 21 stron tematu, po skondensowaniu go, wyszly by 3, max 4 strony dyskusji. Reszta to plucie sie i przekrzykiwanie, 10-cio krotne marudzenie na ten sam temat itp.
Panowie, moze czas podjac kroki? Wyodrębnic jakies sensowne propozycje i zaglosowac na najlepsza? Potem da sie to LS ktora moze cos z tym zrobi. Ja jestem za propozycja cięcia pkt.
PS: Krzyśku, mam pełen szacunek do Ciebie za prowadzenie forum o demonach, wiec nie piłem do Ciebie, piłem do "śmieć" armii

dajcie spokoj temu imperium sam tez nie lubie zestawu a+4+2 ale z tym da sie spokojnie pograc inaczej ma sie sprawa demonow i vc.
Ja to bym po prostu zabral demonom warda a wampirom w jakis sposob ograniczyl recasty czarow i bylo by juz duzo lepiej dalej byly by to jedne z silniejszych armii ale juz wtedy spokojnie do ogrania
Ja to bym po prostu zabral demonom warda a wampirom w jakis sposob ograniczyl recasty czarow i bylo by juz duzo lepiej dalej byly by to jedne z silniejszych armii ale juz wtedy spokojnie do ogrania
I 600 pts których nie ma jak zdobyć.tylko ze czołg to 300p ktore przestaje działac sensownie po trafieniu jednym bolcem
Oh, żebyś się nie popłakał z oburzenia. Możemy nie wprowadzać połówek za czołg. I skasować połówki za wszystkie inne rzeczy. Zmodyfikujemy inne maszyny, bo przecież to absurd, że jak po stracie bolca żyje mi dwóch obsługantów, to przeciwnik ma dostawać punkty.Nie ma bata . Żadnych połówek . Wyście powariowali wszyscy .
Za słaby jesteś, by nie grać dwoma tankami? Graj se w domu.Ludzie , nie rozwalajcie mnie . Trudno sie gra z czołgiem ? Wasz problem . Nie grajcie .
Nie jest przegięta. Jest chora i odbiera całą przyjemność z bitwy. Nawet, jeśli da to pojechać.kwestii Imperium - kombinacja papa+4+2 jest przegięta
Moim zdaniem spokojnie da się pograć ze wszystkim. A bitwy z demonami czy VC są dużo przyjemniejsze, niż z bezmózgim imperium.dajcie spokoj temu imperium sam tez nie lubie zestawu a+4+2 ale z tym da sie spokojnie pograc inaczej ma sie sprawa demonow i vc.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zabranie warda to glupota. Wtedy demony nie maja ZADNEGO save'a.
Warda na niemagiczne najlepiej.
Warda na niemagiczne najlepiej.
- Loremaster
- Oszukista
Co to się porobiło, nie było mnie 4 miesiące i jakie zamieszanie
jak dla mnie to nie jest tak źle popieram jeden turniej i od razu lament, poczekajmy kilka miesięcy i wyciągajmy wnioski. Grałem z nowymi VC i nowymi Demonami moimi HE i jakoś nie jest strasznie tak, jest dużo myślenia i satysfakcja dużo, na pewno to nie jest ta sytuacja kiedy grało się kiedyś z HE na max magii czy Empire na 4 armatach, steam tankach i 4 czarodziejach, gdzie granie nie wymagało żadnego myślenia.
Chociaż byłbym za drobnymi modyfikacjami ale to już w osteczności.
A myślę , że problem leży nie w pisania takich a nie innych kodeksów tylko w mentalności graczy jest duże grono graczy, którzy zmieniają ciągle armie byle grac tylko najsilniejszą co wypacza moim zdaniem to hobby, rozumiem, że ktoś zbiera armię i jest silna, czy 2 ale cześc środowiska zmienia armię wręcz ze zmianą kodeksu byle grac najmocniejszą armią . Ja od zawsze gram HE były lepsze czasy, były gorsze ale sprawia mi to frajdę oczywiście że fajnie jest wygrac coś ale jeżeli wygrywanie jest sensem samym w sobie robi się to beznadziejnę i uderza w całe środowisko graczy.

Chociaż byłbym za drobnymi modyfikacjami ale to już w osteczności.
A myślę , że problem leży nie w pisania takich a nie innych kodeksów tylko w mentalności graczy jest duże grono graczy, którzy zmieniają ciągle armie byle grac tylko najsilniejszą co wypacza moim zdaniem to hobby, rozumiem, że ktoś zbiera armię i jest silna, czy 2 ale cześc środowiska zmienia armię wręcz ze zmianą kodeksu byle grac najmocniejszą armią . Ja od zawsze gram HE były lepsze czasy, były gorsze ale sprawia mi to frajdę oczywiście że fajnie jest wygrac coś ale jeżeli wygrywanie jest sensem samym w sobie robi się to beznadziejnę i uderza w całe środowisko graczy.
Loremaster, trzy ostatnie Mastery miały praktycznie tą samą czołówkę. Demony przeplatane wampirami.jak dla mnie to nie jest tak źle popieram jeden turniej i od razu lament, poczekajmy kilka miesięcy i wyciągajmy wnioski.
Czyżbyś niedawno zaczął grać wampirami?A rzucił już ktoś pomysł żeby ludzi grających Demonami i VC ścigać prokuraturą
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ja bym jeszcze dodał że to tendencja światowa patrząc na te turnieje z AustriiLoremaster, trzy ostatnie Mastery miały praktycznie tą samą czołówkę.Demony przeplatane wampirami

Ostatnio zmieniony 1 paź 2008, o 21:36 przez KreoL, łącznie zmieniany 1 raz.