kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
I, niestety, warto też dodać, że przy "insane courage" demony się nie sypią...
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na to pytanie, ale sprobuje.
W trakcie jednej gry parowej wynikla taka sytuacja. W lesie stał moj bsb niewidoczny, a przed lasem stal oddzial wrightow z banshee, Przeciwnik zadeklarowal z cannona imperialnego strzal w banshee ktorych nie moze zranic, bo sa eteryczne, po to aby zabic mojego bsb. Czy mogl tak zrobic ?? wedlug mnie nie, ale moge sie mylic.
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdro
W trakcie jednej gry parowej wynikla taka sytuacja. W lesie stał moj bsb niewidoczny, a przed lasem stal oddzial wrightow z banshee, Przeciwnik zadeklarowal z cannona imperialnego strzal w banshee ktorych nie moze zranic, bo sa eteryczne, po to aby zabic mojego bsb. Czy mogl tak zrobic ?? wedlug mnie nie, ale moge sie mylic.
Pozdro
Michał pisze:Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na to pytanie, ale sprobuje.
Pozdro
Niestety wielu Imperjalistów tak wykorzystuje okazje

nie mogl tego zrobic shino...
jest to nieprawdopodobna deklaracja i nie pomoze to tlumaczenie i kombinowanie jak blisko stal. nie ma najmniejszych szans na zranienie chocby banshe wiec nie mogl.
jest to nieprawdopodobna deklaracja i nie pomoze to tlumaczenie i kombinowanie jak blisko stal. nie ma najmniejszych szans na zranienie chocby banshe wiec nie mogl.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Słyszałem o niemożliwych szarżach ale o niemożliwym ostrzale (jeśli wszystkie warunki są spełnione: zasięg, LOS) to nie słyszałem. Łucznikami też nie mam szans na zranienie czegoś z T7 a jednak nie pamiętam żeby gdzieś w zasadach było że nie mogę zadeklarować salwy.bigpasiak pisze:nie mogl tego zrobic shino...
Dokładnie.Słyszałem o niemożliwych szarżach ale o niemożliwym ostrzale (jeśli wszystkie warunki są spełnione: zasięg, LOS) to nie słyszałem.
Dawno, dawno temu na Wielkiej inkwizycji w lesie skitrało się trzech nekromantów i trzy liczki, przed lasem stała banshee. Podleciały dwa smoki, zionęły w banshee i od drugiej tury obie armie TK i VC zaczęły się sypać. Wampiry należy tępić. Szczególnie takie, które tchórzliwie chowają się w lesie

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ja mam takie pytanie - przedmiot imperialny dawn armour (AS 4+ z przerzutem) - jeżeli dam go gościowi z tarczą, i posadzę na pancernym koniu (łącznie AS 1+) to czy przerzut będzie na 1+ czy 4+ ??