Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
mozna wlozyc i ma sie +2 za ranki odsylam do DW tam jest to wyraznie wytlumaczone
Generalnie każdego heralda na mouncie, poza heraldem Tzeentcha na dysku, można wsadzić do oddziału piechoty. Zapełnia odpowiednią ilość miejsc, a bonus za szeregi jest jak najbardziej obowiązujący. Odsyłam do pierwszego posta w tym temacie, tam znajdziesz linka do dyskusji na ten temat i kilku wytłumaczeń. A co tam, wkleję tego linka, znajcie łaskawe serce moda
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10513
W moje armii grubas na palanquinie dziarsko maszeruje w plaguebearerach, a herald Slaanesha na steedzie w zależności od sytuacji albo wspiera jazdę seekerek, albo właśnie zapełnia kloc pieszych demonetek.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10513
W moje armii grubas na palanquinie dziarsko maszeruje w plaguebearerach, a herald Slaanesha na steedzie w zależności od sytuacji albo wspiera jazdę seekerek, albo właśnie zapełnia kloc pieszych demonetek.
no nie liczac mountow typ chariot 

-
- Pseudoklimaciarz
dzieki, w nastepnej bitwie przetestuje sobie opcje heralda na jugernaucie w blodletterach, zobaczymy...
nie, nie dzialaja wcale na nich jego ataki
figsy - takie same jak w 6ed - w miare ok
zasady - łolaboga - tak bardziej przydatne
zasady - łolaboga - tak bardziej przydatne
Chariot of Slaanesh
Ciagnie go fast cavalery, czy to oznacza, ze moge tym rydwanem jechac jak mi sie podoba? Np. zygzakowac i omijac jednostki podczas ruchu? Jaki jest Armour Save tego rydwanu?
Ciagnie go fast cavalery, czy to oznacza, ze moge tym rydwanem jechac jak mi sie podoba? Np. zygzakowac i omijac jednostki podczas ruchu? Jaki jest Armour Save tego rydwanu?
Przeczytaj zasady rydwanu i kup sobie booka do demonów.
Możesz 10" w swojej turze ruchu.
AS5+
Możesz 10" w swojej turze ruchu.
AS5+
Dostałem ABook'a i mam parę pytań do kolegów
1. Czy bohaterów - np. Epydemius i Maska można wystawiac podczas normalnych potyczek? czy są traktowanie jak np. Korad von Carstein czy Bugman? Czy może to po prostu mocniejsze wersje heraldów?
2. Rozumiem, że daemonic ward save jest ściągany przez magiczną broń? Jak ma się do tego np. ws Maski na 3+?
3. o co chodzi w przedmiocie - Daemonic robes? - jak ja mam to traktowac? mógłby mi ktoś to po ludzku wytłumaczyc?
1. Czy bohaterów - np. Epydemius i Maska można wystawiac podczas normalnych potyczek? czy są traktowanie jak np. Korad von Carstein czy Bugman? Czy może to po prostu mocniejsze wersje heraldów?
2. Rozumiem, że daemonic ward save jest ściągany przez magiczną broń? Jak ma się do tego np. ws Maski na 3+?
3. o co chodzi w przedmiocie - Daemonic robes? - jak ja mam to traktowac? mógłby mi ktoś to po ludzku wytłumaczyc?
1. Sa to special characterzy jak ci przez ciebie wymienieni, standardowo nie mozna ich wystawiac.Qba pisze:Dostałem ABook'a i mam parę pytań do kolegów
2. Nie, jest to staly ward na wszystko.
3. Mowiac najprosciej, jak bije cie cos co raniloby cie na 2+, np dzialo, koles z duza sila, to wtedy rani cie tylko na 3+, czyli nic nie robi na 1,2 zamiast na 1.
Pzdr
Dzięki
rozumiem, że Karanak jest też special charakterem jak i inni?
demoniczny ward nie jest ściągany przez magiczną broń jak u welfów (driady)??
stały i niezmienny?
jeśli tak to można prosic o jakieś potwierdzenie z rulebook'a, uściśleń, czegokolwiek?
rozumiem, że Karanak jest też special charakterem jak i inni?
demoniczny ward nie jest ściągany przez magiczną broń jak u welfów (driady)??

- dziekanotr
- Wodzirej
w army booku do demonow masz odpowiednia adnoitacje, na stronie z zasadami spec armii