Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Malal - Cyel nie wystawil nigdy tego oddzialu, bo - jakbys doczytal wczesniej - w porownaniu z jeszcze zajebistszymi oddzialami w tej armii nie ma to sensu.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Zwróć uwagę Jankielu że oddział Ghuli kosztuje 80 pkt, a jak wraighty wejdą do takiego kombatu to z BG nie będzie co zbierać.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

zmieniam system.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a ja tam i tak będe grać w te figurki ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

każdy będzie gral ;)

a co do problemu, jak dla mnie Barbarosa dal światelko w tunelu na forum LS.
Jest to dobre wyjsćie, ale 4 albo nawet 5 progów jest imo najciekawsze. 10%, 5% etc.
Jednak i 3 będą dobre.

I poparcie dla jego "rewolucji" ;)

"rewolucja wydaje się całkowitym szaleństwem tym, których zmiata i obala" ;)

hihihi...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Shakin' Dudi pisze:a ja tam i tak będe grać w te figurki ;)
kochamy pazdzierzyki, a ze gw robi psikusy to zadna nowosc, Szkoda tylko ze jak trafiam na warzywo z demonami to dostaje maske :P .

Pozdrawiam Raptor

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Raptor musisz nauczyć sie grac poprostu :D
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Raptor Ty grasz lizakami nie? Przecierz dobrze zlozone lizaki tzn: masa skinkow 6 salek i duzy biegacz z blade of realities to jedyny chyba tak skuteczny bat na demony...
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

SlanesH pisze:Raptor Ty grasz lizakami nie? Przecierz dobrze zlozone lizaki tzn: masa skinkow 6 salek i duzy biegacz z blade of realities to jedyny chyba tak skuteczny bat na demony...
nie bede robic rozpy pod demony. to nie moj styl.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Armia robiona na demony może się okazać słaba na inne armie, nie trafisz w pierwszej bitwie na nie - wyciągasz powiedzmy remis i już się moze okazać że po turnieju. One już są na początku stawki a Ty dalej się męcz na jej tyle:)

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

akurat w lizakach "na demony" zamiesz tylko magiczna bron na biegaczu reszta jest bez zmian :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Czyli w innych armiach są też tylko kosmetyczne zmiany. Mówię o sytuacji gdy zamieszasz zdobyć na VC lub demonach jakieś punkty a nie tylko remis.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Czyli w innych armiach są też tylko kosmetyczne zmiany. Mówię o sytuacji gdy zamieszasz zdobyć na VC lub demonach jakieś punkty a nie tylko remis.
Wywnioskowałes ze skoro w Lizakach sa kosmetyczne to w innych tez;) ? nice... :wink:

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Jeżeli już weszliście panowie na lizaki to się włączę. Na DMP grałem lizakami akurat. To była uniwersalna rozpiska na wszyskie armie. Dużo magii i dużo DP i jeszcze więcej skinków. Dostałem 2 razy VC, raz DL i raz DE. Mogę Wam zagwarantować że lizardy są skuteczne na te przegięte armie. Przeciwników wcale słabych nie miałem a z VC ugrałem 10 a potem chyba 14, z DE 16 i z DL 8. Wprawdzie przegrałem z demonami ale to był mój po prostu czysty błąd nieprzeczytania rozpiski przeciwnika a miał taki sztandar że moje skinki uciekać nie mogły więc możecie sobie wyobrazić jaka tam była rzeź a mimo to tylko 8. A najlepsze jest to że taka wielka krowa jak Keeper boi się wlecieć na 10 skinków na daleki zasięg strzału :D Poza tym miałem 9-11 DP więc sobie z magią radziłem całkiem przyzwoicie, a salamandry po prostu powodują znikanie jakichś 10 szkieletów czy samotnych vampirów. Ale normalnie gram chaosem i mogę powiedzieć że gdybym swoją normalną rozpiską ugrał 1pkt z DL to bym skakał z radości, więc jak najbardziej popieram jakieś zmiany w battlu :)

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Najlepsze IMO zmiany to te proponowane przez Barbarossę na forum LS. Po pierwsze primo są najprostsze, po drugie primo nie ingerują w kompozycję ani w booki.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Zmiany proponowane przez Barbe są IMO OK, jednak nie zdziwiłbym się gdyby nagle pewna część osób nie grających np O&G lub Ogrami zaczeła nimi grać.

Pomysł cofania się o jednego booka, czyli do 6ED dla kilku armii, to poroniony pomysl.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Aro pisze:Zmiany proponowane przez Barbe są IMO OK, jednak nie zdziwiłbym się gdyby nagle pewna część osób nie grających np O&G lub Ogrami zaczeła nimi grać.
dawno nie grałem z O&G lub Ogrami na turnieju, wiec bym sie ucieszył gdyby ich sie wiecej pojawiło :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

I właśnie o to chodzi. Ja lubię grać w battla z różnymi armiami, nie tylko DL, VC, no może DE i Imperium. A jak nic nie zrobimy, to mniej więcej tak to będzie wyglądało na turniejach, czasami (może) mortale czy HE się jeszcze pojawią jako rodzynki. A np. z zielonymi zawsze bardzo lubiłem grać - w 6 ed, jak były przegięte, też, bo to fajna armia.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

DaBossa pisze:Armia robiona na demony może się okazać słaba na inne armie, nie trafisz w pierwszej bitwie na nie - wyciągasz powiedzmy remis i już się moze okazać że po turnieju. One już są na początku stawki a Ty dalej się męcz na jej tyle:)
Ja nie mowie ogolnie o armiach pod demony tylko tej konkretnej. Pewne wklepy to ma tylko z Breta z reszta 10 moze spokojnie wyciagnac. Ale dobra koniec offtopu po prostu uznalem stwierdzenie Raptora za mylne :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Barbarossa pisze:[...]zielonymi [...], jak były przegięte, [...]
HAHAHAHAHAHAHAHA!!!

ODPOWIEDZ