Ktosz z czestochowy?

Zawalcz z ludźmi ze swojego miasta!
ODPOWIEDZ
Bazar
Plewa

Ktosz z czestochowy?

Post autor: Bazar »

Jest ktosz z czestochowy w tym forum?

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Owszem, są . A czego lub kogo poszukujesz?

Bazar
Plewa

No nareszcie! Wlasznie sie pszenioslem do czestochowy i kcialem znaleźć jakiż przeciwników. W czestochowie gra sie w ogolę w warhammmera? Mog bysz mi powiedziecz czy sam jakież kluby itp. A propo gram wampirami i mam wszystkie figorki :wink: ....... (Znam tylko sasa moze go znasz i ty? Gra imperium) Ty grasz?

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Ja od czasu do czasu bywam w częstochowie, więc mozmy się styknąć na jakąś bitewke.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Bazar
Plewa

Fajnie! Kim gracie ?

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Poszukuje osób w Częstochowie w jakikolwiek sposób związanych z figurkami .
Jeśli ktokolwiek gra w WFB/WH40k/lub inny system lub chociaż maluje figurki to proszę o kontakt na PM lub pod adresem:
szary@chestofcolors.com

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Ja jestem z częstochowy . Gramy sobie z kumplami , co prawda armie dopiero się tworzą no może oprócz TK Staśka ( prawie wszystko ma )
Ja gram Warriors of Chaos , poczekam na booka i tak na 1k się kupi .
Był sklep Strateg ale zamkneli niedawno.

Awatar użytkownika
Stach697
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach697 »

ja jestem z cz-wy oraz parka moich kumpli (na tym forum maja niki: tiadem i biszkopt i miachu5300

ja osobiscie gram Tk a kumple we dwarfs & woc
Obrazek

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Już napisałem PM do michau5300. Jakby co, to sie do niego odezwijcie po szczegóły.
Ja jestem w kontakcie.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Wiem, że z Częstochowy jest użytkownik "Motya", znany jako Mateusz "Bombaj". Bardzo sympatyczny gracz, dowódca szczurów i bestii z tego co pamiętam. :)
Znam go z gliwickich parówek,a ostatnio przyjechał nawet na singla do Knurowa (takie miejsce z dzikim dojazdem ;) ).
Wspominał też że chce przyderzyć na kolejną parówkę, więc jeśli ktoś z Was by chciał to kto wie? Może będzie miał miejsce w aucie i możliwość zbaranie kogoś z Czestochowy. Termin turnieju 18 października, wstępne info tutaj. Zapraszam!

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki za cynk, na pewno się przyda. A turniej sobie zanotuje i przemyślę poważnie. Dawno mnie na Śląsku nie było:)

Mor
Pseudoklimaciarz

Post autor: Mor »

No, moglibyscie cos zrobic, kiedys was nawet odwiedzalem :).

pozdro dla czestochowy ^^

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

A i owszem, pamiętam za czasów działania ówczesnego Rigor Mortisa. Obecnie sam mogę być jedynie gościem w swoich rodzinnych stronach, więc muszę liczyć na inicjatywę młodzieży.

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Fajnie że jest ktoś z Częstochowy. Ja właśnie w tym roku zacząłem studia w Częstochowie więc z nielicznymi wyjątkami (niektóre weekendy) właśnie tam mieszkam. Chętnie pogram nie tylko w WFB (moja armia to Empire) ale i w WFRP (od 7 lat jestem MG). Jakby co piszcie na PM.
Pozdrawiam.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Inicjatywe 8) . No ok chętnie dostane masakre od kogoś nowego ale najpierw sobie coś figsów kupie premiera w listopadzie i już troche mniej tych proxów będzie to można grać

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Witam.

Jako, że to mój pierwszy post to chciałem serdecznie przywitać pozostałych użytkowników tego forum. Czytam go od dawna a zmobilizowałem się do rejestracji, aby właśnie poszukać nowych graczy z okolic Częstochowy. Ogólnie często można mnie spotkać w Czewie ze względu na studia na Polibudzie. Gram w WFB, WFRP ostatnio Mordenhaima ruszyłem z kumplami. Jeżeli chodzi o WFB to gram WoC czyli dawnymi Hordami Chaosu.

Awatar użytkownika
kapitan Bomba
Warzywo

Post autor: kapitan Bomba »

Hmm, a jak już jesteśmy przy okolicach Częstochowy...
Znacie graczy WFB z Lublińca? Ciągle zastanawiam się, czy nie zacząć grać, ale nie chciałbym okazać się jedynym graczem w moim mieście...

Awatar użytkownika
quba_p
Plankton

Post autor: quba_p »

Witam!!
Ja jestem z czestochowy, jeszcze ze "starej" gwardii rigorowej.
Klopot w tym pieknym miescie polega na tym ze nie ma gdzie grac..
no mozna po domach...
Chyba ze istanieje jakis gleboko zamelinowany sklep ale ja o nim nie wiem.
Gram HE.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Istniał 1 napewno......ja się o nim dowiedziałem dzień przed zamknięciem.
Jakby ktoś jakiś zlokalizowal to proszę żeby tu o nim napisał bo chętny widzę dużo

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Panowie, rodacy!

4funowy klub EKG (Elitarny Klub Generałów), który tak się składa 5 lat temu założyłem, a teraz po wielu niesmacznych zagraniach młodszych członków pozostawiłem z moją wierną studencką(latka lecą;) )istnieje w Radomsku i gra. WFB akurat studenci uprawiają od roku i mają armie po około 2-3k punktów VC, Chaosy, DE, TK, Lizaki, O&G itd.

Tworzymy klub w Czewie z wsparciem pewnego sklepu. Klub częstochowski nazwaliśmy RYK (kolejna zryta nazwa ;) i szczególnie spodoba się tym, którzy słyszeli o stareńkiej komputerowej gierce Knights & Merchants - ta enigmatyczna nazwa bowiem oznacza Rycerze Y ( :lol2: ) Kupcy. Będziemy niedługo rozmawiali z dyrektorem jednego z gimnazjów o regularnych spotkaniach oraz o większej 3-systemowej imprezie we wrześniu, wciągniemy też ludzi z Myszkowa i tych Częstochowian grających w Battla.

Jeśli ktoś praktykował LOTR gdy żyła Twierdza, może mnie kojarzyć stamtąd jako imć Barona.

Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej zajrzyjcie na www.ryk.pun.pl - w związku z faktem, że strona jest na razie tajna dla obcych spoza kręgu zainteresowanych klubem a więc tylko dla częstochowian i okolic zaufanych - proszę najpierw się rejestrować, potem zobaczycie zawartość forów i przywitacie się z naszymi powalonymi kolegami.

Naszą imprezą flagową obecnie jest tzw. Glorioza Batloza (jeszcze jedna poryta nazwa :) ), której to imprezy zasady są proste - wszyscy przyjezdni robią na maksa wypakowane rozpiski bez bohów specjalnych ma się rozumieć ( na pierwszej pozwoliliśmy na lordów nawet i archaon trochę pozamiatał ;) ) bez limitów punktowych, jedynie zgodne z zasadami wystawiania (na 2000pkt 3+ core'y itd.). Druga edycja imprezy odbędzie się zapewne po 27 lipca, najpóźniej do połowy sierpnia, a w dniach 22-27 będziemy całą ekipą w Częstochowie grając non stop wielki maraton bitew batlowych, sesji itd - wszystko w moim mieszkaniu ;) Jeśli Wam pasuje, nie widzę problemu, by zebrać się wszyscy w jakimś charakterystycznym miejscu (wybaczcie, obcych do domu jednak nie zapraszam ;) ) i ugadać wiele spraw, jakie mamy zapewne do ugadania ;).

Nasz klubik w związku z faktem, że jest "rippowany" żywcem od ludzi, którzy nas nie lubią (i vice versa) - w dodatku bez wsparcia ośrodków kultury - nie ma stałej siedziby, ale nieoficjalnie jestem jego szefem (choć i tak panuje demokracja na poziomie) i moje mieszkanie stanowi jego HQ. Jeśli chodzi o bazę naszych makiet - skutkiem rippowania mamy ich dość mało, ale jeśli uda się dojść do porozumienia z dzieciakami (Ci, którzy zostali w Rsku to licealiści, my jestesmy studentami jednego roku ;) ) to pewnie zyskamy trochę makiet (tak czy siak mamy sporo ;).

Jak mówiłem klub istniał sporo czasu i wypracowaliśmy sobie pewne standardy działania, jesteśmy grupą zwartą, neutralnie nastawioną do nowych członków - jeśli się do nas przyłączycie, ciepłe przyjęcie czeka Was na pewno, ale nie będziemy Wam od razu pożyczali makiet, czy podręczników ;) - życiowe doświadczenie każe uważać.

W Czewie znam 1, 2, 3, 4 sklepy :DDD Strateg, który został zamknięty jak wiecie (też zacząłem studia, to pocałowałem klamkę :/), Dragon, którego ekipa raptem raz się spotkała ze mną (niestety jakoś niespecjalnie miło było i w dodatku zero systemów GW), jakiś sklep ponoć na dworcu jest stacjonarny na parterze (byłem już tam setki razy, ale nigdy nie miałem czasu tego sprawdzić), no i czwarty, z którym prężnie współpracujemy - dowiecie się jaki, gdy dokonacie rejestracji na www.ryk.pun.pl ;)

Cóż rzec mogę więcej... Mamy za sobą parę imprez, LOTRa niestety wyłącznie, WFB gramy tylko i wyłącznie 4fun, choć może na tym 22-27lipca mini-obozie treningowym zmieni się nasze podejście ;). Tak czy siak GORĄCO ZACHĘCAM DO REJESTRACJI I REGULARNYCH ODWIEDZIN strony.

Na koniec kontakt
jeśli masz komunikator Gtalk - norbertlysik@gmail.com
jeśli wolisz gg 2802563 - niedostępny... to niedostępny ;)

ODPOWIEDZ