Ktosz z czestochowy?
Owszem, są . A czego lub kogo poszukujesz?
No nareszcie! Wlasznie sie pszenioslem do czestochowy i kcialem znaleźć jakiż przeciwników. W czestochowie gra sie w ogolę w warhammmera? Mog bysz mi powiedziecz czy sam jakież kluby itp. A propo gram wampirami i mam wszystkie figorki
....... (Znam tylko sasa moze go znasz i ty? Gra imperium) Ty grasz?

Poszukuje osób w Częstochowie w jakikolwiek sposób związanych z figurkami .
Jeśli ktokolwiek gra w WFB/WH40k/lub inny system lub chociaż maluje figurki to proszę o kontakt na PM lub pod adresem:
szary@chestofcolors.com
Jeśli ktokolwiek gra w WFB/WH40k/lub inny system lub chociaż maluje figurki to proszę o kontakt na PM lub pod adresem:
szary@chestofcolors.com
Ja jestem z częstochowy . Gramy sobie z kumplami , co prawda armie dopiero się tworzą no może oprócz TK Staśka ( prawie wszystko ma )
Ja gram Warriors of Chaos , poczekam na booka i tak na 1k się kupi .
Był sklep Strateg ale zamkneli niedawno.
Ja gram Warriors of Chaos , poczekam na booka i tak na 1k się kupi .
Był sklep Strateg ale zamkneli niedawno.
Już napisałem PM do michau5300. Jakby co, to sie do niego odezwijcie po szczegóły.
Ja jestem w kontakcie.
Ja jestem w kontakcie.
Wiem, że z Częstochowy jest użytkownik "Motya", znany jako Mateusz "Bombaj". Bardzo sympatyczny gracz, dowódca szczurów i bestii z tego co pamiętam. 
Znam go z gliwickich parówek,a ostatnio przyjechał nawet na singla do Knurowa (takie miejsce z dzikim dojazdem
).
Wspominał też że chce przyderzyć na kolejną parówkę, więc jeśli ktoś z Was by chciał to kto wie? Może będzie miał miejsce w aucie i możliwość zbaranie kogoś z Czestochowy. Termin turnieju 18 października, wstępne info tutaj. Zapraszam!

Znam go z gliwickich parówek,a ostatnio przyjechał nawet na singla do Knurowa (takie miejsce z dzikim dojazdem

Wspominał też że chce przyderzyć na kolejną parówkę, więc jeśli ktoś z Was by chciał to kto wie? Może będzie miał miejsce w aucie i możliwość zbaranie kogoś z Czestochowy. Termin turnieju 18 października, wstępne info tutaj. Zapraszam!
Dzięki za cynk, na pewno się przyda. A turniej sobie zanotuje i przemyślę poważnie. Dawno mnie na Śląsku nie było:)
A i owszem, pamiętam za czasów działania ówczesnego Rigor Mortisa. Obecnie sam mogę być jedynie gościem w swoich rodzinnych stronach, więc muszę liczyć na inicjatywę młodzieży.
Fajnie że jest ktoś z Częstochowy. Ja właśnie w tym roku zacząłem studia w Częstochowie więc z nielicznymi wyjątkami (niektóre weekendy) właśnie tam mieszkam. Chętnie pogram nie tylko w WFB (moja armia to Empire) ale i w WFRP (od 7 lat jestem MG). Jakby co piszcie na PM.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
Witam.
Jako, że to mój pierwszy post to chciałem serdecznie przywitać pozostałych użytkowników tego forum. Czytam go od dawna a zmobilizowałem się do rejestracji, aby właśnie poszukać nowych graczy z okolic Częstochowy. Ogólnie często można mnie spotkać w Czewie ze względu na studia na Polibudzie. Gram w WFB, WFRP ostatnio Mordenhaima ruszyłem z kumplami. Jeżeli chodzi o WFB to gram WoC czyli dawnymi Hordami Chaosu.
Jako, że to mój pierwszy post to chciałem serdecznie przywitać pozostałych użytkowników tego forum. Czytam go od dawna a zmobilizowałem się do rejestracji, aby właśnie poszukać nowych graczy z okolic Częstochowy. Ogólnie często można mnie spotkać w Czewie ze względu na studia na Polibudzie. Gram w WFB, WFRP ostatnio Mordenhaima ruszyłem z kumplami. Jeżeli chodzi o WFB to gram WoC czyli dawnymi Hordami Chaosu.
- kapitan Bomba
- Warzywo
Hmm, a jak już jesteśmy przy okolicach Częstochowy...
Znacie graczy WFB z Lublińca? Ciągle zastanawiam się, czy nie zacząć grać, ale nie chciałbym okazać się jedynym graczem w moim mieście...
Znacie graczy WFB z Lublińca? Ciągle zastanawiam się, czy nie zacząć grać, ale nie chciałbym okazać się jedynym graczem w moim mieście...
Panowie, rodacy!
4funowy klub EKG (Elitarny Klub Generałów), który tak się składa 5 lat temu założyłem, a teraz po wielu niesmacznych zagraniach młodszych członków pozostawiłem z moją wierną studencką(latka lecą;) )istnieje w Radomsku i gra. WFB akurat studenci uprawiają od roku i mają armie po około 2-3k punktów VC, Chaosy, DE, TK, Lizaki, O&G itd.
Tworzymy klub w Czewie z wsparciem pewnego sklepu. Klub częstochowski nazwaliśmy RYK (kolejna zryta nazwa
i szczególnie spodoba się tym, którzy słyszeli o stareńkiej komputerowej gierce Knights & Merchants - ta enigmatyczna nazwa bowiem oznacza Rycerze Y (
) Kupcy. Będziemy niedługo rozmawiali z dyrektorem jednego z gimnazjów o regularnych spotkaniach oraz o większej 3-systemowej imprezie we wrześniu, wciągniemy też ludzi z Myszkowa i tych Częstochowian grających w Battla.
Jeśli ktoś praktykował LOTR gdy żyła Twierdza, może mnie kojarzyć stamtąd jako imć Barona.
Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej zajrzyjcie na www.ryk.pun.pl - w związku z faktem, że strona jest na razie tajna dla obcych spoza kręgu zainteresowanych klubem a więc tylko dla częstochowian i okolic zaufanych - proszę najpierw się rejestrować, potem zobaczycie zawartość forów i przywitacie się z naszymi powalonymi kolegami.
Naszą imprezą flagową obecnie jest tzw. Glorioza Batloza (jeszcze jedna poryta nazwa
), której to imprezy zasady są proste - wszyscy przyjezdni robią na maksa wypakowane rozpiski bez bohów specjalnych ma się rozumieć ( na pierwszej pozwoliliśmy na lordów nawet i archaon trochę pozamiatał
) bez limitów punktowych, jedynie zgodne z zasadami wystawiania (na 2000pkt 3+ core'y itd.). Druga edycja imprezy odbędzie się zapewne po 27 lipca, najpóźniej do połowy sierpnia, a w dniach 22-27 będziemy całą ekipą w Częstochowie grając non stop wielki maraton bitew batlowych, sesji itd - wszystko w moim mieszkaniu
Jeśli Wam pasuje, nie widzę problemu, by zebrać się wszyscy w jakimś charakterystycznym miejscu (wybaczcie, obcych do domu jednak nie zapraszam
) i ugadać wiele spraw, jakie mamy zapewne do ugadania
.
Nasz klubik w związku z faktem, że jest "rippowany" żywcem od ludzi, którzy nas nie lubią (i vice versa) - w dodatku bez wsparcia ośrodków kultury - nie ma stałej siedziby, ale nieoficjalnie jestem jego szefem (choć i tak panuje demokracja na poziomie) i moje mieszkanie stanowi jego HQ. Jeśli chodzi o bazę naszych makiet - skutkiem rippowania mamy ich dość mało, ale jeśli uda się dojść do porozumienia z dzieciakami (Ci, którzy zostali w Rsku to licealiści, my jestesmy studentami jednego roku
) to pewnie zyskamy trochę makiet (tak czy siak mamy sporo
.
Jak mówiłem klub istniał sporo czasu i wypracowaliśmy sobie pewne standardy działania, jesteśmy grupą zwartą, neutralnie nastawioną do nowych członków - jeśli się do nas przyłączycie, ciepłe przyjęcie czeka Was na pewno, ale nie będziemy Wam od razu pożyczali makiet, czy podręczników
- życiowe doświadczenie każe uważać.
W Czewie znam 1, 2, 3, 4 sklepy :DDD Strateg, który został zamknięty jak wiecie (też zacząłem studia, to pocałowałem klamkę :/), Dragon, którego ekipa raptem raz się spotkała ze mną (niestety jakoś niespecjalnie miło było i w dodatku zero systemów GW), jakiś sklep ponoć na dworcu jest stacjonarny na parterze (byłem już tam setki razy, ale nigdy nie miałem czasu tego sprawdzić), no i czwarty, z którym prężnie współpracujemy - dowiecie się jaki, gdy dokonacie rejestracji na www.ryk.pun.pl
Cóż rzec mogę więcej... Mamy za sobą parę imprez, LOTRa niestety wyłącznie, WFB gramy tylko i wyłącznie 4fun, choć może na tym 22-27lipca mini-obozie treningowym zmieni się nasze podejście
. Tak czy siak GORĄCO ZACHĘCAM DO REJESTRACJI I REGULARNYCH ODWIEDZIN strony.
Na koniec kontakt
jeśli masz komunikator Gtalk - norbertlysik@gmail.com
jeśli wolisz gg 2802563 - niedostępny... to niedostępny
4funowy klub EKG (Elitarny Klub Generałów), który tak się składa 5 lat temu założyłem, a teraz po wielu niesmacznych zagraniach młodszych członków pozostawiłem z moją wierną studencką(latka lecą;) )istnieje w Radomsku i gra. WFB akurat studenci uprawiają od roku i mają armie po około 2-3k punktów VC, Chaosy, DE, TK, Lizaki, O&G itd.
Tworzymy klub w Czewie z wsparciem pewnego sklepu. Klub częstochowski nazwaliśmy RYK (kolejna zryta nazwa

Jeśli ktoś praktykował LOTR gdy żyła Twierdza, może mnie kojarzyć stamtąd jako imć Barona.
Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej zajrzyjcie na www.ryk.pun.pl - w związku z faktem, że strona jest na razie tajna dla obcych spoza kręgu zainteresowanych klubem a więc tylko dla częstochowian i okolic zaufanych - proszę najpierw się rejestrować, potem zobaczycie zawartość forów i przywitacie się z naszymi powalonymi kolegami.
Naszą imprezą flagową obecnie jest tzw. Glorioza Batloza (jeszcze jedna poryta nazwa

Nasz klubik w związku z faktem, że jest "rippowany" żywcem od ludzi, którzy nas nie lubią (i vice versa) - w dodatku bez wsparcia ośrodków kultury - nie ma stałej siedziby, ale nieoficjalnie jestem jego szefem (choć i tak panuje demokracja na poziomie) i moje mieszkanie stanowi jego HQ. Jeśli chodzi o bazę naszych makiet - skutkiem rippowania mamy ich dość mało, ale jeśli uda się dojść do porozumienia z dzieciakami (Ci, którzy zostali w Rsku to licealiści, my jestesmy studentami jednego roku

Jak mówiłem klub istniał sporo czasu i wypracowaliśmy sobie pewne standardy działania, jesteśmy grupą zwartą, neutralnie nastawioną do nowych członków - jeśli się do nas przyłączycie, ciepłe przyjęcie czeka Was na pewno, ale nie będziemy Wam od razu pożyczali makiet, czy podręczników

W Czewie znam 1, 2, 3, 4 sklepy :DDD Strateg, który został zamknięty jak wiecie (też zacząłem studia, to pocałowałem klamkę :/), Dragon, którego ekipa raptem raz się spotkała ze mną (niestety jakoś niespecjalnie miło było i w dodatku zero systemów GW), jakiś sklep ponoć na dworcu jest stacjonarny na parterze (byłem już tam setki razy, ale nigdy nie miałem czasu tego sprawdzić), no i czwarty, z którym prężnie współpracujemy - dowiecie się jaki, gdy dokonacie rejestracji na www.ryk.pun.pl

Cóż rzec mogę więcej... Mamy za sobą parę imprez, LOTRa niestety wyłącznie, WFB gramy tylko i wyłącznie 4fun, choć może na tym 22-27lipca mini-obozie treningowym zmieni się nasze podejście

Na koniec kontakt
jeśli masz komunikator Gtalk - norbertlysik@gmail.com
jeśli wolisz gg 2802563 - niedostępny... to niedostępny