Rozumiem, czyli numeru konta w ogóle nie podajemy, tak? Dzięki za pomoc- card number / numer karty (podany na jej pierwsze/głównej stronie) nie jest tym samym co numer konta.
Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK
- Jacek_Azael
- Masakrator
Polskie sklepy wstrzymują się z podwyżką aż do wyczerpania starych zapasów, a maelstrom podniósł ceny juz pierwszego października...
tak, podnieśli już cenyJacek_Azael pisze:Polskie sklepy wstrzymują się z podwyżką aż do wyczerpania starych zapasów, a maelstrom podniósł ceny juz pierwszego października...
pewnie obrośli już w piórka, bo im sprzedaż ciągle wrasta...
ale z drugiej strony zobacz na cenę oryginalnej miarki GW
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... ea0002_000#
kosztuje niecałe 6zł, tylko, żeby mieć darmową przesyłkę musisz ich kupić 6
albo złożyć zamówienie na co najmniej 10 funtów, co po ostatnich podwyżkach jest o wiele łatwiejsze...
zether pisze:I po podaniu wszystkich danych oni sami pobierają należność, czy też muszę dokonać przelewu? Aha, i mówię od razu że nie mam konta Pay Pal, jeśli to coś zmienia
Może mi ktoś napisać w jaki sposób kontrolowana jest kwota pobierana z konta Należy potwierdzić jakoś dodatkowo tranzakcje czy wyciągną mi moje 100 gazylionów zł z konta i tak się skończy:P ? Mam MasterCarda i tak jak zether nie mam konta Pay Pal.Shinue pisze:- jeśli wszystko wypełnisz poprawnie i klikniesz na PLACE ORDER wtedy przelew dokona się 'automatycznie'
Z góry dziękuję za odp.
Gdyby choć raz wzięli od Ciebie kwotę, jakiej sobie nie życzysz, mieliby srogie problemy już po pierwszej skardze. Włączając w to wilczy bilet na jakiekolwiek operacje kartowe - co im się zwyczajnie nie opłaca przy takim obrocie. Nie kradnie się tysiąca złotych, jeśli z 99% pewnością skończy się to stratą kilkuset tysięcy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Po pierwsze: Witam wszystkich
Po drugie: Dzięki za poradnik i wskazanie sklepu
Po trzecie: Zamówiłem w zeszły poniedziałek, w środę dostałem info że wysłane, a dziś przyszło. Płaciłem ok. 550zł, przyszło w 1 pudle. Okazało się, że nie było czarnej farbki Vallejo GC i dojdzie później oddzielnie (proponowałem inne rozwiązanie, ale stwierdzili, że to nie problem). Może kluczem było to, że wszystkie zamawiane przeze mnie produkty były dostępne od ręki w co najmniej kilku sztukach. Nie brałem ubezpieczenia, wysyłka gratis i dodatkowe 2% zniżki. Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony i jak zbiorę kasę, to do 20.X składam kolejne zamówienie podobnej wielkości.
Ze swojej strony mogę polecić konta walutowe w BZWBK. Samo konto bezpłatne, do konta karta płatnicza z chipem MasterCard (płatności internetowe obsługuje). Ja je mam podpięte pod konto w złotówkach, więc w kilka chwil robię sobie przelew z jednego na drugie i mam funty (poluję na lepsze kursy ). Karta jest ważna 2 lata, ma 3D Secure i pierwszy rok jest bezpłatna. Za kolejne trzeba płacić ok. 20zł za cały rok z góry. Nie pobierają prowizji przy płatnościach internetowych - tylko kurs funta jest wyższy o 10-20gr od średniego kursu NBP danego dnia. Za konto w złotówkach płacę ze 2zł miesięcznie (karta + ubezpieczenie). Konto walutowe można mieć w funtach, euro lub dolarach (można założyć ich kilka).
Drugim dobrym bankiem jest ING - minimum formalności i dobra obsługa. Tam mam jedynie kartę w euro z pełną obsługą w bankomatach (płacę za nią max 2zł miesięcznie) bez dodatkowych bajerów.
Po drugie: Dzięki za poradnik i wskazanie sklepu
Po trzecie: Zamówiłem w zeszły poniedziałek, w środę dostałem info że wysłane, a dziś przyszło. Płaciłem ok. 550zł, przyszło w 1 pudle. Okazało się, że nie było czarnej farbki Vallejo GC i dojdzie później oddzielnie (proponowałem inne rozwiązanie, ale stwierdzili, że to nie problem). Może kluczem było to, że wszystkie zamawiane przeze mnie produkty były dostępne od ręki w co najmniej kilku sztukach. Nie brałem ubezpieczenia, wysyłka gratis i dodatkowe 2% zniżki. Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony i jak zbiorę kasę, to do 20.X składam kolejne zamówienie podobnej wielkości.
Ze swojej strony mogę polecić konta walutowe w BZWBK. Samo konto bezpłatne, do konta karta płatnicza z chipem MasterCard (płatności internetowe obsługuje). Ja je mam podpięte pod konto w złotówkach, więc w kilka chwil robię sobie przelew z jednego na drugie i mam funty (poluję na lepsze kursy ). Karta jest ważna 2 lata, ma 3D Secure i pierwszy rok jest bezpłatna. Za kolejne trzeba płacić ok. 20zł za cały rok z góry. Nie pobierają prowizji przy płatnościach internetowych - tylko kurs funta jest wyższy o 10-20gr od średniego kursu NBP danego dnia. Za konto w złotówkach płacę ze 2zł miesięcznie (karta + ubezpieczenie). Konto walutowe można mieć w funtach, euro lub dolarach (można założyć ich kilka).
Drugim dobrym bankiem jest ING - minimum formalności i dobra obsługa. Tam mam jedynie kartę w euro z pełną obsługą w bankomatach (płacę za nią max 2zł miesięcznie) bez dodatkowych bajerów.
heh chciałem zrobić zamówienie ^^ ale lepiej teraz poczekać bo to co się dzieje na rynku walutowym to szok teraz 1 funt podczas tranzakcji z maelem mbank liczy sobie skromne 4.85 więc już tak mega tanio nie wychodzi , no i metale w naszym kraju są w starych cenach gdzie mael ma je po podwyżce już
Wstrzymajcie się z zakupami dewizowymi, bo się jakieś cuda na kiju dzieją z kursami walut / wartością złotówki
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ja nie jestem pewien - moze to ostatnia okazja by kupić za funty tańsze niż 5 zł, kurs złotówki i tak byl zawyżony, wiec rownie dobrze cena funta moze stanąc na 5,6 i tak juz zostać.
Ja w kazdym razie 4 boxy nowego chaosu kupiem za ok 4,5zł funt (mimo ze 2 tyg wczesniej zamawiałem za 4,22) i uważam to za bardzo dobre posunięcie
Ja w kazdym razie 4 boxy nowego chaosu kupiem za ok 4,5zł funt (mimo ze 2 tyg wczesniej zamawiałem za 4,22) i uważam to za bardzo dobre posunięcie
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k