Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

- card number / numer karty (podany na jej pierwsze/głównej stronie) nie jest tym samym co numer konta.
Rozumiem, czyli numeru konta w ogóle nie podajemy, tak? Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

tak, nie podajemy.
proszę bardzo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Polskie sklepy wstrzymują się z podwyżką aż do wyczerpania starych zapasów, a maelstrom podniósł ceny juz pierwszego października...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

xD chyba nie ^^ bo podwyżka obowiązuje od 6 X więc zobaczymy w poniedziałek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Jacek_Azael pisze:Polskie sklepy wstrzymują się z podwyżką aż do wyczerpania starych zapasów, a maelstrom podniósł ceny juz pierwszego października...
tak, podnieśli już ceny :|
pewnie obrośli już w piórka, bo im sprzedaż ciągle wrasta...
ale z drugiej strony zobacz na cenę oryginalnej miarki GW
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... ea0002_000#
kosztuje niecałe 6zł, tylko, żeby mieć darmową przesyłkę musisz ich kupić 6 :P
albo złożyć zamówienie na co najmniej 10 funtów, co po ostatnich podwyżkach jest o wiele łatwiejsze...
Obrazek

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Robi ktoś może zamówienie do Maelstroma z okręgu Sosnowca/Katowic? Pisałbym się :)
Ostatnio zmieniony 4 paź 2008, o 15:01 przez Patryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja mogę zrobić w każdej chwili. Mogę zamawiać na bieżąco, chyba, że ktoś chce jedną farbkę, wtedy musi poczekać, aż ja coś sobie zamówię.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Mówiliście coś o negocjowaniu zniżek . Jak się do tego zabieracie ?

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

zether pisze:I po podaniu wszystkich danych oni sami pobierają należność, czy też muszę dokonać przelewu? Aha, i mówię od razu że nie mam konta Pay Pal, jeśli to coś zmienia :)
Shinue pisze:- jeśli wszystko wypełnisz poprawnie i klikniesz na PLACE ORDER wtedy przelew dokona się 'automatycznie'
Może mi ktoś napisać w jaki sposób kontrolowana jest kwota pobierana z konta :wink: Należy potwierdzić jakoś dodatkowo tranzakcje czy wyciągną mi moje 100 gazylionów zł z konta i tak się skończy:P ? Mam MasterCarda i tak jak zether nie mam konta Pay Pal.

Z góry dziękuję za odp.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

po kliknięciu na PLACE ORDER maelstrom automatycznie pobierze ci równowartość wydanych przez ciebie funtów według przelicznika z banku w którym masz konto. maelstrom chce funty, a to ile cie one będą kosztować zależy od banku. żadnego dodatkowego potwierdzenia nie trzeba.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Gdyby choć raz wzięli od Ciebie kwotę, jakiej sobie nie życzysz, mieliby srogie problemy już po pierwszej skardze. Włączając w to wilczy bilet na jakiekolwiek operacje kartowe - co im się zwyczajnie nie opłaca przy takim obrocie. Nie kradnie się tysiąca złotych, jeśli z 99% pewnością skończy się to stratą kilkuset tysięcy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

No, jakby raz tak kogoś wydymali to podejrzewam że mało kto wtedy by u nich kupował. Na szczęście założyłem PayPala i czekam tylko na aktywację ^^ Faktycznie łatwiej kupować, szczególnie na jebaju.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

wczoraj dostałem na maila 10-dniowy voucher na 15% zamiast standardowych 10.
Your voucher code is: CRUNCH-BEATER
chyba tak na otarcie łez za październikowe podwyżki.

ps. ostatnio w ofercie pojawiły się produkty z 'GaleForce Nine'
Obrazek

Awatar użytkownika
metalfan
Plewa

Post autor: metalfan »

Po pierwsze: Witam wszystkich :)
Po drugie: Dzięki za poradnik i wskazanie sklepu :D
Po trzecie: Zamówiłem w zeszły poniedziałek, w środę dostałem info że wysłane, a dziś przyszło. Płaciłem ok. 550zł, przyszło w 1 pudle. Okazało się, że nie było czarnej farbki Vallejo GC i dojdzie później oddzielnie (proponowałem inne rozwiązanie, ale stwierdzili, że to nie problem). Może kluczem było to, że wszystkie zamawiane przeze mnie produkty były dostępne od ręki w co najmniej kilku sztukach. Nie brałem ubezpieczenia, wysyłka gratis i dodatkowe 2% zniżki. Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony i jak zbiorę kasę, to do 20.X składam kolejne zamówienie podobnej wielkości.

Ze swojej strony mogę polecić konta walutowe w BZWBK. Samo konto bezpłatne, do konta karta płatnicza z chipem MasterCard (płatności internetowe obsługuje). Ja je mam podpięte pod konto w złotówkach, więc w kilka chwil robię sobie przelew z jednego na drugie i mam funty (poluję na lepsze kursy :) ). Karta jest ważna 2 lata, ma 3D Secure i pierwszy rok jest bezpłatna. Za kolejne trzeba płacić ok. 20zł za cały rok z góry. Nie pobierają prowizji przy płatnościach internetowych - tylko kurs funta jest wyższy o 10-20gr od średniego kursu NBP danego dnia. Za konto w złotówkach płacę ze 2zł miesięcznie (karta + ubezpieczenie). Konto walutowe można mieć w funtach, euro lub dolarach (można założyć ich kilka).

Drugim dobrym bankiem jest ING - minimum formalności i dobra obsługa. Tam mam jedynie kartę w euro z pełną obsługą w bankomatach (płacę za nią max 2zł miesięcznie) bez dodatkowych bajerów.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

witamy na forum ;)
dzięki za info o innych bankach. od samego początku nie chciałem by mBank miał monopol na zakupy w maelstromie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

heh chciałem zrobić zamówienie ^^ ale lepiej teraz poczekać bo to co się dzieje na rynku walutowym to szok teraz 1 funt podczas tranzakcji z maelem mbank liczy sobie skromne 4.85 więc już tak mega tanio nie wychodzi , no i metale w naszym kraju są w starych cenach gdzie mael ma je po podwyżce już :(

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

od samego początku nie chciałem by mBank miał monopol na zakupy w maelstromie
Nie ma monopolu, ale jest najtańszy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Jankiel pisze:
od samego początku nie chciałem by mBank miał monopol na zakupy w maelstromie
Nie ma monopolu, ale jest najtańszy.
ale czy nie fajnie by było znaleźć coś tańszego? ;)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wstrzymajcie się z zakupami dewizowymi, bo się jakieś cuda na kiju dzieją z kursami walut / wartością złotówki ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ja nie jestem pewien - moze to ostatnia okazja by kupić za funty tańsze niż 5 zł, kurs złotówki i tak byl zawyżony, wiec rownie dobrze cena funta moze stanąc na 5,6 i tak juz zostać.

Ja w kazdym razie 4 boxy nowego chaosu kupiem za ok 4,5zł funt (mimo ze 2 tyg wczesniej zamawiałem za 4,22) i uważam to za bardzo dobre posunięcie ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

ODPOWIEDZ