FAQ
Moderator: Yudokuno
Dopiero potem mozesz go odłączyc. np. na początku swojej tury.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
-
- Pseudoklimaciarz
Dzięki za odpowiedzi.
Mam kolejną wątpliwość dotyczącą harpii. W poprzedniej edycji miały zasadę, że nie mogły używać zdolności przywódczych generała. W tej edycji nie widzę takiej zasady, jest tylko zasada ogólna, że nie są one dark elfami. Czy mogą teraz używać LD generałów DE? Pytam dlatego żeby się upewnić, że nie robię wałka
Mam kolejną wątpliwość dotyczącą harpii. W poprzedniej edycji miały zasadę, że nie mogły używać zdolności przywódczych generała. W tej edycji nie widzę takiej zasady, jest tylko zasada ogólna, że nie są one dark elfami. Czy mogą teraz używać LD generałów DE? Pytam dlatego żeby się upewnić, że nie robię wałka
-
- Pseudoklimaciarz
Ostatnie pytanie. Czy zasada ASF assassina odnosi się tylko tury kiedy wychodzi z ukrycia, czy ma ją cały czas np. gdy walczy w pojedynkę?
Dziękuję za wyrozumiałość.
Dziękuję za wyrozumiałość.
Dwa pytania:
1. Po ile ataków w koncu mają beastmasterzy od Hydry ? Bo w glosowaniu LS nie moge sie doszukac jednoznacznej odp...
2. Jak liczymy punkty za Hydrę ? Tzn. co jesli spadnie jej polowa ran ? Co jesli zabije jednego elfika, a co jesli dwoch, co jesli spadnie Hydra a elfiki zyja ?
1. Po ile ataków w koncu mają beastmasterzy od Hydry ? Bo w glosowaniu LS nie moge sie doszukac jednoznacznej odp...
2. Jak liczymy punkty za Hydrę ? Tzn. co jesli spadnie jej polowa ran ? Co jesli zabije jednego elfika, a co jesli dwoch, co jesli spadnie Hydra a elfiki zyja ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
VP tylko za wbicie połowy ran hydrze lub zabicie hydry. Obsługa się nie liczy.
Beastmasterzy mają po 3 ataki (2+1 za additional hand weapon).
Beastmasterzy mają po 3 ataki (2+1 za additional hand weapon).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Corvus Albus
- Kretozord
A to wogole mozna wstawiac CoB do oddzialu?
-
- Pseudoklimaciarz
Mam kolejną grupę pytań
1. Czy taktownym jest dawanie Crimson Death herosowi na zimnym? W opisie flufowym napisane jest, że jest halabardą. No wiecie halabarda w jeździe.
2. W opisie Crimson Death napisane jest, że uderza zawsze z siłą 6 i nic nie może tego zmodyfikować. Czy odnosi się tylko do siły? Chciałbym aby bohater był w oddziale, który ma sztandar Armour piercing. Czy może mieć dodatkowo do tej broni AP?
3.Caudron of Blood ma zasadę "war machine". Zasada mówi, że można ją przemieszczać. Pytam ponieważ figurka przedstawia monumentalny posąg z kadzią bez kół. Czy obsługa dała by radę to przestawić? Można czy nie?
4.Chodzi mi o sztandarowego armii. W Rule Booku nie ma wzmianki o
wyposażaniu go w dodatkowy ekwipunek. W mojej pierwszej armii Bretonnii jest zapis, że sztandarowy armii nie może mieć żadnego ekwipunku nie magicznego. Przez rok grania nową dla mnie armią DE
myślałem, że jest tak samo. Teraz zobaczyłem, że według AB DE mogę dać Sztandarowemu np. Lancę, kuszę, halabardę a nawet tarczę. Czy mam rację?
1. Czy taktownym jest dawanie Crimson Death herosowi na zimnym? W opisie flufowym napisane jest, że jest halabardą. No wiecie halabarda w jeździe.
2. W opisie Crimson Death napisane jest, że uderza zawsze z siłą 6 i nic nie może tego zmodyfikować. Czy odnosi się tylko do siły? Chciałbym aby bohater był w oddziale, który ma sztandar Armour piercing. Czy może mieć dodatkowo do tej broni AP?
3.Caudron of Blood ma zasadę "war machine". Zasada mówi, że można ją przemieszczać. Pytam ponieważ figurka przedstawia monumentalny posąg z kadzią bez kół. Czy obsługa dała by radę to przestawić? Można czy nie?
4.Chodzi mi o sztandarowego armii. W Rule Booku nie ma wzmianki o
wyposażaniu go w dodatkowy ekwipunek. W mojej pierwszej armii Bretonnii jest zapis, że sztandarowy armii nie może mieć żadnego ekwipunku nie magicznego. Przez rok grania nową dla mnie armią DE
myślałem, że jest tak samo. Teraz zobaczyłem, że według AB DE mogę dać Sztandarowemu np. Lancę, kuszę, halabardę a nawet tarczę. Czy mam rację?
1. Fluff to fluf nic wiecej.
2. Tak dostaje AP
3. Jak ma napisane ze moze to znaczy ze moze.
4. Moze miec. A nawet magiczne przedmioty jak nie ma magicznego sztandaru.
2. Tak dostaje AP
3. Jak ma napisane ze moze to znaczy ze moze.
4. Moze miec. A nawet magiczne przedmioty jak nie ma magicznego sztandaru.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Corvus Albus
- Kretozord
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić więc ląduje tu:
http://www.9daysdown.co.uk/manticore/do ... cCards.pdf
Karty z czarami do 7 edycji
http://www.9daysdown.co.uk/manticore/do ... cCards.pdf
Karty z czarami do 7 edycji
fajna sprawa, ladnie wydane.
- Witch_slave
- Pseudoklimaciarz
Czy załoga naszych rydwanów może strzelać na 360 °, czy tylko na 90 ° z frontu?
tylko 90 ° z frontu. takie jest pole widzenia rydwanu.Witch_slave pisze:Czy załoga naszych rydwanów może strzelać na 360 °, czy tylko na 90 ° z frontu?
-
- Pseudoklimaciarz
Czy sztandar dający frenzy korsarzom daje również frenzy bohaterowi w
tym oddziale?
tym oddziale?