Jak startować?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

mam takie pytanko poczatkujacego gracza :) w jaki sposob dispeluje sie modlitwy priesta na ile?? :)

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Jak normalne czary, a na tyle ile mają power level - czyli 4.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
szirer
Kontakt:

aham czyli krotko mowiac lepiej walic z dwuraka bo modlitwa i tak niewejdzie :) chyba ze ktos zlekcewazy i rzuci jedna koscia dispela ;)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

?

Przecież możesz atakować po czarowaniu
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
szirer
Kontakt:

a no racja :) na to niewpadlem :)

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

Witam, jako ze jestem tu pierwszy raz obecny slowem, ale nie duchem to pozdrawiam :) Jako wh battle`owy noob mam oczywiscie pytanie dotyczace tradycyjnego : z czym startowac? Powiem tak, ze korci mnie zakup batalionu, do tego zakupienie jakiegos detka, drugiego powiedzmy canona i co dalej ? Odwaznie nalezaloby w bitwie atakowac, wiec myslalem czy wrzucic wiecej knightsow, czy moze jednak z buta? I chyba ze dwoch priestow do tego... Chcialbym dozbierac armie na poczatek do 2k, tak zeby miec mozliwosc manewru w pierwszych potyczkach, bo nie wiem, jak kolega ze swoimi O&G bedzie dobijal... ST chyba potem.. no nie wiem wlasnie, przeczytalem wszystkie 18 stron tego tematu, oczywiscie kazdy ma swoja filozofie, ale moze jak pare osob mi pomoze swoimi pomyslami, to bede z deka madrzejszy :) BTW, chcialbym kiedys sobie popatrzec gdzies w Wawce na to, jak koledzy sobie graja, bo czytanie AB(mam oba z 7ed -.pl i .eng) i Instrukcji to nie to samo, a granie treningowe w Skull Passa, z kolega o podobnym do mnie doswiadczeniu moze byc nie wystarczajace ;) oczywiscie w Warhammera jestem wkrecony od ponad 15 lat, ale nigdy nie bawilem sie figsami, wiec czas to nadrobic :) Z gory dziekuje i pozdrawiam jeszcze raz :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

co do imeprium to nie bede Ci doradzal, bo nie gram tą armią, jednak może ten link Ci pomoże w kwesti drugiego problemu:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=12510
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Dzieki w Starym Swiecie bylem i widzialem te fajne stoly, a w Graalu jestem prawie codziennie ;)
ps. a co do mojego pytania o dobor armii, czy przy armii sfocusowanej na ofensywe flagusie beda ok ? dodac im priesta i moga wymiatac, tylko nie wiem czy dobrze kombinuje ...?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Priest nie może dołączać do Flaglantów.
Flaglanci nie są najlepsi na offens są powolni mało manewrowi i raczej to nie oni będą szarżować.
Na offens najlepsza jest kawaleria.
Imperialna piechota jest w porównaniu z piechotą DE, HE, VC, DL kpiną. Nie mogą brać magicznego sztandaru, słabe współczynniki za podobny koszt.
Kapłani idealnie nadają się do offensywnej gry, najlepiej sprawdzają się w kawalerii gdzie dzięki hate'owi poprawiają statystyki kawalerii. No i zawsze to jedna kostka do dispela.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

OK, ale ze nie moze dolaczyc? no coz chyba zle cos doczytalem, ale ok dzieki :) kawka to jest to, a jak z GS-ami ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Flaglanci mają zasadę Umbreakable więc tylko herosi z tą zasadą mogą do nich dołączać.
GS są także powolni ciężko im wygrywać walki raczej są do przyjmowania szarż.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ja mam pytanie z innej beczki, studiuję teraz w Krakowie, jest tu ktoś, kto wprowadziłby mnie w jakiś klub lokalny celem grania i zaznajamiania się? ;-)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Myth chętnie bym z Tobą zagrał z klubów lokalnych to:
Bard na Batorego boczna Karmelickiej.
Imperium Gier na Dietla.
Myth co i gdzie studiujesz i na którym roku?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Sa!nt pisze:Myth chętnie bym z Tobą zagrał z klubów lokalnych to:
Bard na Batorego boczna Karmelickiej.
Imperium Gier na Dietla.
Myth co i gdzie studiujesz i na którym roku?
poelcam to co pogrubione :D

teraz mamy kampanie, szkoda, ze sie nie zapisaleś, miejsc już niestety nie ma, no chyba, że skoluje si,ę jeszcze 5 osób to będzie 4 mapa :lol:

ja moge zagrać w zasadzie od środy do niedzieli ;)
F.N.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

mati.pl pisze:a jak z GS-ami ?
GSy to wymierający gatunek elitarnej piechoty rankowej która zanika w tej edycji, do tego cena grywalnego oddziału jest bardzo wysoka 25GSow fcg + 9 mieczników +5 łuczników to ponad 370pts a w takich elfach grywalny oddzial wypada dużo taniej (12 WL fcg za 210pts), dodatkowo GSy nie maja dostępu do magicznych sztandarów, jak ktoś ich atakuje to ich albo wystraszy po czasie albo wytnie do nogi bo nie jest to jednostka która potrafi coś wygrać bo po prostu nie potrafią oddać.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, o 16:55 przez Cord, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Uhm, czyli zostaje kawka, swordzi ze spearmenami i handgunnerzy plus artyleria, do tego priest i ew. magus ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

dajcie mi imperium to pokaże, ze da sie cos ugrać 24 GS z magią. Już Sainta mecze, aby pżyczyl mi imeprium, a on nie wezmie WE\HE i skopie mu dupsko tym :P :P
F.N.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Kosa pisze:dajcie mi imperium to pokaże, ze da sie cos ugrać 24 GS z magią...... a on nie wezmie WE\HE i skopie mu dupsko tym :P :P
przeciętnie 12 swordmasterów lub 12 -15 white lionwów rozkręca dzielnych GSów w około dwie, trzy tury. Powodzenia

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nom, to jest fakt, którego nie mam zamiaru podważać. Z HE GS mają narpawde przewalone, bo asf. Jednak imperium ma inne rzeczy na HE :)

Ogólnie to jakbym mial zacząć zbierać imperium to calkowicie odmienne od ogólnych wizji.

Wyglaaloby to mniej więcej jakos tak:

arcymag
mag
kaplan
bsb

24 GS
2 dziala
fast albo innerzy

4 ironguty
fast bądz jakaś maszyna z rara (nie czolg)

w corze jakiś oddzial swordmenów, okolo 15, do trzymania arcyamga
przynajmniej 2x5 KO, ale 3 piatki by zgrzaly

minium 2 oddzialy kusz.

tylko nie wiem czy to się by zmieścilo na 2250.

No i nie twierdze, zę to jest jakieś mega mocne, ale myśle, ze daloby rade tym pograć.
F.N.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Kosa pisze:nom, to jest fakt, którego nie mam zamiaru podważać. Z HE GS mają naprawdę przewalone
A z jakom elitom z nowych armii poza czarnuchami (no może jeszcze z PG) oni nie maja przewalone? egzekutorzy i BG tez taniej złożysz a wymordują ich spokojnie a GSy im pewnie nic nie zrobią, demony to samo, nowy chaos tez GG wampirze to co prawda tez rankowcy ale można ich wskrzeszać, straszą, T4, S4, sztandar i mogą mieć WS 7 nawet z hełmofonu. Ta jednostek jest przestarzała, nie ma specjalnie miejsca dla mniej w tej edycji bo są za słabi, za wolni, za drodzy i maja za mało ataków i biegają bez magicznego sztandaru jedyna zalety to FPA i stubborn który pozwala im przetrwać trochę więcej niż innej piechocie imperialnej która ucieka od razu ale to nie równoważy wad w najmniejszym stopniu.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, o 16:58 przez Cord, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ