Drakenhoff nie dziala na sypanie + model z drakenhoffem moze byc dolaczony tylko do jednostek Core, tak bedzie IMO ok (dodalbym zapis ze moze byc brany tylko przez wighta ale euro magia to i tak zapewniaBarbarossa pisze:Thurion, trochę nieprawda z tymi ghulami. To taka sama opcja jak zwykli nurglowcy z palanquinem. Których i tak tylko klimaciarz Cyel wystawia chyba.
Ale jeśli inni będą tak uważać, to można w inny sposób osłabić drakenhoffa - może regenka na 5+, może nie powinno działać na sypanie. Mi się to wydało najlepszym pomysłem, ale bynajmniej nie jestem do niego przywiązany, chcę po prostu grać w battla takiego, jakim był rok-dwa temu, a przy tym nie rezygnować z ciekawostek wprowadzonych przez nowe AB takich jak Warghulfy, Wraithy, Blood Knighci i wszystko inne.
Sam zaproponuj przycięcie Drakenhoffa po prostu i tyle, jak będzie sensowne, to wejdzie do propozycji.
Co do syrenki - przykro mi, ale na kiperze syrenka jest przegięta. Ty może i masz jakiś patent, ja też mogę mieć patent, że trzymam drakenhoffa w oddziale psów i to wcale nie jest przegięte, ale obawiam się, że dla dobra ogółu trzeba się poświęcić. Zresztą zawsze możesz grać mortalami, na razie nie widzę wielkich szans na to, żeby mieli być drastycznie obcinani
A CS Furiona ocenimy po prostu po turnieju i tyle. Zresztą pomysł z balancing patch również. Mi się na razie bardziej podoba ten drugi, bo jest prostszy i mniej przypomina enyklopedię najeżoną restrykcjami. Ale wolałbym to po prostu skonfrontować z realiami.

a demony IMO wcale nie sa obciete, 2x male bloodki + 2x duze psy, 1x duze horrory + 1x flamery, do tego 3x furie, herald tzeentcha z lataniem i scrollem, bsb khorna bez bannera (ja i tak nigdy nie wystwaiam magicznego bannera a koles jest wystarczajaco przegiety...) i wrona...