jak pomalowac chaos knightów?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

MistrzOstrzy pisze:moje tez nie zna granic i dlatego nic nie napisze...
zastanow sie co piszesz bo szybciej bys zalozyl temat (ktory zreszta i tak pewnie juz byl gdzies poruszany) niz pisal usprawiedliwienie ze Ci sie nie chce
Ja bym tak zrobił przynajmniej na Twoim miejscu..

A tak żeby nie było że pisze nie na temat to :lol: :
Na stronie Games-Workshopu masz krok po kroku jak pomalować właśnie tak knightów jak w Twoim linku.

A apropo plusów i minusów to lepiej na podforum chaosu napisz..

MistrzOstrzy
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: MistrzOstrzy »

ty niebądz taki mądry:P a na strone GW jest pokazany (beznajdziejnie)pomalowany chaos warrior

Piotr3K
Kretozord

MistrzOstrzy pisze:ty niebądz taki mądry:P a na strone GW jest pokazany (beznajdziejnie)pomalowany chaos warrior
Po 1. Jeśli zwracasz się do kogoś, używaj dużej litery ( np. Ty, Ciebie, Twoje itp.).
Po 2. Wiem że jest tam Chaos Warrior.. ale sory, Chaos Knight to też jest Chaos Warrior tyle że na koniu, więc maluje się go raczej podobnie (tak samo?).
Po 3. Nie jest pokazany beznadziejnie tylko z tego co pamiętam to tak samo jak na pudełku :P

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Potrzeba moderatora :)

Tutaj masz jak pomalować tego swojego chaos warriora/knighta :

http://uk.games-workshop.com/hordesofch ... started/4/

Skoro dopiero zaczynasz malować to najpierw postaraj się uzyskać taki efekt. Beznadziejny to on nie jest.

MistrzOstrzy
Powergamer Rozpiskowy

No niezabardzo to raz a dwa chodzi mi o CHAOS KNIGHT jazda konna a nie chaos warriora!chodzmorzna pomalowac tak smao ale muwielm ze ci chaos warriorzy sa brzydko pomalowani na stronce GW.

Piotr3K
Kretozord

Chaos Knightów z tego co wiem to maluje się tak samo.. przecież to są Warriorzy na koniach!!
Już to pisałem zresztą :lol:
A tamte figurki na Games-Workshop są według mnie bardzo fajnie pomalowane.
Jeśli jesteś początkujący to najpierw tak spróbuj pomalować :P a nie że brzydkie i kiepskie..

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

a na strone GW jest pokazany (beznajdziejnie)pomalowany chaos warrior
Sam lepiej nie pomalujesz.
No niezabardzo to raz a dwa chodzi mi o CHAOS KNIGHT jazda konna a nie chaos warriora!
No i co z tego?
chodzmorzna pomalowac tak smao ale muwielm ze ci chaos warriorzy sa brzydko pomalowani na stronce GW.
Analfabetyzm nie zna granic... Już nawet mi nie chodzi, że niektórych słów w ogóle trzeba się domyślać.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, o 01:30 przez TomCio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

MistrzOstrzy
Powergamer Rozpiskowy

Nom wiem taki jestem to moja cała natura;P. A zresztą powiedziałem że niepodobaja mi sie ich kolory przecież mam prawo sie wypowiedziec, przynajmniej ja tyle wiem.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Ojjj niee. Nie napisałeś, że ci się nie podobają kolory, ty napisałeś, że jest beznadziejnie pomalowany. A my wiemy, że sam lepiej nie pomalujesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

A tamte figurki na Games-Workshop są według mnie bardzo fajnie pomalowane.
technicznie jak najbardziej choc sam dobor kolorow mi sie srednio podoba akurat :)
CHAOS KNIGHT jazda konna a nie chaos warriora
knight to warrior tyle ze na koniu :d

Awatar użytkownika
Iko
Warzywo

Post autor: Iko »

Widzę, że się z tego robi mały offtopic :P , więc tak po pierwsze warrior, którego zaprezentowaliście nie jest wcale taki łatwy do pomalowania. Co, jak co ale Inkami też się trzeba umieć posługiwać a z tego, co czytam to niewydajne mi się, znaczy Mistrz Ostrzy nie jest zbyt zaawansowanym malarzem wiec nieporadził by sobie zarówno z tą wersją jak i z tą na pudełku. No, ale widać, że chłopak jest uparty i nie da się przekonać mimo waszych dobrych rad. Wiec damy mu to, czego chce, może jak sam skosztuje goryczy po zmasakrowaniu pędzlem swoich knightów, zrozumie swój błąd. Dobra tutaj podaje barwy:

1.Na zbroje u konia
Chaos Black + Boltgun Metal 3/2 (tak mi się wydaje jak nie to niech mnie ktoś poprawi) stopniowo rozjaśniany do brzegów boltgunem. Krawędzie Schining, lekki highlight burnished goldem i wash chesnut ink + brown ink 1/1. kości na głowach koni chyba nie trzeba tłumaczyć, jak malować resztę czyli skórę itd. chyba się domyślisz.

2.Na zbroje rycerza
No, więc ze zbroją knighta jest stosunkowo podobnie też chaos black+boltugn metal 3/2 (stosunku jednej do drugiej tez nie jestem zbyt pewny) higlightning boltgun metal i chainmal. Jak malować bronie i złoto masz w innych artykułach wiec nie będę nic więcej tutaj pisał?.

Kolory i malowanie napisałem pod Ciebie, bo wątpię czy poradziłbyś sobie z trudniejszym:P

Powodzenia, Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

No i nie zapomnij dać fotek jak pomalujesz :lol:
Obrazek

ODPOWIEDZ