Zabójcze maszyny ze złomu

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

TruePunk pisze:kis1:
No spoko. Ale w klasycznej armii OnG, nagle przy 4 pump wagonach moze sie zdarzyc ze nie masz czym zdejmowac kawalerii wrogiej.
A tu przeciwnik Ci 10 dragon princow czy cos takiego wystawi. I smutno - a dwa strzaly z doom divera moga uratowac tylek ; >

Pumpa jest przeszkadzajka uniwersalna, i swietnym pomyslem na elfy wszelakie - ale na armie mocno pancerne sie nie sprawdza.
Jeśli chodzi o "klasyczną" armię O&G to mało jest oddziałów, które mogą przyjąć kawalerię na klatę, a napewno nie są one w rearach :P
Na 10 dragon princów to ja mam w swojej armii 8 fanatyków i 4 dzidomioty + gobliński mały pocisk (w zasadzie 2-3 uda powinny załatwić sprawę :D) :]

Drezyna (a właście 4 + 3 fasty) na bretonię jest po to, żeby to nie oni szarżowali tylko Ty, ewentualnie do tego, żeby nie było problemu z podrzuceniem fanatyków :D
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mam fajne spostrzezenia po kultowo oldschoolowo i w ogole nie wypowiadalem sie jeszcze w tym topiku. Otoz uwazam, ze bolec jest najlepsza maszyna orkowa. Mialem niedawno turniej na 2k i zdecydowanie bolce sie sprawdzily, powody:
1. orki bardzo podrozaly, trzeba oszczedzac punkty, a bolce pozostaly tansze od barszczu. Przy armii na 2k tym co musialem pociac, aby moja armia nie stracila hordowego charakteru byli bohaterzy i speciale. Wykopalem czarnuchy i wsadzilem zamiast nich bolce i nagle wszystko zaczelo sie zgadzac
2. bolce sa tak tanie, ze warto nimi walic nawet po celach, w ktore mamy marne szanse trafic, np: waywatcherzy, wardancerzy czy squigi. Dwa trafienia wystarcza, zeby sie splacily :] a raz na jakis czas siekna jakis ultra rzut, ktory sprawia, ze bolczyki sprawdzaja sie za 5 bitew
3. trzymaja smoki i single chracterow poza ostrzalem. Oznacza to, ze jakis mag bedzie musial trzymac sie w jakims idiotycznym oddziale, gdzie moze go wyjac fast, zamiast biegac samopas za gorkami albo bog wie gdzie.
4. malym problemem jest pod koniec tury ruchu sprawdzic czy wszystkie bolce maja cele, o ile tylko sie o tym pamieta. Z reguly juz tray umozliwia nam jakas luke - szczelinke, przez ktora mozna sieknac.

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Wczoraj grałem z chaosem i doom diver spłacił się kilkukrotnie. Zdjął oddział chosenów i wbił jakies woundy na smoku, generalnie bardzo mi się podoba ta maszyna.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Mógłby ktoś mi podać wymiary SpearChukki?
(np. wielkość poszczególnych części, lub wymiary podłoża na jakim się mieści na styk)
Pytałem o to już na innym podforum, ale tam chyba nikt nie zagląda ;)
Z góry dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

wysokosc troche mniej niz goblin czy jakos tak, a w obrysie miesci sie tak mniej wiecej na podstawce 40x40

ODPOWIEDZ