wstep do csu ;P

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Amen.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Amen.
i w zasadzie jak dla mnie EOT

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

swieta_barbara pisze:
Gobos pisze:
b_sk pisze: Wymowną kwestią jest to, że spośród armii, które wymieniłeś O&G z Dwarfami grają na remis, z TK mają zdecydowanie pod górkę, a z ChDekami to grałem ze dwa razy w życiu z czego raz armią funową więc ciężko mi ocenić, to że od Bestii, Ogrów, czy DoW O&G są lepsze to fakt, ale nie wiem z której strony miało by to być pocieszające.
z drugiej strony, nie mozna pomijac faktu, ze z armiami uwazanymi za ogolnie mocniejsze, jak chaos, breta czy skavy orki maja przewage :wink:
Alez chetnie bym sie z Toba spotkal na jeden dzien. Ty bys wzial orkow, a ja po kolei chaos, brete i skavy =]
well, swoja opinie opieram na wynikach bladego - zawsze jak gralismy na DMP blady najbardziej chcial grywac z breta i chaosem... wiec cos w tym byc musi :wink:
co do skavow to sam wiem ze z orkami latwo nie jest...
oczywiscie, nie jest to sytuacja "mam przejebane, maska w plecy na starcie" - takie rzeczy to tylko z VC :wink:
(btw, to kolejny mit warty obalenia - rzekoma przegietosc skavenow :D )
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

I glupio mi faktycznie, ze dopiero teraz staramy sie cos z tym robic, a nie od poczatku edycji, kiedy DE, OK i BoC byly uberplewne. Wczesniej to we mnie nie uderzalo, teraz uderza, wiec walcze.
Bestie nie były plewne od początku edycji. Były pocięte, ale jeszcze nie plewne. Dopiero jak dosrali poprzez zabranie jednostek i przedmiotów z HoCH stały się plewne. No i jak doszły demony i vc, które tę armię dość mocno 'zdystansowało'.
Uerph.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I glupio mi faktycznie, ze dopiero teraz staramy sie cos z tym robic, a nie od poczatku edycji, kiedy DE, OK i BoC byly uberplewne. Wczesniej to we mnie nie uderzalo, teraz uderza, wiec walcze.
Teraz...
Nie uważam za wskazane podnoszenie O&G do poziomu Demonów czy VC - większość armii ma z nimi przewalone. Grzebiac przy O&G trzeba by poprawić TK, Skaveny, Bretke, Lizaki, WE i Krasnale. Bo wszystkie są na podobnym poziomie. No way. Macie słabszy kodeks - trudno, poczekajcie na nowszy. Albo nauczcie się wyciskac z niego 150%.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jankiel pisze: Teraz...
Nie uważam za wskazane podnoszenie O&G do poziomu Demonów czy VC - większość armii ma z nimi przewalone. Grzebiac przy O&G trzeba by poprawić TK, Skaveny, Bretke, Lizaki, WE i Krasnale. Bo wszystkie są na podobnym poziomie. No way. Macie słabszy kodeks - trudno, poczekajcie na nowszy. Albo nauczcie się wyciskac z niego 150%.
Popieram. Orki nie sa jedna z mocniejszych armii, ale nie potrzebuja jeszcze pomocy, bo grywalne sa. Chodzi tylko o uwalenie VC i DL, a nie napisanie nowych Ravening Hordes...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Terael
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Terael »

Tym niemniej bede go forsowal na swoja mniejsza skale w obrebie Warszawy, bo wierze ze to jest w porzadku.
I to się właśnie zacznie dziać w całej Polsce. Powstaną małe turnieje z banem na VC/DL albo z jakimiś CS-ami. To jest nieuniknione, tak samo jak całkowite zdominowanie turniejów przez VC/DL bo inne armie przestaną się tam pojawiać. Komu się będzie chciało z tym męczyć? Osoby z rankingu i tak się przerzucą na VC/DL bo nie będą chcieli pozostać w tyle a inni przestaną jeździć. I tak będzie wyglądał WFB w Polsce. Przykre ale prawdziwe. No ale suma sumarum wszyscy będą zadowoleni ;).

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

kiedyś będzie 8 edycja, z którą powinno się wszystko wyrównać, przynajmniej hiostoria tak mówi, no ale niekoniecznie tak musi być...

póki co to należy coś zrobić, ale nie drastycznie, lekko wyrównać poziom, a to jest zadaniem dla graczy doświadczonych i obytych w środowisku i na ich pracy będe polegal. :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ