WE - co poprawić?
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
WE - co poprawić?
Pomalowałem ostatnio waywatchera jakiegoś staroedycyjnego. Babrałem się z nim ponad tydzień, bo mi brakowało weny. Generalnie mam świadomość, że nie maluje najlepiej(i wcale mi nie jest z tym źle ), ale ocena <5 na CMON, ubodła mnie niesamowicie... No ocena nie godna nawet "nadaje się do gry", nie jest za fajna... Pomijam fakt, że oceny na CMONie często są z rzyci wzięte, ale <5...? Moje gorsze figurki pod 6 podchodzą... A i pozwolę sobie zauważyć, że poziom wszystkich zdjęć moich figurek jest taki sam, czyli do dupy
Oto ten waywatcher:
Ocena na dziś to 4,6 na 23 oceny...
No i tutaj mam do Was pytanie
Co i jak przemalować, żeby dostać te 6(bo oceniam się na taki poziom w skali CMON, a przynajmniej zdjęcie figurek, malowanie może i lepsze ;q).
Gdzie są(wszędzie wiem, ale trochę szczegółowiej ;q) błędy za które zostałem ukarany oceną <5? :]
Postaram się poprawić w niej to co mi wskażecie i zobaczymy jaka ocena będzie
Oto ten waywatcher:
Ocena na dziś to 4,6 na 23 oceny...
No i tutaj mam do Was pytanie
Co i jak przemalować, żeby dostać te 6(bo oceniam się na taki poziom w skali CMON, a przynajmniej zdjęcie figurek, malowanie może i lepsze ;q).
Gdzie są(wszędzie wiem, ale trochę szczegółowiej ;q) błędy za które zostałem ukarany oceną <5? :]
Postaram się poprawić w niej to co mi wskażecie i zobaczymy jaka ocena będzie
A i widzisz... te ostre przejścia, to już kwestia zdjęcia. Na żywo, owszem, widać te przejścia, ale o wiele delikatniejsze. Warstw zielonego na tym płaszczu jest jakoś kilkanaście(i na zwyo daje się to zauważyć).
A oczu nie umiem i co poradzić... każda próba zrobienia oka to facjata do przemalowania ;/
No ale ok... jak mówię tak i robie, zabieram się za poprawianie przejść :]
A oczu nie umiem i co poradzić... każda próba zrobienia oka to facjata do przemalowania ;/
No ale ok... jak mówię tak i robie, zabieram się za poprawianie przejść :]
Oczy - to raz (Z mortek się nie zgodzę bo do strachu nie pasuje reszta mimimki).
Dwa, postawka. na moje oko wygląda to na jakichś mech przylkejony bzpośrednio do plasiku - IMO przydałby się tam jakiś kolorek brązowy
Dwa, postawka. na moje oko wygląda to na jakichś mech przylkejony bzpośrednio do plasiku - IMO przydałby się tam jakiś kolorek brązowy
jeszcze wycieniowac listki - np same krawedzie jakims jasniejszym odcieniem.
Poprawiłem cieniowanie płaszcza(czego ofkors prawie nie widać na zdjęciu...), dorobiłem strzałę z igły ;D, dorgę GS, to zrobię lepszą. Liście jakoś tam wycieniowałem, ale o ile (przynajmniej na żywo) zyskały cienie, to straciły na różnorodności kolorów, podstawka na brązowo. No i dorobiłem "oczy" ;q
Co teraz poprawiać?
Co teraz poprawiać?
najwiekszym problemem to teraz jest chyba zdjecie..
czesc elementów jest w cieniu i ich nie widac, czesc sie brzydko błyszczy..
ciezko cokolwiek powiedziec pomalowaniu.
czesc elementów jest w cieniu i ich nie widac, czesc sie brzydko błyszczy..
ciezko cokolwiek powiedziec pomalowaniu.
-
- Kretozord
Podstawkę niestety pogorszyłeś.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Zdecydowanie niegoboss pisze:Wydaję mi się, że słabo rozwadniasz farbe i za dużo jej nakładasz..
A podstawka już jest inna ;]
Strzała jest absolutnie na odwal się, robiona z igły Jak pisałem dorwę GS(albo inny patent na strzały), to będzie lepsza(to znaczy będzie wyglądała jak strzała). Teraz ta jest po to, żebym miał pojęcie jak z nią będzie się całość prezentować. Lotka będzie zasłaniać kawałek prawej rękawicy, grot palce lewej ręki i kawałek złocenia.
Na plus: rekawica, twarz. Wg mnie nie ma tutaj zastrzeżeń. Poprawiony plaszcz tez przyciaga oko Luk fajny wydaje sie na tych zdjeciach.
Do popawki [oczywiscie moja subiektywna ocena]: oczy..
Luzne uwagi: Lubie lucznikow, ktorzy maja przynajmniej cieciwe na luku. Strzala to juz jest w ogole luksus, wiec tutaj na plus. Ciesze sie, ze jednak ją jeszcze dopracujesz
Kamyk na podstawce: dla mnie wyglada jak dopiero co wyciagniety z akwarium
Nie przemawiaja do mnie to cianiowanie poziome plaszcza.. moze jestem skrzywiony w tym kierunku ale nie chce byc inaczej
No i przede wszystkim nie przejmuj sie tak ta ocena na cmod. 23 osoby to naprawde bardzo malo wiarygodne grono. Maluj - bo dobrze Ci to idzie i nie przejmuj sie jakas tam srednia!
Do popawki [oczywiscie moja subiektywna ocena]: oczy..
Luzne uwagi: Lubie lucznikow, ktorzy maja przynajmniej cieciwe na luku. Strzala to juz jest w ogole luksus, wiec tutaj na plus. Ciesze sie, ze jednak ją jeszcze dopracujesz
Kamyk na podstawce: dla mnie wyglada jak dopiero co wyciagniety z akwarium
Nie przemawiaja do mnie to cianiowanie poziome plaszcza.. moze jestem skrzywiony w tym kierunku ale nie chce byc inaczej
No i przede wszystkim nie przejmuj sie tak ta ocena na cmod. 23 osoby to naprawde bardzo malo wiarygodne grono. Maluj - bo dobrze Ci to idzie i nie przejmuj sie jakas tam srednia!
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"
Ale ona dokładnie na tyle zasługuje. Bardzo słabe zdjęcie, brak oczu, niedokładność, bardzo nierówne przejścia itd. Słowem - nic specjalnego sam bym dał 4.Marchon pisze: No i przede wszystkim nie przejmuj sie tak ta ocena na cmod. 23 osoby to naprawde bardzo malo wiarygodne grono. Maluj - bo dobrze Ci to idzie i nie przejmuj sie jakas tam srednia!
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Temat do galerii , a nie do malowania - prosze nastepnym razem poczytac regulamin co gdzie wrzucac...
Na moje, to mi chodzi o malowanie, a nie o galeriowanie. Nie ważne.
Liście są rozjaśniane jasnym zielonym, a nie białym. W rzeczywistości to widać ;f
W każdym bądź razie dzięki za rady. Ocena podskoczyła o 0,5. Zawsze coś. No i świadczy o postępie(jaki by nie był). Dzięki i wrzucam fotę z moją pierwszą zabawą z GSem.
Jakby mi się chciało parę rzeczy jeszcze poprawić i nad podstawką popracować, a nie takie na odwal się, to było by jeszcze wyżej ;q Ale akurat ta figurka już mnie zmęczyła. Za rok będzie ładniejsza I zabieram się za figurkę numer 23.
Liście są rozjaśniane jasnym zielonym, a nie białym. W rzeczywistości to widać ;f
W każdym bądź razie dzięki za rady. Ocena podskoczyła o 0,5. Zawsze coś. No i świadczy o postępie(jaki by nie był). Dzięki i wrzucam fotę z moją pierwszą zabawą z GSem.
Jakby mi się chciało parę rzeczy jeszcze poprawić i nad podstawką popracować, a nie takie na odwal się, to było by jeszcze wyżej ;q Ale akurat ta figurka już mnie zmęczyła. Za rok będzie ładniejsza I zabieram się za figurkę numer 23.