Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie lubie takich gier ale ok
moze byc smiesznie zamagujemy sie na smierc ^^

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Powiedz mi tylko, w czym będzie biegał ten hajborn u Ciebie? U mnie duży mag na 666% będzie w wardancerach. Dla Twojego szefa miejsca jakoś nie widzę, chyba że masz jakiś tajny plan to nie mów.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

sam

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

niektórym osobom podobała się moja rozpa ofensywna na 2250 pkts, zamieszczona przeze mnie jakieś 3 (?) tygodnie temu. Miałem wczoraj okazję przetestować wstępnie mniejszą wersję tejże rozpiski.

A wyglądała ona tak

General: Spellsinger|175pkts
-lvl 2
-2x Dispel Scrolls

BSB: Noble|192pkts.
-Great Eagle
-Słomka
-SoCM
-LA

Noble|158pkts.
-Alter Kindred
-Hail of Doom
-HoTH
-GW, LA, Sh

2x10Glade Guards|2x120pkts.

1x5Glade Riders|129pkts
-musican

5xWild Riders|148pkts.
-szmata
-musican

3xWarhawks|120pkts.

6xWardancers|108pkts.

Buła|285pkts.

Grałem z imperium ze sporą ilością maszyn, ale na szczęście bez czołgu.

Bodajże coś takiego

Warrior Priest of Sigmar (bodaj sejv na 1+)

Magus 2lvl, 2 Power Stony

20 Swordmenów FCG + 2 detki

10 Huntsmenów

10 kuszników (w nich mag)

cannon

mortar?

5x KO z s4 i Warbannerem

5x pistoletersów z muzykiem

Hellstorm Rocket Battery + Engineer

Ogólnie wygrałem 20:0 :D. Zniszczył mi tylko połowe Glade Ridersów i warhawków. Mu się ostało tylko 15 swordsmenów i warrior priest.

Teren był taki: na mojej połowie okrągła górka, po lewej 6" las przed nim duży inny las, jeziorko po prawej, mniej więcej w połowie stołu. W jego strefie rozstawienia był murek, jako jakaś tam osłona.

O moim zwycięstwie głównie zadecydowało to, że przeciwnik dość głupio się rozstawił, także park maszyn nie był przez nic chroniony. Ogólnie gdyby miał zamiast huntsmenów, enginera i KO drugi kloc piechty i BSB i ustawił by się ciaśniej, to nie było by tak fajnie.

Ale tak nie było. W trzeciej turze już nie miał żadnej maszynki i Warhawki, BSB (tego wymagała sytuacja) oraz biegacz były na tyłach jego armii. BSB w końcu wykończył Huntsmenów , biegacz strzelców, Gladzi oberwali vtrochę od pistoletersów, w odpowiedzi wystrzelałem ich z Glade Guardów. Zniszczyłem drugą detkę piechty. W łuczników szarżuje 3 jeźdźców (tylu zostało ich po szyszkowaniu), ale łucznicy się trzymają. Buła szarżą od tylca w KO ich niszczy..

W sumie najmniej zrobili Wildzi (właściwie nic), może za bardzo ich kitrałem. Biedny treeman, też w sumie za dużo nie mógł zrobić, przez 2 tury musiał em go kitrać w lesie. IMO GR i warhawki są extra, szczególnie ptaszki rullez, docierają bardzo szybko do machinek i je niszczą. Gdyby tylko oba te fasty miały LA i kosztowały by odpowiednio 1/2 pkts. mniej, to bym je wystawiał zawsze. BSB na orzełku jest w pyte, bo zawsze może dotrzeć do zagrożonych oddziałów, i oprócz przerzutami wspomóc ich w walce (te 3 A z s5 i 2 z s4 to jest już coś). Oprócz tego, jeśli wymaga tego sytuacja na polu bitwy może zaszarżować na jakiś samotnych strzelców czy maszynkę.

Co o tym sądzita :D?

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Generalnie to gratuluje wygranej, ale wydaje mi się, że ten 2 lvl na magu niepotrzebny.

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

też się zastanawiałem nad tym, czy jest potrzebny, w czasie bitwy weszły bodaj 3 przesuwania lasku ..

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

Ogólnie rozpa bardzo fajna. Warhawki rządzą bardzo fajna niedoceniona jednostka u mnie zawsze się spłaca za gladami nie przepadam ale co kto lubi a pozatym co to jest ta słomka bo nie umiem się domyślić Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Joke's pisze:a pozatym co to jest ta słomka bo nie umiem się domyślić Pozdrawiam
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10856
Obrazek

Awatar użytkownika
Joke's

czemu w Army builderze nie moge dac orla na bsb a bym chcial pomocy

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Joke's tez sie zastanawiam

bug jakis...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

U mnie można, tzn. musisz uaktualnić AB bo pewnie masz zasady z 6ED., gdzie nie mógł latać na orle :wink:

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

mnie się cholernie podoba ta moja rozpa i będą ją testował na takicch formatach jak i 2k, 2250 itp. :D aż dojdę do perfekcji (co zajmie mi czas, do kiedy nie wyjdziie następna edycji zdrewniałych :D)

a BSB na orle na bank może jeździć, tak samo na pegazie, to jest IMO bardzo fajna opcja, bo zdąży dać przerzut praktycznie każdejjednostce, a i ma nawet jakieś pierdyknięcie :D tylko dużo kosztuje :x

słomka- sword of might - 20 pkts. jednoręczna bronmagiczna +1S[/b]

Awatar użytkownika
Joke's

osobiście to bym zmienił nie musisz się mnie słuchać ale tak jak ja myśle wywalił bym gladeow dodał jednego Wilda i Warbanner a także dodał jednego wd bo jak włożysz tam magiczkę to będzie parzysta 8 :Di jeszcze jednego wh bo jako 3 nie maja sily przebicia tak samo WR jako 5 to sa niezauwazalnie a przy 6 to już znacznie lepiej i muzyk do wh dziękuje daje ci swój pomysł

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

do kogo muzyk? warhawkow? to raczej niemozliwe...

i jakie znaczenie ma parzystosc oddzialu skirmishujacego???

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Laik, ja to nawet nie chciałem tego komentować, bo nie wiedziałem czy to jakieś żarty nie są. :D

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

rozpa dobra i ciekawa nie sluchaj sie joe

rozumiem ze ta mala ilosc tancerzy to i tak sie chowa po lasach bo dostaja 2 missle i czarka w srordku moze zginac

tez zauwazylem ze masz wymaksowana rozpe bo cokolwiek wyzucisz to bedzie musial byc jakis oddzial

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

tak wiem, niestety, jedyne co mogę tak naprawdę wywalić to lvl z czarodziejki, ale nie chcę tego robić bo mi się przydał..

a WD w tej wersji jak słusznie zauważyłeś, kampią za lasem, lub wewnątrz niego ogólnie to mam zamiar wystawić las w swojej strefie rozstawienia, tak że do niego wrzucam bułę, a za niego wd..

a ten lvl na magu się przydaję, tak jak mówiłem w ciągu 4 tur weszły mi 3 przesuwania lasku, potem już nie rzucałem, bo nie było potrzeby ryzykowania miscastu :D

P.S. Cieszę się że wam się podoba, bo mnie to się cholernie podoba, ew. mogę jeszcze raz wrzucić dla leniwych i ciekawych wersję tego na 2250 pkts., ale można ją znaleźć bodaj 3 strony temu :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

hmm brakuje to defensa magicznego

wiec chyba w takim razie masz zamiar grac 2 tury pierwsza bo zaczynasz i w 1 przeciwnika ida wszytkie scrole a w 2 robisz blitzkrieg i zdobywasz tyle pkt zeby wygrac
zgadlem ?

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Spellweaver @ 315 Pts
General; Magic Level 3
4x Dispel Scroll [100]

Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane [10]
Hail of Doom Arrow [30]