PGA- Dyskusja ogólna.
Rozumiem, że to "nikt nie zaatakuje" oznacza, że po prostu ten oddział od paniki albo terroru ucieknie za stół, zanim cokolwiek zdąży zadeklarować szarżę w niego?BOGINS pisze:...Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje...
A licky boom boom down!!!
Mam cię Szafa, mam konika - dysk, on lata, więc nie mogę furii wziąć...szafa@poznan pisze:mają dyskiza 20 punktów. smiech.heraldzi tzzentcha nie maja jak inni koników
Jesli próbujesz udowadniac jaka słaba i wiecznie pokrzywdzona armia sa demony, to wybacz, ale juz nikt sie na to nie nabiera
A co do słabości armii, to ja marudzę bo mam figsy i nie mogę ich użyć - żebym miał chociaż proksy, a i brak.
Orków nie dotyka ten cs prócz faktu że nie mogą przekroczyć ilość PD i 6bolców. A każdą armie, która nie jest ITP dotyka panika i terror, nawet krasnoludy.b_sk pisze:Rozumiem, że to "nikt nie zaatakuje" oznacza, że po prostu ten oddział od paniki albo terroru ucieknie za stół, zanim cokolwiek zdąży zadeklarować szarżę w niego?BOGINS pisze:...Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje...
to jest niesamowite że ty cały czas grasz tak słabymi jednostkami, powinieneś być wdzięczny za ten CS,w końcu będziesz mógł zagrać na czymś innym, gratulacje!BOGINS pisze:heraldzi tzzentcha nie maja jak inni koników. A ich zaklęcia to w praktyce 18 cali - czyli tyle co elficcy magowie, goblińscy itd. Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje, dark elf wstawi do black guardów, haj do swordmasterów, inni do wardancerów, a ja do horrorów 10... powiedz mi teraz czy szybko zabijesz w walce wręcz 10 horrorów/z ostrzału? Bo oni w walce na pewno nie.
Marudzę, ze mogliście wprowadzić mainstay, a tak nie mogę stworzyć czegoś co mam od paru miechów i muszę wydać parę złociszonów.
Zresztą i tak przyjadę tylko z konwulsjami na figurkach GW żeby nie było że proksuję
Ja też wydam sporo hajsu bo nie wystawie drugiego drzewca ale jakoś sobie z tym poradzę.
@Bogins
Ja bym sobie pograł inną armią czasem ale tez nie mam figurek i musze pozyczac.
10 horrorow to 120 pkt ze stałym wardem i zwiekszonym jak herald jest w srodku. Immune to psycho Są w stanie przyjąć na siebie wiele szarz jak ustawisz ich np w linii i spokojni ustać na instability.
25 goblinow z fanolem kosztuje 100 pkt a mimo wszystko mają małą Liderke 5 i tylko tarcze, a fanatyk jakiś świetny nie jest.
Pozdro
Ja bym sobie pograł inną armią czasem ale tez nie mam figurek i musze pozyczac.
10 horrorow to 120 pkt ze stałym wardem i zwiekszonym jak herald jest w srodku. Immune to psycho Są w stanie przyjąć na siebie wiele szarz jak ustawisz ich np w linii i spokojni ustać na instability.
25 goblinow z fanolem kosztuje 100 pkt a mimo wszystko mają małą Liderke 5 i tylko tarcze, a fanatyk jakiś świetny nie jest.
Pozdro
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
no cóz, na to juz nie moge nic poradzić - i zdaję sobie sprawę że będzie wiecej osób poszkodowanych przez brak figurek - ale zrozum, mając do wyboru 60 poszkodowanych osob bo znowu trzeba grac z tymi poj****mi VC i Demonami, a 15 poszkodowanych graczy VC/Demonów przez brak figsów (bo na pewno nie przez rozpiski - te daje sie zlozyc az nadto zróznicowane i mocne) to jednak musimy wybrac to drugie.
Skor weterani tej gry daja takie sygnały to znaczy że jakos tam trafilismy w sedno!
Takie było założenie CS!VC i Demony sa pociete ale dalej mocne.
Skor weterani tej gry daja takie sygnały to znaczy że jakos tam trafilismy w sedno!
A tutaj zdania sa mocno podzielone - więc póki co będę się trzymal wersji że sa pociete równoChoc Demony bardziej sa osłabione.

Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 15:31 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz całkowitą rację, w związku z tym postuluję o obcięcie przegiętych O&G, wstępna propozycja:BOGINS pisze:Orków nie dotyka ten cs prócz faktu że nie mogą przekroczyć ilość PD i 6bolców. A każdą armie, która nie jest ITP dotyka panika i terror, nawet krasnoludy.b_sk pisze:Rozumiem, że to "nikt nie zaatakuje" oznacza, że po prostu ten oddział od paniki albo terroru ucieknie za stół, zanim cokolwiek zdąży zadeklarować szarżę w niego?BOGINS pisze:...Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje...
-max 3 maszyny
-max 2 fasty
-max 9 PD
-zakaz brania Doom Divera
-oblewana animozja na 1-2 zamiast tylko na jedynce.
Może wtedy w końcu plewne demony, które nie mają koników pod heraldami będą miały szansę ugrać cokolwiek z przegiętymi orkami.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 15:30 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.
A licky boom boom down!!!
VC sa pociete na tyle mocno, ze zastanawiam sie, czy jest w ogole sens nimi jechac. Szczegolnie, ze inne armie nie traca w zasadzie nic.Chory pisze: VC i Demony sa pociete ale dalej mocne.Choc Demony bardziej sa osłabione.
Wiec chyba CS spelnia swoje zadanie....

Wielkie faux pas ze strony organizatorow, ze nie skonsultowali z Toba, jakimi modelami dysponujesz, by nastepnie odpowiednio skonstruowac regulamin.BOGINS pisze:A co do słabości armii, to ja marudzę bo mam figsy i nie mogę ich użyć - żebym miał chociaż proksy, a i brak.
Bogins, powtarzasz sie. Przez ten czas, jaki marnujesz na marudzenie, ze Twoje standard kombo jest uciete, pomalowalbys juz z jeden, albo dwa, mniej wypasione oddzialy i moglbys grac.
A tak probujesz nas szantazowac, ze...przyjedzisz z brzydko pomalowanymi modelami? Stary, to Twoj problem ! To Tobie zostana uciete punkty za pomalowanie.
Dobra Panowie. Z mojej strony koniec chciałem tylko coś wam uzmysłowić, że nie wszyscy mają armie na 6000 punktów by sobie odpowiedno dobierać skład - to się tyczy wszystkich armii, tyle że ten CS dotyczy w praktyce: wampirów (które z poprzednich edycji i tak mają jazdę, piechotę, dobrze rozłożone w armii więc ciężko je pociąć), demonów - z racji posiadania 3 dobrych Wielkich demonów, jaggera i flamerów, troszkę imperium (tyle że gracz imperium wywali czołg, wstawi hellblastera, dorzuci strzelców,kawalerzystów. Zresztą jak już powiedziałem, przyjadę, PGA to bardzo fajny turniej, i moze rzeczywiście tylko mam głupie przeczucie, że nagle demony znikną.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
IMHO czołówka i tak demony weźmie, tylko poriba przegiacia inne, ciekawsze, fajniejsze, i co tu kryc - słabsze. Ale to nadal będzie silna armia*
*Po ile oczywiście potniemy orki zgodnie z sugestia sprzed kilku postow bo inaczej nie ma szans by ktokolwiek je rozklepał
*Po ile oczywiście potniemy orki zgodnie z sugestia sprzed kilku postow bo inaczej nie ma szans by ktokolwiek je rozklepał

Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
No widzisz jak pięknie ten CS rozwija aspekt kolekcjonerski?BOGINS pisze:...nie wszyscy mają armie na 6000 punktów by sobie odpowiedno dobierać skład...
Promowani są gracze, którzy daną armię zbierają już kilka lat, mają figurki z kilku edycji, wreszcie je odkurzą i zdejmą z półki. Natomiast PGki mające tzw standard na 2250 i nic poza tym ( a sporo jest takich ludzi... niestety... ) mają głębokie czoko

@BOGINS duzo masz racji w tym co piszesz, duza czesc demonicznych generalow (demonicznych podkreslam, bo z wampirami to inna historia), rozpoczela swoja przygode z ta armia po wyjsciu booka do 7 ed. Moga nie miec duzych armii ktore umozliwialyby podmienianie poszczegolnych oddzialow w rozpie na inne. Wiadomo jednak nbie od dzis ze duza czesc demonicznych generalow, to starzy znajomi ktorych nieraz widywalismy przy stolach z innymi armiami. Liczymy wiec na to ze jesli uznaja demony za zbyt przyciete, zdejma zz poleczki poprzednia armie i przypomna sobie jak to drzewiej bywalo
Boli tylko fakt ze Ty Bogins jako TRUE DAEMON boryksza sie z takim problemem, ale mysle ze wspolnymi silami byc moze bedziemy w stanie jakos pomoc. Wszak poznanskie demony oCSowały sie same, biorac sie za organizacje Mastera

bo tak. 

.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 19:49 przez Furion, łącznie zmieniany 2 razy.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Opinia, jak kazda innacs pozwala zagrac tylko 1 rodzajem rozpiski nie opartej na wrightach magii ani drakenhofie.

CS dla mortali nie jest potrzebny tak samo jak dla WE, Szczurów, Bretki i calej reszte...
Poprawka: nie mozna wziąc 4xrycerzy

Beasts of Chaos - circa 5k
Jak pisalem wczesniej 9 pd tylko dla vc to overkill zwlaszcza ze rzuca maksymalnie 6 wskrzeszen. Podobnie jak 10 pd dla demonow, oraz nieszczesne zciecie liczby lataczy. Rozumiem obawe o spam harpii i furii. Ale nie ulatwiajmy zycia brodaczom 
Szukam 5-12 konnych demonetek nie zapychac rozpy horrorami

Szukam 5-12 konnych demonetek nie zapychac rozpy horrorami

podpis nieregulaminowy - administracja