PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Jegger demoniczny jest mocny i tani tak naprawdę. Mortalowy ma Frenzy, a ten nie ma i ma killing blowa, hate'a (dla juggera też oba) i warda 5+. Mortalowy goły kosztuje 170, a Herald 150.

Pozdro

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

BOGINS pisze:...Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje...
Rozumiem, że to "nikt nie zaatakuje" oznacza, że po prostu ten oddział od paniki albo terroru ucieknie za stół, zanim cokolwiek zdąży zadeklarować szarżę w niego?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

szafa@poznan pisze:
heraldzi tzzentcha nie maja jak inni koników
mają dyskiza 20 punktów. smiech.

Jesli próbujesz udowadniac jaka słaba i wiecznie pokrzywdzona armia sa demony, to wybacz, ale juz nikt sie na to nie nabiera ;)
Mam cię Szafa, mam konika - dysk, on lata, więc nie mogę furii wziąć...

A co do słabości armii, to ja marudzę bo mam figsy i nie mogę ich użyć - żebym miał chociaż proksy, a i brak.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

b_sk pisze:
BOGINS pisze:...Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje...
Rozumiem, że to "nikt nie zaatakuje" oznacza, że po prostu ten oddział od paniki albo terroru ucieknie za stół, zanim cokolwiek zdąży zadeklarować szarżę w niego?
Orków nie dotyka ten cs prócz faktu że nie mogą przekroczyć ilość PD i 6bolców. A każdą armie, która nie jest ITP dotyka panika i terror, nawet krasnoludy.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

BOGINS pisze:heraldzi tzzentcha nie maja jak inni koników. A ich zaklęcia to w praktyce 18 cali - czyli tyle co elficcy magowie, goblińscy itd. Goblin ustawi w regimencie 25 nocników maga z fanolem i nikt go nie zaatakuje, dark elf wstawi do black guardów, haj do swordmasterów, inni do wardancerów, a ja do horrorów 10... powiedz mi teraz czy szybko zabijesz w walce wręcz 10 horrorów/z ostrzału? Bo oni w walce na pewno nie.
Marudzę, ze mogliście wprowadzić mainstay, a tak nie mogę stworzyć czegoś co mam od paru miechów i muszę wydać parę złociszonów.
Zresztą i tak przyjadę tylko z konwulsjami na figurkach GW żeby nie było że proksuję
to jest niesamowite że ty cały czas grasz tak słabymi jednostkami, powinieneś być wdzięczny za ten CS,w końcu będziesz mógł zagrać na czymś innym, gratulacje!
Ja też wydam sporo hajsu bo nie wystawie drugiego drzewca ale jakoś sobie z tym poradzę.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

@Bogins
Ja bym sobie pograł inną armią czasem ale tez nie mam figurek i musze pozyczac.

10 horrorow to 120 pkt ze stałym wardem i zwiekszonym jak herald jest w srodku. Immune to psycho Są w stanie przyjąć na siebie wiele szarz jak ustawisz ich np w linii i spokojni ustać na instability.
25 goblinow z fanolem kosztuje 100 pkt a mimo wszystko mają małą Liderke 5 i tylko tarcze, a fanatyk jakiś świetny nie jest.
Pozdro

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Ja tez uwazam że z Banshee to przesada.

Co do Hydry to tez sie zgadzam ze powinna byc 0-1.

VC i Demony sa pociete ale dalej mocne.Choc Demony bardziej sa osłabione.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

no cóz, na to juz nie moge nic poradzić - i zdaję sobie sprawę że będzie wiecej osób poszkodowanych przez brak figurek - ale zrozum, mając do wyboru 60 poszkodowanych osob bo znowu trzeba grac z tymi poj****mi VC i Demonami, a 15 poszkodowanych graczy VC/Demonów przez brak figsów (bo na pewno nie przez rozpiski - te daje sie zlozyc az nadto zróznicowane i mocne) to jednak musimy wybrac to drugie.
VC i Demony sa pociete ale dalej mocne.
Takie było założenie CS!

Skor weterani tej gry daja takie sygnały to znaczy że jakos tam trafilismy w sedno!
Choc Demony bardziej sa osłabione.
A tutaj zdania sa mocno podzielone - więc póki co będę się trzymal wersji że sa pociete równo :)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 15:31 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

BOGINS pisze:
b_sk pisze:
Orków nie dotyka ten cs prócz faktu że nie mogą przekroczyć ilość PD i 6bolców. A każdą armie, która nie jest ITP dotyka panika i terror, nawet krasnoludy.
Masz całkowitą rację, w związku z tym postuluję o obcięcie przegiętych O&G, wstępna propozycja:
-max 3 maszyny
-max 2 fasty
-max 9 PD
-zakaz brania Doom Divera
-oblewana animozja na 1-2 zamiast tylko na jedynce.
Może wtedy w końcu plewne demony, które nie mają koników pod heraldami będą miały szansę ugrać cokolwiek z przegiętymi orkami.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 15:30 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Chory pisze: VC i Demony sa pociete ale dalej mocne.Choc Demony bardziej sa osłabione.
VC sa pociete na tyle mocno, ze zastanawiam sie, czy jest w ogole sens nimi jechac. Szczegolnie, ze inne armie nie traca w zasadzie nic.

Wiec chyba CS spelnia swoje zadanie.... :lol2:

BOGINS pisze:A co do słabości armii, to ja marudzę bo mam figsy i nie mogę ich użyć - żebym miał chociaż proksy, a i brak.
Wielkie faux pas ze strony organizatorow, ze nie skonsultowali z Toba, jakimi modelami dysponujesz, by nastepnie odpowiednio skonstruowac regulamin.

Bogins, powtarzasz sie. Przez ten czas, jaki marnujesz na marudzenie, ze Twoje standard kombo jest uciete, pomalowalbys juz z jeden, albo dwa, mniej wypasione oddzialy i moglbys grac.

A tak probujesz nas szantazowac, ze...przyjedzisz z brzydko pomalowanymi modelami? Stary, to Twoj problem ! To Tobie zostana uciete punkty za pomalowanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Dobra Panowie. Z mojej strony koniec chciałem tylko coś wam uzmysłowić, że nie wszyscy mają armie na 6000 punktów by sobie odpowiedno dobierać skład - to się tyczy wszystkich armii, tyle że ten CS dotyczy w praktyce: wampirów (które z poprzednich edycji i tak mają jazdę, piechotę, dobrze rozłożone w armii więc ciężko je pociąć), demonów - z racji posiadania 3 dobrych Wielkich demonów, jaggera i flamerów, troszkę imperium (tyle że gracz imperium wywali czołg, wstawi hellblastera, dorzuci strzelców,kawalerzystów. Zresztą jak już powiedziałem, przyjadę, PGA to bardzo fajny turniej, i moze rzeczywiście tylko mam głupie przeczucie, że nagle demony znikną.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

IMHO czołówka i tak demony weźmie, tylko poriba przegiacia inne, ciekawsze, fajniejsze, i co tu kryc - słabsze. Ale to nadal będzie silna armia*

*Po ile oczywiście potniemy orki zgodnie z sugestia sprzed kilku postow bo inaczej nie ma szans by ktokolwiek je rozklepał ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

BOGINS pisze:...nie wszyscy mają armie na 6000 punktów by sobie odpowiedno dobierać skład...
No widzisz jak pięknie ten CS rozwija aspekt kolekcjonerski?
Promowani są gracze, którzy daną armię zbierają już kilka lat, mają figurki z kilku edycji, wreszcie je odkurzą i zdejmą z półki. Natomiast PGki mające tzw standard na 2250 i nic poza tym ( a sporo jest takich ludzi... niestety... ) mają głębokie czoko :) i chwała orgom za to :)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

szafa@poznan pisze:
Poza tym - granie totalnie na 4 magach to chyba średni pomysł ;)
Zdziwiłbyś się :)
Pozdro

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

@BOGINS duzo masz racji w tym co piszesz, duza czesc demonicznych generalow (demonicznych podkreslam, bo z wampirami to inna historia), rozpoczela swoja przygode z ta armia po wyjsciu booka do 7 ed. Moga nie miec duzych armii ktore umozliwialyby podmienianie poszczegolnych oddzialow w rozpie na inne. Wiadomo jednak nbie od dzis ze duza czesc demonicznych generalow, to starzy znajomi ktorych nieraz widywalismy przy stolach z innymi armiami. Liczymy wiec na to ze jesli uznaja demony za zbyt przyciete, zdejma zz poleczki poprzednia armie i przypomna sobie jak to drzewiej bywalo :) Boli tylko fakt ze Ty Bogins jako TRUE DAEMON boryksza sie z takim problemem, ale mysle ze wspolnymi silami byc moze bedziemy w stanie jakos pomoc. Wszak poznanskie demony oCSowały sie same, biorac sie za organizacje Mastera
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 19:49 przez Furion, łącznie zmieniany 2 razy.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

fakt vc są przycięte za bardzo, ten cs pozwala zagrac tylko 1 rodzajem rozpiski nie opartej na wrightach magii ani drakenhofie.
Gdzie CS dla Mortali?
jeżeli zależy wam na frekwencji zmiany sa nieuniknione...

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 01:32 przez KOOBA.84, łącznie zmieniany 1 raz.
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

cs pozwala zagrac tylko 1 rodzajem rozpiski nie opartej na wrightach magii ani drakenhofie.
Opinia, jak kazda inna :) Śmiem twierdzic że jest zupełnie na odwrot. Wiem że trzeba wymyslec co innego, że nie zmeści sie 14 wraithów, że nie bedzie tak latwo...ale własnie o to chodzi!

CS dla mortali nie jest potrzebny tak samo jak dla WE, Szczurów, Bretki i calej reszte...

Poprawka: nie mozna wziąc 4xrycerzy ;) ani full magii (power familiar sie nie miesci ;))
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Jak pisalem wczesniej 9 pd tylko dla vc to overkill zwlaszcza ze rzuca maksymalnie 6 wskrzeszen. Podobnie jak 10 pd dla demonow, oraz nieszczesne zciecie liczby lataczy. Rozumiem obawe o spam harpii i furii. Ale nie ulatwiajmy zycia brodaczom :wink:

Szukam 5-12 konnych demonetek nie zapychac rozpy horrorami :x
podpis nieregulaminowy - administracja

ODPOWIEDZ