PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ja tylko chciałem zauważyć, ze ...
Corvus Albus pisze: Przestańcie się już użalać nikt nie kazał Wam grać DL i VC...
... to bardzo nieuprzejmie napisane. :/ Taki, rzekłbym wstęp do flejma, który może zaraz się tu zacząć (bo już go tam widac gdzies na horyzoncie ;) ).

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

KrzysiekW pisze:Ja tylko chciałem zauważyć, ze ...
Corvus Albus pisze: Przestańcie się już użalać nikt nie kazał Wam grać DL i VC...
... to bardzo nieuprzejmie napisane. :/ Taki, rzekłbym wstęp do flejma, który może zaraz się tu zacząć (bo już go tam widac gdzies na horyzoncie ;) ).
Wybacz Krzysztofie może tak zabrzmiało, ale te ciągłe płacze co chwile coś nie pasi itp. poprostu wnerwia. Nie oszukujmy się, ale wiele osób zmieniło armie na DL i VC bo są porządnie podrasowane i żeby nimi wygrywać turnieje. Tłumaczenie, że od zawsze.... jest żałosne bo nagle się okazuje, że każdy tak chciał i z każdą nową armią.

PS. jak do tej pory mało kto podał sensowne propozycje zmiany w CSie, a jedynie to jest złe to tamto i tak w kółko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Cyel...przestań marudzić...

jeśli przestałeś grać na turniejach bo znudziło się Tobie turlactwo..cóż..Twoja sprawa...

w życiu nigdy nie jest łatwo, CS-y nie istnieją a jakoś trzeba sobie radzić...
dla mnie walka z nie ciętymi VC-tami albo Demonami to wielkie wyzwanie. Każdy wyrwany im duży punkt traktuję jak moje małe zwycięstwo. I to jest według mnie prawdziwa radość Battla- udowadniać że armią złożoną na rzeczach niegrywalnych można tłuc coś grywalnego.

na PGA pojawię się z czymś czego prawdopodobnie nikt inny nie będzie miał- cóż, trzeba przecierać szlaki :D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Sensowny CS bardzo ciężko jest ułożyć. Z tego co widać mieliśmy dyskutowany pomysł furionowego, potem tam kogoś jeszcze, za parę dni można spodziewać się LS CS ,a w sumie członek LS czyli Szafa@Poznań mógłby powiedzieć, że będzie obowiązywał - w ramach testu system CS_u LS - taki Masterowy CS. Się założę na nim też będę wieszał koty, psy i inne żyjątka, ale jak to się mówi - wszystkich się nie zadowoli.
Ja w swoich wypowiedziach chcę tylko pokazać fakt, aby tworzenie CS-u miało jakieś sensowne założenia. Bardzo łatwo jest stworzyć zasadę 0-1 rare, czy też smoki wcinają dodatkowy slot special, gorzej jest śrubować fakt, że Banner of sundering jest dopuszczony, ale daje -1 do casta zamiast -2.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Myślałem, żeby VC domalować i się wybrać, ale po głębszym wczytaniu się w zasady wyszło mi, że połowę armii będę musiał pożyczyć. Rozluźnijcie trochę ten CS dla VC żeby dało się zdublować Varghulfa, BK, czy GG, a w zamian obetnijcie Wraithy bo na tą chwilę to Wraithy to jest praktycznie must-have w momencie gdy w specialach nie można nic droższego zdublować. Czymś punkty zapchać trzeba, a trochę głupio, że zapychaczem staje się najgłupsza jednostka w armyliście.

Pomyślałbym też nad dopuszczeniem troszkę większej magii bo fazę magii wykastrowaliście straszliwie, ograniczenie recasta i max 9 kości to chyba lekki overkill. Wiem, że faza magii VC jest straszliwa, ale jednoczesna zabranie recasta i największe ze wszystkich armii ograniczenie kostek to chyba przesada.

Płakać nie zamierzam, mam jeszcze inne armie i pewno i tak bym się nie zebrał w sobie żeby te VC domalować, ale uwagi chyba zapodać można. :wink:
A licky boom boom down!!!

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Kołek pisze:nie o to chodzi bo tez włączyłem Ab i na wasz Cs nie da się wogóle zagrac demonami bo zużywając wszystkie sloty specjal rare i heros oraz zapełnijąc core na troche więcej niż min zostaje jeszcze ok 1300 pkt a nikt raczej nie ma śmieciowych corowych piechot w takiej ilości zeby to zapełnić :?
What? Śmieciowych corowych piechot tzn tych niebreakowalnych, wywołujących feara i albo szybkich albo piekielnie wytrzymałych jednostek? Jeśli to jest śmieciowe to ciekawe czym są wdg Ciebie halabardnicy czy spearmeni :roll:

Ja, jesli się jednak dam przekonać mam aż dwie kuszące mnie opcje złozenia armii, a kolekcji figurek nie mam wcale dużej.

1- wersja Furionowo-CSowa z małą modyfikacją

Herald Tzeentcha, Herald Nurgla BSB +D3CR
20 Plaguebearers
20 Daemonettes Banner of Ectasy
30 Horrors Icon
10 Horrors
5 Furies
4 Screamers
4 Nurglings
6 Flesh Hounds
6 Flamers
Fiend

2- wersja standardowa, dostosowana do PGA

GUO, Herald Tzeentcha, Herald Nurgla BSB +D3CR
20 Plaguebearers
15 Daemonettes Banner of Ectasy
30 Horrors Icon
10 Horrors
5 Furies
6 Flesh Hounds
5 Flamers

Pierwsza wydaje mi się ciekawsza, obie raczej mocne, choć w pierwszej starczyło punktów na zdecydowanie więcej fajnych giftów i upgrade'ów (obecność Greater Daemona jednak strasznie ogranicza punktowo). I obie wydaje mi się w miarę oryginalne. Jeśli ktoś mówi,że na te ograniczenia nic się nie da złożyć to naprawdę brak mu wyobraźni by wykroczyć poza znaleziony w necie schemat. Ograniczenia są naprawdę marne. Trzeba było po prostu malowac Cory do grania a nie do ściemniania.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Cyel, a co CS Furiona zmienia w tej materii ?? Do krasnali też radośnie biegniesz, imperium może mieć jeszcze więcej strzelania niż standardowo, bo działa wypadają.

Dla mnie właśnie ten CS Furiona dużo nie zmienia, bo przycina wszystkich, czyli nie zaciera różnic między armiami. Niektóre armie tak boleśnie kastruje, że tracą argumenty do walki z innymi, przez co są jeszcze słabsze.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Cyel
Oszukista

Grazbird pisze:Cyel...przestań marudzić...
Czemu mam nie marudzić? W sumie moja wina,że robiłem sobie zbyt wielkie nadzieje na super turniej na CSie Furiona, bez turlactwa i bezmyślności a proponuje się ...to :/ Mam się cieszyć ? Naprawdę pokładałem w PGA wielkie nadzieje :(

Cyel
Oszukista

Scimitar pisze:Cyel, a co CS Furiona zmienia w tej materii ?? Do krasnali też radośnie biegniesz, imperium może mieć jeszcze więcej strzelania niż standardowo, bo działa wypadają.

Dla mnie właśnie ten CS Furiona dużo nie zmienia, bo przycina wszystkich, czyli nie zaciera różnic między armiami. Niektóre armie tak boleśnie kastruje, że tracą argumenty do walki z innymi, przez co są jeszcze słabsze.
No nie wiem, na forum pojawiło się pare rozpisek na format 2313 na CS Furiona i były raczej ciekawe, oryginalne i nieprostackie. Może faktycznie gracze wykombinowaliby w koncu coś gorszego...ale i tak uważam,że to system lepiej dopracowany i przedyskutowany niż ten zaproponowany teraz , w którym orgowie chcą wprowadzać zmiany bo sami go do końca nie przemyśleli, a pod dyskusję dali z deczka późno.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bardzo fajny CS. Nie ma się co czepiać szczegółów i myślę, że warto zakończyć dyskusję na jego temat. Napewno Jeźdźcy Hardkoru się licznie stawią z minimum 2 armiami O&G :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

bless pisze:
szafa@poznan pisze: - Wraithy w ilości 4 lub więcej zajmują slot hero - bez względu na posiadanie (lub nie) banshee
Banshee nie jest Wraithem. Czy w zwiazku z tym oddzial 3Wraithy+Banshee zajmuje slot herosa? Tak gwoli scislosci. :)
jakby nie patrzeć banshee jest championem wraithów :D Terror przecież wzbudza :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Scimitar pisze:
bless pisze:
szafa@poznan pisze: - Wraithy w ilości 4 lub więcej zajmują slot hero - bez względu na posiadanie (lub nie) banshee
Banshee nie jest Wraithem. Czy w zwiazku z tym oddzial 3Wraithy+Banshee zajmuje slot herosa? Tak gwoli scislosci. :)
jakby nie patrzeć banshee jest championem wraithów :D Terror przecież wzbudza :D
To tak, jak bys powiedzial, ze bully jest goblinem, bo jest jest czlonkiem goblinskiej zalogi. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

bless pisze:
Scimitar pisze:
bless pisze: Banshee nie jest Wraithem. Czy w zwiazku z tym oddzial 3Wraithy+Banshee zajmuje slot herosa? Tak gwoli scislosci. :)
To tak, jak bys powiedzial, ze bully jest goblinem, bo jest jest czlonkiem goblinskiej zalogi. ;)
ależ jest różnica - tutaj kupujesz np. 3 wraithy - po 50 każdy i za te 35 pkt. upgradujesz jednego na banshee, natomiast bully jest DODAWANY do załogi jako 4ty załogant tak jak inżynier u krasnali - ja tu widzę różnicę zasadniczą. Co innego jakbyś miał zasadę, że banshee sobie dokupujesz do oddziału dodatkowo
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Tekturowy? XD a co to turniej papierowych modeli? nie masz modelu to zmień rozpiske bo znowu będzie zadyma o proxowanie i śmieci na stole.

PS. ktoś chce papierowego tanka? Z kumplem właśnie zaczeliśmy robić w pracy :D ja wycinam on maluje flamastrami xD
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Dokladnie nie mam. Jakbym mogl jednego rara wystawiac to mialbym pkt idealnie tak mam dziure 200 pkt ponad
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Corvus Albus pisze:Tekturowy? XD a co to turniej papierowych modeli? nie masz modelu to zmień rozpiske bo znowu będzie zadyma o proxowanie i śmieci na stole.

PS. ktoś chce papierowego tanka? Z kumplem właśnie zaczeliśmy robić w pracy :D ja wycinam on maluje flamastrami xD
Byś się zdziwił, jakie można zajebiste modele do WFB i WH40K zrobic z drewna i tektury. Nasz kumpel spejalizuje się w takich - zrobił steamtanki, predatory itp z ogólnodostępnych w sklepie budowlano-wędkarskim częsci...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Ja nie zaprzeczam, że można dobre robić bo mój kuzyn robi modele z tektury od kilku lat i widziałem jakie cuda wychodzą. Mi bardziej chodziło o fakt proxowania bo jakby nie patrzeć to prox.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

na tej samej zasadzie za proxa mozesz uznac model firmy innej niz GW :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ostatni raz postuluje prosta zmiane :D 4 hero takze dla Demonow ale GD zamiast rara zajmuja slot hero :D Nadal nie rozumiem dlaczego Demony nie posiadajac recasta i nie majac z bazy jak np warriorzy +1 do casta maja 10 pd ale rozumiem ze to ma przyciac master of sorcery. Po prostu dajcie zyc GD skoro smoki nie zajmuja rara to GD tez nie powinny :?
podpis nieregulaminowy - administracja

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

szafa@poznan pisze:W CSie nastapiły drobne zmiany, jest to wersja ostateczna i niezmienna.
Malal z tej informacji wynika ze chodz bys zagrozil nawet samobojstwem to nic nie wskorasz ;P
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ