Kampania listopadowa - Imperium Gier
A gdzie są zasady tej kampanii?
@Charki
Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz
@Charki
Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz

Zrobiłem update. Mamy full na dwóch planszach. Start planowo 3. XI.
nom, ale one sa baż chaotyczne, mam lepszą wersje, poukladaną, postaram się jakoś zamieścić niebawem, moze dziś w nocy.Charki pisze:tu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11103
Ogólnie jakieś sugestie co do zasad?
Jakby jakieś byly to w tamtym temacie kierować, aby tu nie robic balaganu.
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
No miło by było gdyby powstał 3 stół. Jestem chętny na grę z moimi dwarfami, mówiłem że pomysł ligi bardzo mi się podoba. Mój kumpel krzychu też chciałby zagrać skavami. więc z głowa jest już 3 chętnych:)
[edit]
Właśnie gadałem z Wiewiórem i wyraża chęć gry, czyli mamy już 4 0soby:)
[edit]
Właśnie gadałem z Wiewiórem i wyraża chęć gry, czyli mamy już 4 0soby:)
Done. Ja będę "pilotował" Wasz stół, dwójkę bierze na siebie Cinek, a jedynkę musi nadzorować ktoś z dwójki lub trójki. Czekam na zgłoszenia osób dysponujących czasem, bywających w Imperium i ze wszech miar ogarniętych. Ergo padło na Sławka, ale oczywiście nie mogę odebrać mu prawa do samozgłoszenia się 
-edit-
Każda plansza musi się sama zorganizować. Proponuję spotkanie jedynki z opiekunem w poniedziałek, a "mojej" trójki we wtorek. Czekam na sugestie.

-edit-
Każda plansza musi się sama zorganizować. Proponuję spotkanie jedynki z opiekunem w poniedziałek, a "mojej" trójki we wtorek. Czekam na sugestie.
dopiszczie sobie 5 osobe, tj Gremlin, burak zapomnial hasla i nie moze zrobic tego osobiście na forum 
jakby co to są to WE.

jakby co to są to WE.
Ja się u was zjawię najwcześniej i raczej na 98% we wtorek rano i będę miał 3h wolne. Dawno tam nie przechodziłem więc jak ktoś chce jakaś trening, na większe punkty chętnie zagram 4fun 

Jeśli nie będzie kłopotu z mirrorem to zapełniasz ostatniego slota na trzecim stole, albo zagraj inną armią 

Niektórzy nazywają to nieco inaczej
Spoko, myślę że nie będzie problemu, żeby były dwa WE na trzeciej planszy. Niech się Kosa wypowie.

czemu ja? 
zróbcie, że jeden gra Asrai, a drugi lasem

jednak chyba to nie bedzie problemu i tak kampania nie ma tla fabularnego.

zróbcie, że jeden gra Asrai, a drugi lasem

jednak chyba to nie bedzie problemu i tak kampania nie ma tla fabularnego.
No to zrobione. Mamy komplet uczestników na trzech planszach. Kosa zróbże te zasady w aktualnej wersji i je zamieść.
dobra, dobra, do 24 godzin to zrobieksch pisze:No to zrobione. Mamy komplet uczestników na trzech planszach. Kosa zróbże te zasady w aktualnej wersji i je zamieść.

a jak tam mapka?

no i fajnie by bylo jakby już każdy z uczestnków zaopatrzyl się w jakieś 10 znaczników armijnych...
tzn. niech kupi sobie szpilki, cokolwiek takiego i wezmie jakieś częsci z pudla z bitstami swoimi i porobi jakieś fajne sztandary\totemy chodzi o ogólne znaczniki, które to bedą wbijane w mapke no i przesuwane jak się armie posunie

Rozumiem że może to być szpilka i na końcu jakaś horongiewka w jakimś tam kolorze z numerkiem? Myślę że taka konstrukcja jest prosta i każdy zdoła ją wykonaćno i fajnie by bylo jakby już każdy z uczestnków zaopatrzyl się w jakieś 10 znaczników armijnych...

- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
A na drugim stole są już WE? choć przyznam żę miło mieć na stole gogoś innego niż wrogowie klasowi:P zapowiadało się na początku że będą tylko O&G, skaveny no i znośne DE 

Na tle DE to my welfy jesteśmy bardzo znośne - widać Piotrek, że dawno nie grałeś w WFB 

- Romendakil
- Mudżahedin
Jakiej mniej więcej wielkości będą heksy (pola) na mapie.
Pytam w kontekście wielkości znaczników kampanijnych.
Pytam w kontekście wielkości znaczników kampanijnych.