Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Assasin
Mili forumowicze,
prosiłbym, w miarę możliwości o wyjaśnienie pewnej kwestii, grając z kolegą co chwilę mamy problem z assasinem. Jak to jest, czy rzeczywiście replaceuje czy displacuje, banał bo niby displace jest napisane, ale jak to działa?(tzn. zastępuje zwyklaka, a zwyklak idzie na koniec oddziału czy wyrzuca go z gry)
Czy jeśli bolec widzi od boku regiment, który jest widoczny tylko od środka do końca czyli 3 zwyklaków w szeregu, to bolec strzela przez 5 czy tylko 3 widocznych?
Czy harpie wlatujące przed oddział z fanatykami, w momencie ich wypuszczenia, dostają hity za to że przelatują nad fanatykami (tzn sa w powietrzu) czy mają go w poważaniu będąc w locie, a więc mogąc mijać oddziały pod nimi?
Czy machina strzelająca trafiona wind of chill i zraniona (nie obsługa) może strzelać w następnej turze czy nie?
Czy blade wind rzucony na machinę z obsługantami, zadaje trafienia jak w walce wręcz (tzn w obsługę) czy jest dzielony jak przy strzelaniu?
Dzieki za odpowiedź
prosiłbym, w miarę możliwości o wyjaśnienie pewnej kwestii, grając z kolegą co chwilę mamy problem z assasinem. Jak to jest, czy rzeczywiście replaceuje czy displacuje, banał bo niby displace jest napisane, ale jak to działa?(tzn. zastępuje zwyklaka, a zwyklak idzie na koniec oddziału czy wyrzuca go z gry)
Czy jeśli bolec widzi od boku regiment, który jest widoczny tylko od środka do końca czyli 3 zwyklaków w szeregu, to bolec strzela przez 5 czy tylko 3 widocznych?
Czy harpie wlatujące przed oddział z fanatykami, w momencie ich wypuszczenia, dostają hity za to że przelatują nad fanatykami (tzn sa w powietrzu) czy mają go w poważaniu będąc w locie, a więc mogąc mijać oddziały pod nimi?
Czy machina strzelająca trafiona wind of chill i zraniona (nie obsługa) może strzelać w następnej turze czy nie?
Czy blade wind rzucony na machinę z obsługantami, zadaje trafienia jak w walce wręcz (tzn w obsługę) czy jest dzielony jak przy strzelaniu?
Dzieki za odpowiedź
Musi zabić jakiś model.Raksa pisze:Czy machina strzelająca trafiona wind of chill i zraniona (nie obsługa) może strzelać w następnej turze czy nie?
Wali ataki jak w HtH. Czyli po załodze.Raksa pisze:Czy blade wind rzucony na machinę z obsługantami, zadaje trafienia jak w walce wręcz (tzn w obsługę) czy jest dzielony jak przy strzelaniu?
Jezeli dobrze pamietam zasady fanoli to w chwili gdy znajdziesz sie 8 cali od nich "ladujesz". Fanole wylatuja i robia swoje. POtem jak udalo ci sie przetrewać lecisz dalej.Raksa pisze:Czy harpie wlatujące przed oddział z fanatykami, w momencie ich wypuszczenia, dostają hity za to że przelatują nad fanatykami (tzn sa w powietrzu) czy mają go w poważaniu będąc w locie, a więc mogąc mijać oddziały pod nimi?
Dzięki,
jeszcze wracając do harpii, innymi słowy według zasad jest tak, przypuśćmy harpie lecą po skosie do nocników, lądowanie programowe jest 5 cali za strefą, w której wyskakują fanatycy, wlatuje w strefę 8 cali wyskakują fanole harpie widzą oooo wyskoczyły fanole i lądują po to żeby dostać hity od kuli na łańcuchu, po czym jak już swoje zbiorą to spowrotem w powietrze i lecą tam gdzie chciałem (ostry sadomasochizm):))
Jeszcze pytanie o balistę i assasina,
dzięki
jeszcze wracając do harpii, innymi słowy według zasad jest tak, przypuśćmy harpie lecą po skosie do nocników, lądowanie programowe jest 5 cali za strefą, w której wyskakują fanatycy, wlatuje w strefę 8 cali wyskakują fanole harpie widzą oooo wyskoczyły fanole i lądują po to żeby dostać hity od kuli na łańcuchu, po czym jak już swoje zbiorą to spowrotem w powietrze i lecą tam gdzie chciałem (ostry sadomasochizm):))
Jeszcze pytanie o balistę i assasina,
dzięki
Co do 1 pytanie to szczerze mówiąc nie wiem... ja gram ze zwyklasa pcham do tylu. A jak ktoś mi sie kłóci to wtedy negocjuje
Co do balisty to nie za bardzo rozumiem pytanie. Jak strzelasz z boku w regiment to walisz przez tyle szeregów ile ma patrząc od boku. Czyli jak np: stoi 15 kolesi w 3 szeregach po 5 ludka to możesz ubić max 5.
Stad złota zasada nie stawać bokiem regimentem konnicy do balisty
Co do balisty to nie za bardzo rozumiem pytanie. Jak strzelasz z boku w regiment to walisz przez tyle szeregów ile ma patrząc od boku. Czyli jak np: stoi 15 kolesi w 3 szeregach po 5 ludka to możesz ubić max 5.
Stad złota zasada nie stawać bokiem regimentem konnicy do balisty
Co do balisty to oczywistym jest, iż wali po tylu ile szeregów jest, ale wyobraź sobie że pomiedzy twoim oddziałem a bolcem stoji gorka oddział jest tak ustawiony, że jest bokiem do balisty pod kątem oraz jest pod kątem do gorki, w takiej sytuacji bolec widzi tylko 3 zwyklaków od środka do końca szeregu od środka, chociaż szereg ma pięciu, jest ustawiony bokiem do bolca, ale pierwsze 2 modele z szeregu nie są widoczne.
Z assasinem było dużo kłótni, szczególnie w sytuacjach, gdy dostaje się CR za rząd badź nie z tytułu śmierci zwyklaka (replace)
Z assasinem było dużo kłótni, szczególnie w sytuacjach, gdy dostaje się CR za rząd badź nie z tytułu śmierci zwyklaka (replace)
Assasin ( z tego co ja rozumię... ) przebiera się za zwyklaka... wiec sę go podmienia w momencie ujawnienia, jednak nie wiem jak jest z kwestią pktów... np. za oddział 19 czy 20 zwyklaków płacisz ??
Co do Balisty to balista widzi 1 kolesia.. i strzela a pozostałe hity to poprostu przebicie typa na wylot do momentu aż nie ma sił i nie leci dalej... jesli z boku widzi 3 szeregi to tylko 1 szereg jest atakowany... a nie 3.
A jesli chodzi o naszą z multi... to ponoć strzela jak łuk... i nie przebija flank.
Co do Balisty to balista widzi 1 kolesia.. i strzela a pozostałe hity to poprostu przebicie typa na wylot do momentu aż nie ma sił i nie leci dalej... jesli z boku widzi 3 szeregi to tylko 1 szereg jest atakowany... a nie 3.
A jesli chodzi o naszą z multi... to ponoć strzela jak łuk... i nie przebija flank.
- Corvus Albus
- Kretozord
Co myślicie o Mengilu z ekipą i Masterze z Ring of Darkness? :> oddział praktycznie nie do ustrzelenia :> Tak sobie myślę by zagrać w taki sposób. Jak wróce do domu i zrobię rozpiskę :>
Niby AP na Shadesach, ale wolę trucizny bo i tak w T4 na 5+ muszę rzucać. Mengile mają HA, ten sam BS, dwuraki no i ten sztandar na strzelanie do pary dam im BG :>
Niby AP na Shadesach, ale wolę trucizny bo i tak w T4 na 5+ muszę rzucać. Mengile mają HA, ten sam BS, dwuraki no i ten sztandar na strzelanie do pary dam im BG :>
- Corvus Albus
- Kretozord
no chyba, że tak w sumie mało nimi grałem (czyt. ze 4) i nigdy nei zwracałem na to uwagi
Tularian a moge ta zasade zobaczyc ze nie moze dolaczyc?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Corvus Albus
- Kretozord
Szkoda w końcu to też DE i to special DElficki :>
Dzięki shino
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Jak moj gust i tak są zadrodzy
Niestety nie moze.
Jakego kolory płaszcze mają elfy z obsługi bolca zgodnie z wzorem GW?
bo na zdjęciach niewyraźnie widać, swoim zrobiłem czarne i rozjaśniłem scorched brown
bo na zdjęciach niewyraźnie widać, swoim zrobiłem czarne i rozjaśniłem scorched brown
Wotan rózne .... zalezy jak są pomalowane i kto je maluje...