PGA 2008: RATS WARS- THE CLAN WARS (22/23.11.08)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Po długich tygodniach negocjacji nie udało nam się niestety dojść do porozumienia ze spółką PKP Przewozy Regionalne, w sprawie akcji "Bilet powrotny gratis".
:?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

No niestety - sprawa zupelnie neizalezna od nas, ale szkoda - bo to byla fajna opcja.
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

a szkoda szkoda...:(
ale i tak mnei nie zabraknie

Awatar użytkownika
KOOBA.84

A to z kolei cieszy :)

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

Kedziorson pisze:a szkoda szkoda...:(
ale i tak mnei nie zabraknie
Kędziorson po prostu wie co dobre... i inni wiedzą że on wie :wink: :lol2:

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

W tym gąszczy spamu nie wiem czy poruszona została kwestia noclegu piątek/sobota. Będziecie coś organizować, czy trzeba załatwiać sobie na własną rękę?
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

Post autor: Lires »

Małe pytanie odnośnie proxow czy silwerzy mogą robić za dragonów jeśli w armi bendą tylko dragoni?

Awatar użytkownika
KOOBA.84

Lires pisze:Małe pytanie odnośnie proxow czy silwerzy mogą robić za dragonów jeśli w armi bendą tylko dragoni?
W takiej sytuacji nie widze problemu.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Krassus pisze:W tym gąszczy spamu nie wiem czy poruszona została kwestia noclegu piątek/sobota. Będziecie coś organizować, czy trzeba załatwiać sobie na własną rękę?
Było kilka razy :D

Robimy z lesiem impreze na melinie, mamy naprawde duuuuużo miejsca więc serdecznie zapraszamy - tylko tradyyjnie - jak frekwencja przekroczy określona ilośc osób - to łóżek na wszystkich nie starczy :)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To jakaś biba się kręci? :> biforek jakiś? :O to ja się chcę wpisać na liste :D powierzchni noclegowej nie będę zajmować mam własne łóżko w domu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Ocena malowania - jest także w pierwszym poście.

WYMÓG 100% POMALOWANEJ ARMII!!

OCENA MALOWANIA

Wymogi Masterowe co do pomalowanych figur są doskonale znane, wiec nie będą zaskoczeniem. Dla formalności przypominamy, że obowiązuje wymóg pomalowanej Armii.

I. Staranność - w tym segmencie oceniamy na ile dokładnie zostały nałożone kolory, oraz czy kolory pasują na których zostały umieszczone:

1punkt - są "3 kolory", ale nałożone tak, ze pożal sie Boże
2punkty - użyto więcej niż 3 kolorów, ale staranność pozostawia wiele do życzenia
3punkty - bez zarzutów

II. jakość - w tym segmencie oceniamy zastosowane techniki i uzyskane nimi efekty. Liczy sie ładne cieniowanie, kompozycja barw i wszystko to co cieszy oko.

1punkt - widać w armii ładniejsze modele, ale ogólnie nie jest wesoło
2punkty - w armii widać zastosowanie podstawowych technik cieniowania, albo wyróżniający sie schemat kolorystyczny
3punkty - to samo co 2 punkty, ale lepiej Smile Tabletop.
4punkty - widać choćby gdzieniegdzie także bardziej zaawansowane metody. Efekt cieszy oko.
5punktow - Proste: Wirtuozeria!

III. Ilość konwersji i/lub unikatowych modeli.
Unikatowy model to coś co rzadko widuje sie na stołach i świadczy, że właściciel armii dołożył starań, aby sobie perełkę zorganizować. Uwaga! Klocek 5-edycyjnych klonów z plastiku nie jest unikalny. Podobnie figury które sie od 5ed nie zmieniły (są takie Smile ).
Konwersja to model który wyróżnia sie niestandardowym wyglądem, uzyskanym przez autora przy pomocy zabiegów modelarskich (tak - będziemy wysyłać ta definicje do Wiki Wink ). Konwersja nie jest użycie figur które reprezentują coś innego, czy dogięcie metalowego elementu.

1punkt - jeden skonwertowany/unikatowy modeli w armii
2punkty - przynajmniej 5 skonwertowanych/unikatowych modeli w armii
3punkty - Przynajmniej 10 -||-
4punkty - Prawie połowa armii jest skonwertowana/unikatowa
5punktow - Niemal cala armia jest skonwertowana/unikatowa

Przykład: Ewaryst ma 3 skonwertowanych kuszników DE, a w oddziale Witchek znajdują sie 2 piąto-edycyjne czarownice. Zasłużył na 2p.
Teodor z kolei Ma cały klocuszek mumii w charakterze Tomb Guardow, oraz wiele konwersji - w tenis sposób pewnie uzyska 4 punkty.

IV. jakość konwersji. Oceniamy tu jakość konwersji. Oczywiście nie wszystko nam sie podoba. Nie ciesz sie wiec zawczasu ze swoich 5 punktów w poprzedniej kategorii. UWAGA!! Punkty ujemne!

-4punkty - Prokso-Konwulsje. "Skleiłeś coś z bitsów które nosisz po kieszeniach i wmawiasz mi że to jest fajne? I ze niby to jest rycerz?"
-3punkty - Konwulsje. To samo co powyżej - niby lepiej trzyma sie kupy niż powyższe. Niby.
-2punkty - Konwerwulsja... Kowalska... Kornwalia... W sumie nie do końca wiadomo co autor miał na myśli.
-1punkt - Słabe konwersje. Już chyba pisaliśmy ze sklejenie pampra z bitsow to żadna konwersja.
0punktow - Przeciętne konwersje
1punkt - Przeciętne konwersje, ale wykonana dobrze technicznie
2punkty - Fajne konwersje
3punkty - Super konwersje!

V. Podstawki:

1punkt - pomalowane i wymodelowane
2punkty - pomalowane i wymodelowane, sa na nich jakieś dodatki, albo wykonanie jest świetne
3punkty - podstawki świetnie wykonane - można tez trafić prawdziwe perełki

VI. Traye:

1punkt - są
2punkty - są wymodelowane i pomalowane

VII. WYSYWIG. Zgodność broni z rozpiską, zgodnosc modeli itd... Tolerujemy przy tym pewne uzasadnione odstępstwa np. ze względu na unikalność (patrz definicje), klimat, swietną jakość modelu.

Charakterzy:
1punkt - pełny WYSYWIG na charakterach
Oddziały:
1punkt - Do 5 uchybień (każdy model sie liczy)
2punkty - Do 3 uchybień
3punkty - Wszystko gra.

Razem 25 PUNKTÓW do chapnięcia.

LISTA ZGŁOSZONYCH:
http://www.strefazero.net/post.php?id=47873

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Fajna ocena malowania. Co by nie gadać, taka najbardziej motywuje do działania :) Czas wygrzebać farbki :D

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Założenie było proste - ocena mocno rzemieślnicza, kazdy może dostac dużo punktów, ale jednocześnie śmiec armie są okrutnie cięte (ujemne punkty!)

Przypominam że na 1 stronie jest link do strony Strefy Zero gdzie znajdziecie liste zgłoszonych :)

http://www.strefazero.net/post.php?id=47873

Pierwsza dwudziestka za nami :)

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

moim za dużo punktów takie badziewia jak konwersje, traye, podstawki

Bo armia pomalowana na poziomie table top z plusem traci do armii "master class" nawet 15 punktów.

Nie wiem po co taka gradacja.

pozdrawiam
Fisch
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Nie do końca masz rację Fisch;-) ale ogólnie zgadzam się z Tobą

Awatar użytkownika
KOOBA.84

Fisch strzelam, a wrecz jestem pewien, ze nie masz racji - srednia armi abedzie sie miescila w przedziale 17-22p. Powyzej tego bedzie ciezkow wyjsc, ale jesli ktos pracuje na super-sliczna armie, to nie wiem czemu nie mialby dostac za to nagrody w postaci tych kilku dodatkowych punktow. Tym bardziej ze gra z taka armia jest przyjemna dla wszytkich!

TO juz bedzie moj 6 albo 7 raz jesli chodzi o ocenianie malowania na duzej imprezie - nie przypominam obie powaznych zarzutow, wiec nie przejmujcie sie na zapas. Jestemy z Jupim (i byc moze Bladym) poblazliwi, ale smiec-armnie bedziemy oceniac surowo.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Wydzieliłem większość postów, które uważałem za Spam bądz dyskusję o CS.

Proszę nie już nie zaśmiecać tego tematu. Do tego przeznaczony jest nowy temat.

Każdy bezsensowny post będzie bezwzględnie usuwany. NIe będe bawił się w przenoszenie. Najbardziej namolni użytkownicy dostaną ostrzeżenia.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No ja trace 3 punkty w tym rozliczeniu - 2 na konwersji, 1 na jakosci.

Spoko.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

konwersje to imo chybiony pomysl ;]

sprawia, ze znacznie trudniej miec skonwertowana armie skavenow niz powiedzmy warriorow :)

Szczegolnie, ze konwersje na calych rankowych oddzialach z reguly sa wymuszane i robione nasile (mimo, ze moga byc technicznie poprawnie zrobione)

@kacper ja chyba tez ;)

Awatar użytkownika
KOOBA.84

Juz ty sie nie boj - wiadomo ze latwiej jedne armie skonwertowac, inne trudniej. Spokojnie - nikogo nie skrzywdzimy.

ODPOWIEDZ