PGA 2008: RATS WARS- THE CLAN WARS (22/23.11.08)
1) jeśli przeciwnik się zgodzi.Shino pisze:ok jeszcze raz sie zapytam o scenariusze
1) czy moze w 1 wybrac oddzial zeby nie orzystal z tej zdolnosci? :>
3) czy character, ktory juz ma bron zasiegowa moze wziac jezzaila?
3) Tak ale w fazie strzelania może użyć tylko jednej broni zasięgowej.
dziwne ze tylko jak sie przeciwnik zgodzi, minerow przeciez mozna wystawic normalnie
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak będą oceniane podstawki posypane piaskie i machnięte suchym pędzlem (ewentualnie jakiś robak się tam znajdzie )? Bo brat ma do wymalowania armie i brak doświadczenia w odpicowaniu podstawek ile pkt za coś takiego będzie przyznawane?
pytanko odnosnie scenariuszy...
wszystkie to piczki z udziwnieniami?
chodzi mi o lasy WE ...
co do zgloszenia to trzeba juz z rozpa czy wystarczy ze tu i teraz sie zadeklaruje?
wszystkie to piczki z udziwnieniami?
chodzi mi o lasy WE ...
co do zgloszenia to trzeba juz z rozpa czy wystarczy ze tu i teraz sie zadeklaruje?
Ostatnio zmieniony 31 paź 2008, o 16:05 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
tu się uśmiałem - dobre nie powiem. Bardzo dobrze że armie śmiecie będą tak oceniane - na pewno ograniczy to w jakimś stopniu ilść VC i DL.szafa@poznan pisze: -4punkty - Prokso-Konwulsje.
Moim zdaniem ocena jest ok. - ważne tylko jest żeby ta sama osoba\osoby oceniała(y) wszystkich i cieła\dodawała każdemu tak samo.
Bardzo ważne żeby WYSYWIG był restyrykcyjnie oceniany bo nie chciałbym przy np: szarży Knightów Choasu dowiedzieć się że chłopaki mają jednak lance (zamiast e. weapon), a jak jest dużo regimentów bez WYSYWIG-a to się poprostu myli.
No nie zgodzę się - moja armia ładnie wygląda, ale ze świecą szukać tam konwersji - nie lubię konwertować, nie lubię ogólnie nic ciąć w ładnych modelach, szczególnie DE, więc jak coś jest skonwetowane to bardziej z konieczności niż z potrzeby. Dlatego sporo stracę na tym i tak trochę uważam, że niesłusznie.KOOBA.84 pisze:Fisch strzelam, a wrecz jestem pewien, ze nie masz racji - srednia armi abedzie sie miescila w przedziale 17-22p. Powyzej tego bedzie ciezkow wyjsc, ale jesli ktos pracuje na super-sliczna armie, to nie wiem czemu nie mialby dostac za to nagrody w postaci tych kilku dodatkowych punktow. Tym bardziej ze gra z taka armia jest przyjemna dla wszytkich!
TO juz bedzie moj 6 albo 7 raz jesli chodzi o ocenianie malowania na duzej imprezie - nie przypominam obie powaznych zarzutow, wiec nie przejmujcie sie na zapas. Jestemy z Jupim (i byc moze Bladym) poblazliwi, ale smiec-armnie bedziemy oceniac surowo.
A jak będziecie oceniać "lodowe" traye - kto widział, ten wie o co chodzi.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
To bardzo dobre pytanie - poproszę o info.bigpasiak pisze:
Ja mam też pyt. od siebie bo w tym gąszczu spamu się tego nie doszukałem. Jak wyglada sprawa noclegu z sob. na niedziele. Czy bedzie to dodatkowo płatne. Czy coś tak jak w zeszym roku.
Na pytania odnośnie malowania odpowie Buhaj.
Tak WE mogą wystawiać las w każdej z bitew.
O kolejności zgloszeń będzie decydowała kolejność wysyłania mejli do Szafy.
Co do noclegów cały czas pracujemy nad tym by było jak najlepsze, jak najtańsze i jak najbliżej. Generalnie będzie to wyglądać podobnie jak rok temu. Szczegóły w najbliższym czasie
Tak WE mogą wystawiać las w każdej z bitew.
O kolejności zgloszeń będzie decydowała kolejność wysyłania mejli do Szafy.
Co do noclegów cały czas pracujemy nad tym by było jak najlepsze, jak najtańsze i jak najbliżej. Generalnie będzie to wyglądać podobnie jak rok temu. Szczegóły w najbliższym czasie
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Wystawiacie normalnie lasy.chodzi mi o lasy WE ...
Nie wystarczy - bedzie full bordello. Prosze mailowo z podaniem ID - w.szafa@gmail.comczy wystarczy ze tu i teraz sie zadeklaruje
Wolałbym tez dostać rozpiski - chcę je wszystkie sprawdzić pod kątem CSa.
Raczej nie będziemy ciąć punktów jak jednemu slejvovi odpadnie tarcza, ale taki kwiatki jak rycerze z hand weaponami "jednak maja lance" będa niemiłosiernie tepione.Bardzo ważne żeby WYSYWIG był restyrykcyjnie oceniany
@ scimi - zauważ że tutaj sa tez punkty ujemna, więc nie aż tak znowu dużo...
Prosze o cierpliwośc - możliwe że będzie cos podobnego jak ostatnio - jeszcze działamy w tej kwestii.sprawa noclegu
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Twoja armia wygląda okay jak na armie malowana w 3 dni.moja armia ładnie wygląda
Ogolnie jest brzydka(z daleka sprawia dobre wrazenia-dla mnie to taki odpowiednik armii Szyndlera). I mam nadzieje ze nie dostanie tyle pkt albo nawet zblizonej ilsoci jak ladne armie gdzie ludzie malowali kazdy szczegol figurki 5 warstwami a u np Twoich Black Guardów to ledwo jedna warstwa chaotycznie zinkowana pokrywa np skore. (chyba tylko u Ciebie jedna hydra jest tak naprawde pomalowana)
Nie bierz mojej opini za jakis podjazd bo wiem ze Twoj brat bardzo ladnie maluje ale dla mnie to jest nie fair wobec osob ktore maluja swoje armie starannie z dbaloscia o kazdy szczegol.I spedzaja na tym miesiace i nagle ktos w pospiechu maznal armie w 3 dni i ma tyle samo punktow. Klimat i pomysl na armie u Ciebie mi sie podoba i mam nadzieje ze dead przemaluje te figurki albo wykonczy je bardzo starannie (choc wiem ze to bedzie ciezkie do zrobienia bo ma zlecenia).
koniec offtopu:)
@Chory
A jakie ma sprawiać wrażenie ?? to jest tabletop a nie armia na konkurs malarski. Poza tym nie wiem o co ci chodzi ?? Czy podstawowym kryterium oceny jakości malowania jest czas spędzony nad malowaniem danego modelu ?? bo ja uważam, że tak nie jest - widziałem armie, które ktoś malował i parę miechów, a efekt był taki sobie. Z braków niektórych modeli zdaję sobie sprawę, ale podkreślam - chodzi mi tylko i wyłącznie o solidny tabletop. Mam tymi modelami grać, a nie stawiać je sobie w gablotce i chuchać przy każdym ich dotknięciu. A tak poza tym to czepiłeś się tego co było już malowane na totalnym faściorze, nieporównywalnie do reszty. I tak uważam, że mam ładną armię
A jakie ma sprawiać wrażenie ?? to jest tabletop a nie armia na konkurs malarski. Poza tym nie wiem o co ci chodzi ?? Czy podstawowym kryterium oceny jakości malowania jest czas spędzony nad malowaniem danego modelu ?? bo ja uważam, że tak nie jest - widziałem armie, które ktoś malował i parę miechów, a efekt był taki sobie. Z braków niektórych modeli zdaję sobie sprawę, ale podkreślam - chodzi mi tylko i wyłącznie o solidny tabletop. Mam tymi modelami grać, a nie stawiać je sobie w gablotce i chuchać przy każdym ich dotknięciu. A tak poza tym to czepiłeś się tego co było już malowane na totalnym faściorze, nieporównywalnie do reszty. I tak uważam, że mam ładną armię
Draconis - FOR EVER !!!
Chory -> armia jest brzydka ... poczulem sie urazony !! Spedzilem nad nia ponad 40h malujac w pocie czola nie oszczedzalem na niczym -> poza tymi black guardami ktorych robilem juz troche na odwal ... zreszta nie chcialem ich cienowac tylko wyciagac krawedzie zeby byli bardziej ciemni... kto widzial oczojebnych black guardow !!?? Zwroc uwage na szejdow czy harpie nie uwazam ze sa brzydkie ... sa to modele kontrastowe co prawda robione strasznie oszczednymi technikami tak by byli efekciarscy... nie uwazam ze armia jest brzydka - nawet z bliska ... jesli chodzi o modele do ktorych sie bardziej przykladalem to wystarczy spojrzec na magiczke z dagerem czy 2 hydry albo coldy... jest wiecej starannych figurek ... nawet woriatorzy nie wygladaja tak strasznie ... coz nie wiem co ci jeszcze napisac ... wg mnie jakbys nie wiedzial w jakim czasie ta armia powstala nie czepialbys sei tak bardzo... dzieje sie tak ze ludzie po prostu zazdroszcza ze mozna zrobic efekciarska armie i do tego (ladna) w tak krotkim czasie ... (jakbym malowal tez 40h ale po godzinie dziennie i zajelo by mi to 40 dni to bylby to korzystniejszy obraz...)