PGA - DoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

PGA - DoCh

Post autor: thurion »

taka luzna propozycjo demonstracja nieslabosci demonow na te ograniczenia.. IMO demony na tym CSie bija na glowe Warriorow bez zadnego CSu... ciekawe co sadza inni ;)
1 Keeper of Secrets @ 455 Pts
General; Magic Level 1
Torment Blade [5]

1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Battle Standard
Winged Horror [20]
Master of Sorcery [25]

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

6 Chaos Furies @ 72 Pts

6 Chaos Furies @ 72 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

6 Seekers of Slaanesh @ 187 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]

6 Seekers of Slaanesh @ 187 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]

6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 8

Models in Army: 75

Total Army Cost: 2313

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

warriorzy mogą ugrac jakiś remis jak dobrze się ustawią (w lesie na drugim krańcu stołu) :wink:

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Podobno na Pomorzu gra sie na Fiendach :P.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

nie masz fiendów, nie masz syreny, zamiast 4xpsy wstawiłeś konne demonetki ze sztandarami. Nie jest to słabe ale jest to ogólnie słabsze od tego co wystawić można.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

A ja uważam, że jestem w stanie wygrać z tym Warkami (chociaż nie łatwo), bo masz 8DDków i scrolla, a ja mam dużo bolących czarów dla keepera, no i teoretycznie knighci wygrywają z houndami w walce powoli
Pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Crusader pisze:A ja uważam, że jestem w stanie wygrać z tym Warkami (chociaż nie łatwo), bo masz 8DDków i scrolla, a ja mam dużo bolących czarów dla keepera, no i teoretycznie knighci wygrywają z houndami w walce powoli
Pozdro
ja tez tak uwazam, z demonami warriorami sie gra ok, tyle ze demony sa lepsze na reszte :D

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Możliwe :)
Ale ta rozpa jest bardzo w porządku, ma dużo dobrych unitów i rzeczywiscie uniwersalna bardzo.
pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

moze i uniwersalna ale imo znacznie bardziej do powalczenia z moimi tk niz opcja z 4 unitami psow ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:moze i uniwersalna ale imo znacznie bardziej do powalczenia z moimi tk niz opcja z 4 unitami psow ;)
no nie poradze ze mi zbanowali moj ulubiony uklad speciali :) wagony juz opatentowal Kołek to tak glupio teraz zgapiac ;) zreszta cipki z siren standardem tez mysle dadza rade :) na Lizaki, WoCh, DE, HE, Imperium jak znalazl :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

grasz w koncu warriorami czy demonami? bo symultanicznie 2 armiami nie da rady ;)

z woch imo masz problem tu ;) z lizi jest latwiej przez syrenke:) z de nie wiem musialbym przkminic :) bo harpe sa zbyt manewrowne zeby ustawic syrenke na nie :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:grasz w koncu warriorami czy demonami? bo symultanicznie 2 armiami nie da rady ;)

z woch imo masz problem tu ;) z lizi jest latwiej przez syrenke:) z de nie wiem musialbym przkminic :) bo harpe sa zbyt manewrowne zeby ustawic syrenke na nie :)
nie czy demonami czy warriorami tylko czy wogle ;)
na harpie to oprocz syrenki mam 2x furie z LD 9 i latajacym bsb, zreszta harpii bedize max x3, bardziej obawiam sie DR i Shadow z kuszami...

ODPOWIEDZ