IronGuts--> Marauders of Vile-Tis--> Rat Ogres

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

IronGuts--> Marauders of Vile-Tis--> Rat Ogres

Post autor: Ehx-ray »

Jako, ze w moim pomysle na rozpe do skavenów jest pięciu irongutsów, pomyslalem ze jest to dobra okazja do wystawienia ich w postaci figsów rat ogrów. Niestety jest pare "ale": Nowe rat ogry są strasznie drogie (zeby miec pięć musiałbym kupic 3 boxy = jakies 350zl) i są tragiczne (wykonanie i wygląd). Stare cięzko zdobyć i też nie wyglądają super.
Następna sprawa to wysiwyg, a ciężko żeby na rat ograch było widac heavy armor. I jeszcze jak odwzorowac bull charge?

Po długich poszukiwaniach znalazem wszystko w jednym. :twisted:

http://www.fenris.com.pl/images/product ... 4c4041.jpg

Jest pięciu, kosztują 130zl!!!! razem!!!, mają heavy armor. miodzio I tu się pojawia pytanie:

Co powinienem skonwertowac zeby byly rat ogrami? Na pewno wyszlifuje te gwiazdki, dorobie futerko i zeby wydłuże i uszka skróce:)

Ale jakie great weapony im dac?? Te od ogrów? Czekam na ciekawe pomysły.
Pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tylko na 3 widać ogon, który chyba jest bezsensowny. Warto nad nimi popracowac, porobić na koncach ogonów głowice korbacza.
Na pewno porób z GS ściekajacą slinę z pyska no i te zęby to konecznie i moze postaraj się o wiecej rozcięć na ciele, aby to było takie wręcz turpistyczne :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

kurcze! no jasne że ogony trzeba przerobic takie oczywiste ze pominąłem:P Thx

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

a i jeszcze jedno pytanie : czy ktoś się orientuje jakiej mniej więcej wielkości są te figsy? z tego co wiem to tak mniej więcej na 40x40 ale nie jestem pewny.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Przyciąć uszy, więcej futra, poniszczyć pancerz, bo ten jest zbyt piękny, uciąć pazury na nogach i zrobić mniejsze, greaty można dać ogrowe. Ogony całkiem ściąć, ewentualnie zrobić z green stuffu szczurze. No i wypiłować zęby, zostawiając na miejscu i poszerzając siekacze. Potem dorobić większe brzuszyska i będzie dobrze... :wink:
A co do wielkości - z tego, co kiedyś się orientowałem to one będą kawałek większe od Ogrów, gdzieś zapewne takie na wysokość jak Doombull...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

brzuchów bym nie poprawiał, nie zapominaj Necro, że to jednak są też szczury, które sąszybkie i zwinne ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

mój klan jest bogaty. To mają byc doskonałe rat ogry, efekt wieloletnich badan klanu moulder, a nie żadne pocięte, pozszywane ledwo trzymajace się na nogach potwory. :twisted:
Taki fluffik. Zawsze chciałem miec cokolwiek elitarnego w tej armi.
Nawet wiem jak wytłumaczyc bull charge. Dokleje im multum ostrzy na pancerzu (i tak mają sporo), i zasada "bull charge" zmieni się w "spiky". Może być? :shock:

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Ja nie byl bym w takim dobrych chumorze. Jako na rat ogry ogry i inne dupewrele to sa ciutke male. Nie mam ich teraz w lapie ale o ile mnie pamiec nie yli to w porowniau z ogrem sa niewelkie Wieksze troche moze od black orka - w sumie wielkosciowo przypominaja Noobsow do 40k ale mniejsze od warbosa...
Jezeli ci to nie przeszkadza to zemu nie...
Roboty na dobra sprawe nie jest tak duzo. troche szlifowania i dolepki z GS.

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Chyba są większe modele wolfenów. Te są fajniejsze chyba: http://www.fenris.com.pl/images/product ... 40e410.jpg

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

Ehx-ray pisze:a i jeszcze jedno pytanie : czy ktoś się orientuje jakiej mniej więcej wielkości są te figsy? z tego co wiem to tak mniej więcej na 40x40 ale nie jestem pewny.
z tego co pamietam oni maja podstawki 25x25 tak wiec z lekka maławi będą
nie ma tak pieknie jeszcze na tym swiecie ze 5 figurek wielkosci ogrow tylkoz e z metalu za 130żł jest :D

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

W Konfie na 25 to krasie chodzą, nie monstery :P

Mnie się wydaje, że w moim linku ten człowieczek jest na 25x25, a wolfeni na 40x40.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

One są z większością większe od Ogrów. I to spory kawałek. Mają podstawkę 40x40 i nawet za nią wystają... :wink:

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

byloby kiepsko jakbym kupil a tu takie knypki. Jezeli sa na 25mm podstawkach to malutcy , a jeżeli 40mm to nawet więksi od nowych rat ogrów

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

sa duzi :)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

zajebiste figsy, bez dówch zdań..
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,