A teraz może coś o niej.1 Highborn @ 213 Pts
General; Longbow; Light Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Amaranthine Brooch [35]
Anoyance of netlings [25]
1 Noble @ 117 Pts
Light Armour; Battle Standard
War Banner [25]
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Alter Noble @ 154 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Glade Riders @ 129 Pts
Spear; Longbow; Musician
6 Wardancers @ 108 Pts
Wardancer Weapons
8 Wardancers @ 165 Pts
Wardancer Weapons; Musician, Champion
6 Wild Riders @ 174 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 90
W założeniach rozpa raczej partyzancka i dosyć wymagająca. Kompletnie nie wiem jak się uporać ze smokami czy innymi badziewiami tego typu.
1. Herosi: (tutaj nie jestem do końca pewien swoich wyborów)
a) Lord w założeniu ma być tani. Siedzi sobie w dużych tancerzach i pojedynkuje się z co większymi koksami. Raczej na przetrzymanie niż zamiatanie.
b) BSB z warbannerem także do dużych tancerzy, jako że to ma być oddział uderzeniowy. Rozważam wymiane go na caddiego bądź wardancer nobla z teleportem
c) Caddy... Tu miałem spory problem. W początkowej fazie układania tej rozpy oprocz małego maga wystepował także lord jednak po przemyśleniach zrezygnowałem z niego. Zastanawiam sie czy ochrona magiczna nie bedzie zbyt słaba. 12 PD to watpliwe ogranieczenie dla magujących armii..
d) Biegacz - do zadań specjalnych. Zawsze mi się spłaca.
2.Core:
Taki układ zapewnia mi w miare dobre wsparcie strzeleckie a z drugiej strony szybką kontre od driad (które swoją drogą ostatnio są mocno krytykowane)
Glade Riders dlatego, że uwielbiam ten oddział i zawsze spełniają dużą role w moich rozpiskach.
3. Speciale/Rare
Krótko mówiąc standard.
Generalnie chciałbym zagrać nietypowo ale nie ukrywam, że zależy mi na tym żeby rozpa przynosiła efekty. Myśle, ze pewne rzeczy jeszcze pozmieniam ale teraz czekam na sugestie A myslałem na poczatku o rozpie - smok 4xwildzi 4xdriady ;P