PGA 2008: RATS WARS- THE CLAN WARS (22/23.11.08)
pytanie do 1 scenariusza- czy w regimencie wychodzącym spoza stołu jako support może być ukryty assassin?:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
jeżeli unit razem z asasynem kosztuje mniej niż 100 pkt to tak
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
dokładnieRichtie pisze:jeżeli unit razem z asasynem kosztuje mniej niż 100 pkt to tak
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
UWAGA. Możemy z czystym sumieniem doprecyzować liczbę miejsc.
Jesteśmy na obecną chwilę przygotowani do przyjecia 110 graczy.
Jesli zainteresowanie przekroczy te liczbę, bedzimy działać w kierunku jej powiekszenia.
Jesteśmy na obecną chwilę przygotowani do przyjecia 110 graczy.
Jesli zainteresowanie przekroczy te liczbę, bedzimy działać w kierunku jej powiekszenia.
bo tak.
Licze ze bedzie mozliwscosc zapisana sie odrazu na miejscu nie powiecie mi ze brak miejsc oczywiscie rozpiske wyśle wczesniej
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
aha ok. dzieki
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zgłaszam wniosek:P Kolejny w obronie demonów
Nie ale teraz na serio.
Pierwszy scenariusz mówi o jednostce core do 100 punktów.
Mam więc pytanie, czy możemy zwiększyć te punkty do 120?
Rozumiem że w rozumieniu twórców była chęć aby nie była to kawaleria, a piechota. Jednak niektóre armie za tą cenę nie są w stanie wystawić sensownego oddziału. Np. wystawić w wampirach 20 zomboli, 5 wilków, czy też u skavenów night runnerów, nawet klocka, także driad, imperialnych biczowników nie sprawia problemu. Jednak zaczyna się on pojawiać w przypadku troszkę droższych armii. Np. krasnoludy wystawią za tą cenę klocek 10 żołnierzy z muzykiem, którzy w większości bitew będą bezsensu. Za kwotę 115 mogą już dać broń dwuręczną i muzyka.
Można by było dopisać, ze nie może to być kawaleria.
Nie ale teraz na serio.
Pierwszy scenariusz mówi o jednostce core do 100 punktów.
Mam więc pytanie, czy możemy zwiększyć te punkty do 120?
Rozumiem że w rozumieniu twórców była chęć aby nie była to kawaleria, a piechota. Jednak niektóre armie za tą cenę nie są w stanie wystawić sensownego oddziału. Np. wystawić w wampirach 20 zomboli, 5 wilków, czy też u skavenów night runnerów, nawet klocka, także driad, imperialnych biczowników nie sprawia problemu. Jednak zaczyna się on pojawiać w przypadku troszkę droższych armii. Np. krasnoludy wystawią za tą cenę klocek 10 żołnierzy z muzykiem, którzy w większości bitew będą bezsensu. Za kwotę 115 mogą już dać broń dwuręczną i muzyka.
Można by było dopisać, ze nie może to być kawaleria.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
z rana spojrzalem sobie dzisiaj na wyniki kolejnego Heata do GT UK Nie popuszczamy demonom!
Masz furie w core za mniej niz 100 punktów
Masz furie w core za mniej niz 100 punktów
- Corvus Albus
- Kretozord
Hmm czytam regulamin ze strony PGA i jest odrobinę inny, brakuje tutaj ograniczeń innych armii i część uległa zmianie.
http://www.fantasyarena.pl/midcom-serve ... a_zero.pdf
http://www.fantasyarena.pl/midcom-serve ... a_zero.pdf
- Corvus Albus
- Kretozord
czyli się nim nie kierować tylko tym co jest na forum?Leśnik pisze:dzięki za info szybko zadziałamy by to skorygować.
@Corvus A.: Tu sa najswiezsze informacje, ktore mozemy na biezaco korygowac/uscislac. niestety strona targow nie daje takich mozliwosci.
@Romek: Ciecie i jednego i drugiego mija sie (przynajmniej w moim odczuciu) z celem. Na dodatek przyciecie kostek do powera do 12 nie zmienia nic 9lub zmienia bardzo niewiele) dla wielu armii.
Poza tym, przypominam ze CS jest ostateczny. Posty takie jak ten Romka bardziej nadaja sie do drugiego tematu o PGA.
@Romek: Ciecie i jednego i drugiego mija sie (przynajmniej w moim odczuciu) z celem. Na dodatek przyciecie kostek do powera do 12 nie zmienia nic 9lub zmienia bardzo niewiele) dla wielu armii.
Poza tym, przypominam ze CS jest ostateczny. Posty takie jak ten Romka bardziej nadaja sie do drugiego tematu o PGA.
bo tak.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
krotka odpowiedź: nie
Kilka ważnych wiadomości.
1. Będzie na PGA sędzia z "zewnątrz". Wraz z nami sędziować będzie BOGINS. Jednak nie jest to informacja potwierdzona na 100%. Gdyby frekwencja nas niemiło zaskoczyła to nie będzie niestety funduszy na sędziego z zewnątrz.
2. Jest już rozwiązana sprawa noclegów z soboty na niedziele. Noclegi będą kosztowały 20 zł i będą dość blisko MTP. Pokoje będą po ok 3 osoby. Będą dostępne prysznice. Na miejsce noclegów i z powrotem poprowadzimy Was (najprawdopodobniej będzie trzeba sobie kupić bilety MPK). Osoby chętne na noclegi proszę pisać do mnie na gajowym@wp.pl
Jeśli ktoś chce nocować z piątku na sobotę to też proszę pisać na ww. adres
1. Będzie na PGA sędzia z "zewnątrz". Wraz z nami sędziować będzie BOGINS. Jednak nie jest to informacja potwierdzona na 100%. Gdyby frekwencja nas niemiło zaskoczyła to nie będzie niestety funduszy na sędziego z zewnątrz.
2. Jest już rozwiązana sprawa noclegów z soboty na niedziele. Noclegi będą kosztowały 20 zł i będą dość blisko MTP. Pokoje będą po ok 3 osoby. Będą dostępne prysznice. Na miejsce noclegów i z powrotem poprowadzimy Was (najprawdopodobniej będzie trzeba sobie kupić bilety MPK). Osoby chętne na noclegi proszę pisać do mnie na gajowym@wp.pl
Jeśli ktoś chce nocować z piątku na sobotę to też proszę pisać na ww. adres