Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK
Przerąbane z tymi walutami, dolar podrożał prawie o złotówkę w jakieś 2 tyg a funt nie pozostaje daleko za nim... Kto by pomyślał jak globalny kryzys finansowy wpływa na Polską społeczność battla. Czasy beztroskich zakupów za granicą mijają na długo o ile nie bezpowrotnie, szkoda że to tak szybko poszło bo planowałem jeszcze zakup paru rzeczy. Teraz to chyba właściciele krajowych sklepów zacierają ręce.
I dobrze, zaczniesz wspierać wreszcie nasz sklep lokalny
Niech waluty idą w górę bo wtedy wrócę do wystawiania ludków na jebaju bo ak $ stał 2,06 to nie bardzo sie opłacało, teraz jak stoi prawie 3 to już zaczyna się opłacać dobrze .
Niech waluty idą w górę bo wtedy wrócę do wystawiania ludków na jebaju bo ak $ stał 2,06 to nie bardzo sie opłacało, teraz jak stoi prawie 3 to już zaczyna się opłacać dobrze .
Niektórzy mają trochę doroślejsze problemy walutowe niż opłacalność e-bay, np kredyty we frankach i stratę rzędu 300 PLN/ miesiąc .Niech waluty idą w górę bo wtedy wrócę do wystawiania ludków na jebaju bo ak $ stał 2,06 to nie bardzo sie opłacało, teraz jak stoi prawie 3 to już zaczyna się opłacać dobrze .
Ale fakt, krajowym sklepom dobrze to zrobi. Pytanie, ile taka sytuacja potrwa? Obstawiam, że 2-3 miesiące max.
Maciek
Długo to nie trwało - teraz w bankach funt po 4,50 mniej-więcej. Ja robiłem zamówienie ostatnie po kursie ok. 4,75PLN/1GBP.
Maelstrom dał teraz trochę dupy. Z pierwszego zamówienia nie mieli dla mnie czarnej farbki Vallejo GC więc stwierdzili, że wyślą oddzielnie. Dziś odebrałem z poczty zamówienie, które było wysłane 3-4 dni po wysłaniu do mnie tej farbki, a po niej nigdzie nie ma śladu.
Druga sprawa to, że zamiast m.in. 2 Drop Podów dostałem Drop Poda i Rhino Czekam na ich odpowiedź w tej sprawie. Jak mam płacić 20zł za wysyłkę z Polski, to mi się zwrot nie opłaca i lepiej sprzedać na Allegro i dopłacić albo postarać się w jakimś sklepie wymienić (są w tej samej cenie).
A na koniec sposób w jaki pakują blistery woła o pomstę do nieba. Dostałem cały karton pudełek różnej wielkości, z 8 farbek Vallejo wrzuconych luzem i pomiędzy tym wszystkim 2 blistry (Kantor i Sciarius). Blistry zostały zmasakrowane przez wszystko pozostałe i części metalowych figurek latały luzem po pudełku. Nie wiem jak to się stało, bo na poczcie widziałem, że przez szpary w pudle wyłażą różne elementy, ale na szczęście obie figurki są kompletne.
Maelstrom dał teraz trochę dupy. Z pierwszego zamówienia nie mieli dla mnie czarnej farbki Vallejo GC więc stwierdzili, że wyślą oddzielnie. Dziś odebrałem z poczty zamówienie, które było wysłane 3-4 dni po wysłaniu do mnie tej farbki, a po niej nigdzie nie ma śladu.
Druga sprawa to, że zamiast m.in. 2 Drop Podów dostałem Drop Poda i Rhino Czekam na ich odpowiedź w tej sprawie. Jak mam płacić 20zł za wysyłkę z Polski, to mi się zwrot nie opłaca i lepiej sprzedać na Allegro i dopłacić albo postarać się w jakimś sklepie wymienić (są w tej samej cenie).
A na koniec sposób w jaki pakują blistery woła o pomstę do nieba. Dostałem cały karton pudełek różnej wielkości, z 8 farbek Vallejo wrzuconych luzem i pomiędzy tym wszystkim 2 blistry (Kantor i Sciarius). Blistry zostały zmasakrowane przez wszystko pozostałe i części metalowych figurek latały luzem po pudełku. Nie wiem jak to się stało, bo na poczcie widziałem, że przez szpary w pudle wyłażą różne elementy, ale na szczęście obie figurki są kompletne.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Mam zupełnie inne doświadczenia.
kolo 20tego, razem z voucherem i na sensownym kursie funta zamowiłem pieski, rycerzy, maruderow chaosu. funt juz swirował, no i voucher mial ograniczona wazność, więc zrobilem to wcześniej, przed premierą.
1 listopada mieli premierę. Wczoraj odpakowałem paczuszke u siebie w poznaniu. Szacun.
Aha, to nie pierwsza moja paczuszka z Maelstorma, i na pewno nie ostatnia.
kolo 20tego, razem z voucherem i na sensownym kursie funta zamowiłem pieski, rycerzy, maruderow chaosu. funt juz swirował, no i voucher mial ograniczona wazność, więc zrobilem to wcześniej, przed premierą.
1 listopada mieli premierę. Wczoraj odpakowałem paczuszke u siebie w poznaniu. Szacun.
Aha, to nie pierwsza moja paczuszka z Maelstorma, i na pewno nie ostatnia.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Ja zmówiłem z 8 paczek, na ponad 600 funtów i wszystko przychodziło szybko, w dobrej formie i zgodnie z zamówieniem. Oczywiście wszystko normalnymi listami, bez ubezpieczenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ostatnio zamówiłem kilka pudeł i dwa przysłali złe. Zgodzili się na odesłanie i zwrot kasy za przesyłkę. Nie powiedziałem w jakiej formie to zasilili mi konto moneyback. W sumie to w porządku. Jedyny mankament to, że zwróconą kasę jedynie mogę wydać w ich sklepie
Ogólnie sklep jest bardzo fajny i zamierzam dalej robić zakupy. Dzisiaj funt jest jeszcze niżej
Ogólnie sklep jest bardzo fajny i zamierzam dalej robić zakupy. Dzisiaj funt jest jeszcze niżej
Podreperowali reputację, bo odpisali, że mogę zwrócić Rhino - oddadzą mi koszt przesyłki i doślą tą nieszczęsną farbkę. Drop Poda razem z farbką wysłali następnego dnia, więc wypadałoby im to Rhino odesłać
Wpadki się zdarzają, sklep z klasą potrafi z nich wybrnąć tak, żeby obie strony były usatysfakcjonowane i tak też jest w tym przypadku.
Aha - blistry będę wysyłane tak, jak są - wg nich pakowanie ich w zamykane torebki zwiększyło by ZNACZNIE koszt przesyłki. Ja nie wiem jakie są u nich ceny, ale paczka 100 takich torebek kosztuje w Polsce 2-3zł. To wg mnie mniejszy koszt niż jak blister się roztrzaska i coś się połamie w transporcie.
PS. Od 2 dni kurs funta znów rośnie...
Wpadki się zdarzają, sklep z klasą potrafi z nich wybrnąć tak, żeby obie strony były usatysfakcjonowane i tak też jest w tym przypadku.
Aha - blistry będę wysyłane tak, jak są - wg nich pakowanie ich w zamykane torebki zwiększyło by ZNACZNIE koszt przesyłki. Ja nie wiem jakie są u nich ceny, ale paczka 100 takich torebek kosztuje w Polsce 2-3zł. To wg mnie mniejszy koszt niż jak blister się roztrzaska i coś się połamie w transporcie.
PS. Od 2 dni kurs funta znów rośnie...
Niedawno po raz pierwszy skorzystałem z maelstrom'a i jestem bardzo zadowolony.
Paczuszkę zamówiłem 14, a otrzymałem dziś (tzn 19), mimo, że na sttronie były ostrzeżenia, że przed świętami może nie dojść...
Na próbę zamówiłem 2 blistery do Hordy, przyszły calutkie, nienaruszone i ładnie zapakowane.
Jeśli chodzi o formę płatnośći to skorzystałem z PayPala (kurs NBP był 4.48, ja zapłaciłem 4.51 za funta).
Polecam go jako szybki i łatwy sposób na płacenie przez internet.
Paczuszkę zamówiłem 14, a otrzymałem dziś (tzn 19), mimo, że na sttronie były ostrzeżenia, że przed świętami może nie dojść...
Na próbę zamówiłem 2 blistery do Hordy, przyszły calutkie, nienaruszone i ładnie zapakowane.
Jeśli chodzi o formę płatnośći to skorzystałem z PayPala (kurs NBP był 4.48, ja zapłaciłem 4.51 za funta).
Polecam go jako szybki i łatwy sposób na płacenie przez internet.
- Zły_Blondyn
- Wałkarz
Panowie nie wiecie może, czy kiedy kupuję część figurek "in stock", a cześć "Order Now!", to czy nie zrobią takiego jaja, że wyślą tylko te "in stock", a za resztę zwrócą kasę na konto ??
Nie, wyślą Ci wszystko dopiero jak ściągną te "order now".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nie zwalałbym opóźnienia na Maelstrom. Nie w okresie świątecznym...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
To zależy co tam szmuglowaliście, ale w gadkę o ziółkach dla babci mogą nie uwierzyć
Nie jestem specem ale cło się płaci chyba od pewnej wartości przesyłki, jeśli ściągaliście coś ze sklepu który chciał być bardzo uczciwy i wpisał prawdziwą wartość przesyłki a nie zaniżoną to może trzeba będzie zapłacić. Ale w takiej sytuacji, o ile się orientuje, nie wzywają tylko przysyłają rachunek wraz z paczką jak za pobraniem. Więc może się zainteresowali zawartością albo ktoś na cle też potrzebuje takie figurki
Nie jestem specem ale cło się płaci chyba od pewnej wartości przesyłki, jeśli ściągaliście coś ze sklepu który chciał być bardzo uczciwy i wpisał prawdziwą wartość przesyłki a nie zaniżoną to może trzeba będzie zapłacić. Ale w takiej sytuacji, o ile się orientuje, nie wzywają tylko przysyłają rachunek wraz z paczką jak za pobraniem. Więc może się zainteresowali zawartością albo ktoś na cle też potrzebuje takie figurki