Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Przerąbane z tymi walutami, dolar podrożał prawie o złotówkę w jakieś 2 tyg a funt nie pozostaje daleko za nim... Kto by pomyślał jak globalny kryzys finansowy wpływa na Polską społeczność battla. Czasy beztroskich zakupów za granicą mijają na długo o ile nie bezpowrotnie, szkoda że to tak szybko poszło bo planowałem jeszcze zakup paru rzeczy. Teraz to chyba właściciele krajowych sklepów zacierają ręce.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

I dobrze, zaczniesz wspierać wreszcie nasz sklep lokalny ;)
Niech waluty idą w górę bo wtedy wrócę do wystawiania ludków na jebaju bo ak $ stał 2,06 to nie bardzo sie opłacało, teraz jak stoi prawie 3 to już zaczyna się opłacać dobrze :).

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

funt przekroczył 5zł :|
trzeba poczekać do świąt. wtedy zawsze tanieje.
Obrazek

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Niech waluty idą w górę bo wtedy wrócę do wystawiania ludków na jebaju bo ak $ stał 2,06 to nie bardzo sie opłacało, teraz jak stoi prawie 3 to już zaczyna się opłacać dobrze .
Niektórzy mają trochę doroślejsze problemy walutowe niż opłacalność e-bay, np kredyty we frankach i stratę rzędu 300 PLN/ miesiąc :evil: .

Ale fakt, krajowym sklepom dobrze to zrobi. Pytanie, ile taka sytuacja potrwa? Obstawiam, że 2-3 miesiące max.

Maciek

Awatar użytkownika
metalfan
Plewa

Post autor: metalfan »

Długo to nie trwało - teraz w bankach funt po 4,50 mniej-więcej. Ja robiłem zamówienie ostatnie po kursie ok. 4,75PLN/1GBP.

Maelstrom dał teraz trochę dupy. Z pierwszego zamówienia nie mieli dla mnie czarnej farbki Vallejo GC więc stwierdzili, że wyślą oddzielnie. Dziś odebrałem z poczty zamówienie, które było wysłane 3-4 dni po wysłaniu do mnie tej farbki, a po niej nigdzie nie ma śladu.

Druga sprawa to, że zamiast m.in. 2 Drop Podów dostałem Drop Poda i Rhino :evil: Czekam na ich odpowiedź w tej sprawie. Jak mam płacić 20zł za wysyłkę z Polski, to mi się zwrot nie opłaca i lepiej sprzedać na Allegro i dopłacić albo postarać się w jakimś sklepie wymienić (są w tej samej cenie).

A na koniec sposób w jaki pakują blistery woła o pomstę do nieba. Dostałem cały karton pudełek różnej wielkości, z 8 farbek Vallejo wrzuconych luzem i pomiędzy tym wszystkim 2 blistry (Kantor i Sciarius). Blistry zostały zmasakrowane przez wszystko pozostałe i części metalowych figurek latały luzem po pudełku. Nie wiem jak to się stało, bo na poczcie widziałem, że przez szpary w pudle wyłażą różne elementy, ale na szczęście obie figurki są kompletne.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Mam zupełnie inne doświadczenia.

kolo 20tego, razem z voucherem i na sensownym kursie funta zamowiłem pieski, rycerzy, maruderow chaosu. funt juz swirował, no i voucher mial ograniczona wazność, więc zrobilem to wcześniej, przed premierą.

1 listopada mieli premierę. Wczoraj odpakowałem paczuszke u siebie w poznaniu. Szacun.

Aha, to nie pierwsza moja paczuszka z Maelstorma, i na pewno nie ostatnia.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja zmówiłem z 8 paczek, na ponad 600 funtów i wszystko przychodziło szybko, w dobrej formie i zgodnie z zamówieniem. Oczywiście wszystko normalnymi listami, bez ubezpieczenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Kryzys finansowy kryzysem finansowym, ale jak patrze na ceny to nadal sie oplaca ;)

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Ostatnio zamówiłem kilka pudeł i dwa przysłali złe. Zgodzili się na odesłanie i zwrot kasy za przesyłkę. Nie powiedziałem w jakiej formie to zasilili mi konto moneyback. W sumie to w porządku. Jedyny mankament to, że zwróconą kasę jedynie mogę wydać w ich sklepie

Ogólnie sklep jest bardzo fajny i zamierzam dalej robić zakupy. Dzisiaj funt jest jeszcze niżej :)

Awatar użytkownika
metalfan
Plewa

Post autor: metalfan »

Podreperowali reputację, bo odpisali, że mogę zwrócić Rhino - oddadzą mi koszt przesyłki i doślą tą nieszczęsną farbkę. Drop Poda razem z farbką wysłali następnego dnia, więc wypadałoby im to Rhino odesłać :)

Wpadki się zdarzają, sklep z klasą potrafi z nich wybrnąć tak, żeby obie strony były usatysfakcjonowane i tak też jest w tym przypadku.

Aha - blistry będę wysyłane tak, jak są - wg nich pakowanie ich w zamykane torebki zwiększyło by ZNACZNIE koszt przesyłki. Ja nie wiem jakie są u nich ceny, ale paczka 100 takich torebek kosztuje w Polsce 2-3zł. To wg mnie mniejszy koszt niż jak blister się roztrzaska i coś się połamie w transporcie.

PS. Od 2 dni kurs funta znów rośnie...

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

łojezu ale funt spadł :D

PS. moje ostatnie zamówienie szło ponad 2 tygodnie
a ostatnie złożyłem w pon popołudniu i dziś mam już w domu ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Niedawno po raz pierwszy skorzystałem z maelstrom'a i jestem bardzo zadowolony.
Paczuszkę zamówiłem 14, a otrzymałem dziś (tzn 19), mimo, że na sttronie były ostrzeżenia, że przed świętami może nie dojść...
Na próbę zamówiłem 2 blistery do Hordy, przyszły calutkie, nienaruszone i ładnie zapakowane.
Jeśli chodzi o formę płatnośći to skorzystałem z PayPala (kurs NBP był 4.48, ja zapłaciłem 4.51 za funta).
Polecam go jako szybki i łatwy sposób na płacenie przez internet.

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Post autor: Zły_Blondyn »

Panowie nie wiecie może, czy kiedy kupuję część figurek "in stock", a cześć "Order Now!", to czy nie zrobią takiego jaja, że wyślą tylko te "in stock", a za resztę zwrócą kasę na konto ??

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie, wyślą Ci wszystko dopiero jak ściągną te "order now".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ironhead
Chuck Norris

A już miałem jakiegoś paszkwila napisać, a tu niespodzianka. Paczka w końcu doszła. Szła od drugiego grudnia czyli prawie miesiąc. W maelstrom zapewniali, że na pewno dojdzie i nie pomylili się.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie zwalałbym opóźnienia na Maelstrom. Nie w okresie świątecznym...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ironhead
Chuck Norris

Paszkwil miał być na pocztę ;) Ale to ryzyko trzeba wliczyć w zamawianie przez internet

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Mi napisali że wysłali dzisiaj paczkę a doszła dwa dni temu. Matrix się psuje.

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Jak wygląda sprawa cła przy kupowaniu za granicą? Otworzono mi i znajomym komisyjnie paczkę z USA w urzędzie celnym i kazano stawić się osobiście, ktoś wie o co może chodzić?

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

To zależy co tam szmuglowaliście, ale w gadkę o ziółkach dla babci mogą nie uwierzyć ;)

Nie jestem specem ale cło się płaci chyba od pewnej wartości przesyłki, jeśli ściągaliście coś ze sklepu który chciał być bardzo uczciwy i wpisał prawdziwą wartość przesyłki a nie zaniżoną to może trzeba będzie zapłacić. Ale w takiej sytuacji, o ile się orientuje, nie wzywają tylko przysyłają rachunek wraz z paczką jak za pobraniem. Więc może się zainteresowali zawartością albo ktoś na cle też potrzebuje takie figurki ;)

ODPOWIEDZ