arena of Death nr 11
...Unrii obserwował walki z trybuny.Obok niego siedział Henrich. W momencie kiedy padł mroczny elf wokoło krasnoluda podniosła się wrzawa. Wszyscy wstali i zaczęli wiwatować imię zwycięzcy, lecz nie on. Krasnolud był zamyślony, zastanawiał się co go czeka, co przyniesie niedaleka przyszłość. Nagle z zadumy wyrwał go rozochocony Henrich.
-To dopiero była walka-Odparł handlarz niewolników.
-Co ty człeczyno wiesz o zabijaniua[:)]-szybko zripostował go Gottersin.
Kiedy w kolejnej walce na arenie pojawił się krasnoludzki zabójca i rycerz z dwuręcznym mieczem i w pełnej zbroi płytowej Unrii uśmiechnał się...
Mur bardzo fajnie to opisujesz. Coraz bardziej zaczyna mi się to podobać
-To dopiero była walka-Odparł handlarz niewolników.
-Co ty człeczyno wiesz o zabijaniua[:)]-szybko zripostował go Gottersin.
Kiedy w kolejnej walce na arenie pojawił się krasnoludzki zabójca i rycerz z dwuręcznym mieczem i w pełnej zbroi płytowej Unrii uśmiechnał się...
Mur bardzo fajnie to opisujesz. Coraz bardziej zaczyna mi się to podobać
Mur, nie to żebym cię poganiał, ale może dał byś jeszcze dziś jedną walkę. Skoro jutro jedziesz na turniej to w weekend walk nie będzie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
One, decydują często o wygranej bądź porażce, a jest tak aby pisane historie były dobre i ciekawe.
@Czopek skąd do głowy przyszedł ci pomysł z tym drwalem (choć pomysł fajny ). Ja sam pracuje w lesie właśnie jako drwal, a w życiu bym czegoś takiego nie wymyślił .
@Czopek skąd do głowy przyszedł ci pomysł z tym drwalem (choć pomysł fajny ). Ja sam pracuje w lesie właśnie jako drwal, a w życiu bym czegoś takiego nie wymyślił .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Nie chciałbym przegrać przez to że ktoś ma eliksir
Byłoby fajnie gdyby te wspomagacze dawały drugą szansę po walce w tzw barażach. Kto z walczacych ma czas na to by otworzyc jakas fiolke w czasie walki i wypic jej zawartosc w momencie kiedy jest pod gradem ciosów przeciwnika
Byłoby fajnie gdyby te wspomagacze dawały drugą szansę po walce w tzw barażach. Kto z walczacych ma czas na to by otworzyc jakas fiolke w czasie walki i wypic jej zawartosc w momencie kiedy jest pod gradem ciosów przeciwnika
Jakie było zdziwienie Unriego Gottersina kiedy zobaczył jak Bretończyk jednym cięciem wykonanym poprzez młyn przeciął krasnoluda prawie w połowie.
Oby Gunri czuwał nad jego duszą-Pomyślał...
Oby Gunri czuwał nad jego duszą-Pomyślał...
Ostatnio zmieniony 7 lis 2008, o 20:34 przez kędzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie zawsze jest możliwość wypicia miksturki KB i ogłuszenie to uniemożliwiakędzi pisze:Nie chciałbym przegrać przez to że ktoś ma eliksir
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dopiero 20 więc kto wie. NA razie kończe swoje Coldy malowac. Potem jeszcze spakowac się na turniej i jak nie będzie za późno to może napiszę cos.
kędzi pisze:Mam nadzieję, że te eliksiry nie wypaczają nazbyt wyniku walki. Nie żebym tracił wiarę ale...
Hej, spokojnie, to tylko zabawa Tu nie o wygraną chodzi, grupa ludzi pisze sobie opowiadanka, Murmandamus pisze świetne opisy walk, razem tworzy to spójną całość, można się wczuć w klimat areny. IMHO o to tu chodzi. Wygrana to sprawa drugorzędna. Między innymi dlatego nie znamy charakterystyk przedmiotów, w które wyposażamy naszych dzielnych wojakówkędzi pisze:Nie chciałbym przegrać przez to że ktoś ma eliksir
Tullaris - no proszę, jaki ciekawy zawód(ale chyba w dzisiejszych czasach mniej spotykany z racji technologi )ale Ty raczej nie z siekierą tylko sztilem kroisz drzewa?Tullaris pisze: @Czopek skąd do głowy przyszedł ci pomysł z tym drwalem (choć pomysł fajny ). Ja sam pracuje w lesie właśnie jako drwal, a w życiu bym czegoś takiego nie wymyślił .
Hihihi, u mnie takie zboczenie na punkcie wszystkiego co z lasem, naturą związane( i z pewną dzikością) cywilizacja jest dla słabych ! hihi, także więc główną armią moją są we:)
Następnym razem pewnie wystawię jakiegoś poganina(Dawna Wiara) z imperium (swoją drogą polecam - http://fileserv.polter.pl/zagubione.pdf )- ciekawy dodatek do wfrp traktujący o powyższym.
Doskonale to rozumiem Jezeli analizujesz ten temat, zobaczysz ze ja podobnie do tego podchodze.Spodobal mi sie pomysł,udalo mi sie zapisac przez co jestem zadowolony, gdyż mogę uczestniczyć w tym całym przedsięwzięciu
Uwierz, nie chodzi o wygraną Sam fluff robi swoje
Uwierz, nie chodzi o wygraną Sam fluff robi swoje
To tylko chwilowe zajęcie , (można się śmiać, co absolwent Nauk Politycznych robi w lesie ale tak wyszło, dokładnie to pracuje w tartaku ale drzewa też często ścinam, a i czasami sztil, a czasami stara dobra siekiera ).Czopek pisze:Tullaris - no proszę, jaki ciekawy zawód(ale chyba w dzisiejszych czasach mniej spotykany z racji technologi )ale Ty raczej nie z siekierą tylko sztilem kroisz drzewa?
Hihihi, u mnie takie zboczenie na punkcie wszystkiego co z lasem, naturą związane( i z pewną dzikością) cywilizacja jest dla słabych ! hihi, także więc główną armią moją są we:)
Następnym razem pewnie wystawię jakiegoś poganina(Dawna Wiara) z imperium (swoją drogą polecam - http://fileserv.polter.pl/zagubione.pdf )- ciekawy dodatek do wfrp traktujący o powyższym.
No i w końcu ktoś umieścił wreszcie dawną wiarę w II ed. WFRP, mam nadziej, że bogowie praworządni też kiedyś powrócą.
Spoko chłopaki nie ma się czym czym ciśnieniować. Tu chodzi głuwnie o klimat i zabawę. A jeszcze co do miksturek to różnie bywało. Czasami postacie z miksturkami szły do piach w pierwszej walce, a czasami nie musiały z niej korzystać prawie w ogóle. Więc różnie to bywa.Łukasz_ pisze:Hej, spokojnie, to tylko zabawa Tu nie o wygraną chodzi, grupa ludzi pisze sobie opowiadanka, Murmandamus pisze świetne opisy walk, razem tworzy to spójną całość, można się wczuć w klimat areny. IMHO o to tu chodzi. Wygrana to sprawa drugorzędna. Między innymi dlatego nie znamy charakterystyk przedmiotów, w które wyposażamy naszych dzielnych wojaków