FALLOUT 3

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

raf pisze:A czy ktos się orientuje jak to gra na laptopach, czyli kartach zintegrowanych?
still no answer...

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

My nie gramy na laptopach wiec musisz poszperac gdzie indziej:).

PS.nie podoba mi sie Twoja sygnatura :P :wink:

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Ja wiem, że można było bez walki ukończyć F1 i F2 (z lektur zawartych na NMA) ale nie znam nikogo, kto by coś takiego zrobił.
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

gram postacią 'inteligenną'.. tzn duży science, lockpick, speach i takie tam..
Narazie chyba tylko raz musiałem wyciągnąć broń by rozwiązać jakiś problem.

Co do małych ilości questów to się nie zgodzę. Questów jest dużo ale mają one nieco inną formę. Są zapisywane w postaci notatek po rozmowach, można o nich wyczytać z komputerów. Można też trafić do jakiegoś miejsca i po prostu rozwiązać panujące problemy (dobrym przykładem jest miasteczko w którym wszelkich przybyszów przerabiają w piwnicy na mięso). Nie są to standardowe questy z rodzaju "pogadaj-zrób-odbierz nagrodę" ale dają wrażenie tego, że wkoło dzieje się więcej niż tylko nasze problemy.

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Można robić skróty klawiszowe w Pip Boyu w zakładce sprzęt i naciskając klawisz od 1-8.

Jak na razie dobrze się bawię, chociaż jest sporo rzeczy do poprawienia. Szczególnie podoba mi się sceneria.

Błażej
Kretozord

no to skończyłem :) Ale kurde nawet połowy mapy nie zwiedziłem... będzie co robić następnym razem :wink:

wreszcie będę mógł się wyspać :)

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

A ja niedawno zacząłem grać. I jak na razie bardzo mi się podoba. Fakt, że to nie jest ten sam Fallout, ale mimo tego gra się bardzo przyjemnie.

A najciekawszym akcentem dzisiejszej gry było spotkanie znanego z F1 Dogmeat'a, któremu oczywiście pomogłem w walce z Raidersami, po czym psiur chętnie się do mnie przyłączył.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

raf pisze:
raf pisze:A czy ktos się orientuje jak to gra na laptopach, czyli kartach zintegrowanych?
still no answer...
Na laptopach smiga milo :D Tylko ze ja mam sterydowego laptopa :wink: Znaczy geforca 8600 :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a ja mam intel 945 i nie wiem czy isc do sklepu po orginal bo jak mi nie bedzie dzialac to sie chyb pohslastam

Malal
Kretozord

Podpowiem Ci tyle ze jak gram na baterii na power saver to nadal mi milo smiga na 1200x800 :wink: Tak to tne 32 bity i 1440x960 i hula milutko. Bardzo dobrze zoptymalizowana gra :D Pisanie podrecznika dla nowych wastelanderow-bezcenne :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mimo iz moj sprzet ma juz ladnych pare lat, to gra na niskich detalach dziala calkiem calkiem. Poki co nie umywa sie do starych falloutow ani do obliviona, ale i tak jest to ciekawa pozycja :)

Mam jedynei problem z radiem, przez wiekszosc czasu sie tnie w nim dzwiek. Czy to zamierzony efekt "szukania stacji" i inni tez tak maja, czy tez cos mi sie pierdzieli ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Z tym radiem to zależy od Twojego położenia. Enklawa odbiera wszędzie dobrze. Natomiast Galaxy News w okolicach Megatonu szumi i tnie. Im bardziej na wschód, tym silniejszy sygnał.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Błażej
Kretozord

Krassus pisze:Z tym radiem to zależy od Twojego położenia. Enklawa odbiera wszędzie dobrze. Natomiast Galaxy News w okolicach Megatonu szumi i tnie. Im bardziej na wschód, tym silniejszy sygnał.
jak się zrobi questa z naprawą anteny w GNR to radio będzie odbierać na całej mapie.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Construction Set jeszcze nie wyszedł, a już pojawiło się 200 modów do F3!
Są to oczywiście w większości drobne usprawnienia, ale czy tylko mnie denerwuje na przykład lipność miniguna?
link:
http://www.fallout3nexus.com/downloads/categories.php

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A czytałem, że do F3 mają być dokładane (raczej płątne) mega dodatki, czyli osobne przygody jednocześnie paczujące grę - jak np. Knights of Nile do Obliviona.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Ktos juz probowal jakiegos moda co zwieksza limit na poziomy powyzej 20?

I chyba przejde gre na hardzie z postacia do melee zeby było ciezej bo walka w F3 to nie to samo co w 2 (rozwalanie całych kasyn w New Reno np)

Malal
Kretozord

Nie wiem jak ta gre przechodzicie ale napewno ona nie jest krotka. Jest mnostwo pobocznych questow a same questy sa dlugie. Samo survival guide jest na oko na 3-4 godziny grania conajmniej.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Jest duzo miejsc to fakt.

Ja chyba przejde Falluta jeszcze raz zeby je wszysktie przeszukac.Tylko szkodaze walki sa takie latwe:/.W porownaniu do 2 to jest kał nie walka.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Uważałeś walki w 2 za trudne? Gdzie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Moze nie mega super trudne ale wymagajace miejscami.

Na 3 poziomie w F2 mutant CIe rozwala a w F3 ty rozwalasz mutanta z minigunem.

A ciezkie walki to chociazby kasyna w New Reno.Szczegolnie te 2 duze gdzie kazdy mial bron palna a z przeciwnikow bylo z 15 wiec byly dlugie i czasami sie loadowalo troche.W F3 walka jest prosta do bolu i przez cala gre nie odczulem trudnosci.A wieksze klopoty w F3 sprawial mi Giant Scorpion niz zołnierze Enklavy co jest dziwne, patrzac wstecz na poprzednie czesci.

A i pamietam ze kiedys za ktoryms razem gralem postacia unarmed ido Sierra Army Depot nie wszedlem.Jakos nie dalo sie podejsc do wiezyczek:).

ODPOWIEDZ