Night Goblins

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Nie no, ja nie moge. Przedwczoraj znowu gralem na samych gobosach na 1500 pts w sumie, i klocek 25 Night Goblinow z Big Bossem dostal szarze 10 Zombie od przodu i 15 Szkielich z flanki i wygral combat i w 2 tury rozmontowal oba oddzialy undeadow bez dodatkowego wsparcia :D Dodam ze nie bylo juz w tym oddziale fanatyka ani siatek. Wogole przez cala bitwe to uciekl mi tylko jeden klocek gobosow, 2 szamanow i zginely jedne pajaki. No miazga normalnie. :D

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

i niech ktos powie ze gobsy sa słabe :D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

gobosy sa slabe.
(;

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

gobosy sa slabe :twisted:

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

gobosy to plewy 8)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Boyz! Dont push me to quell spamimosity! :twisted:

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

r0m pisze:i niech ktos powie ze gobsy sa słabe :D
a nie są? :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol:
Kołata pisze:spamimosity
wziąłem kostkę, rzuciłem, wypadło jeden :P
dlatego ten post :twisted:

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

pewnie ze nie sa! ostatnio gralem rozpiska na gobosach i sqigach i wypadło to świetnie, co prwada fuksa mialem bo wszystkie feary i terrory zdawałem lepiej niz jak mam genia z ld9 ale to co :D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Gobosy to trójtafnesowcy :P tyle starczy :wink: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

ale maja małe podstawki i dobrze sie nimi manewruje a nie takim klocem 12,5 cm na 12,5cm... tak ogolnie tez gram na orkach i bardzej lubie ich klimat ale gobosyt sa sympatyczne i na bitwy towarzyskie sa swietne bo zawsze z nimi duzo zabawy i smiechu jest :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Gobosy do gara

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Rabin Jakub radzi:
"Ork jest lepszy od goblina, bo jest orkiem, a nie goblinem" :)

A tak poza tym to chyba czas przystopować bo się Kołata wkurzy.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Aż strach sie bać :wink:

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Ahahaha!

GOBLIN POWER !!!

:arrow: Moje najnowsze combo, ktore jest nie do zajechania.
Patrzcie i drzyjcie, niewierni. :D

1 Night Goblin Big Boss @ 82 Pts
Light Armour; Battle Standard, War Banner

24 Night Goblins @ 109 Pts
Shield; Standard; Musician, 1 Fanatic

Czek dis aut:
+7 do CR na wejsciu gwarantowane + to co sypna 3 ataki z S4 big bossa, czyli to costam zawsze wklepie, a do tego jeszcze i jego wierne gobbosy!.

Jedyne 191 pts. a w cene wliczona jest przyjemnosc przywitania sie z jednym fanatykiem na wstepie :D

Znajdzcie mi za te punkty klocek orkowy ktory jest w stanie to rozwalic, bueheheheh... to ja dodam za 35 pts. siatki i bede mial juz tafa 4 na 2+. To jaki oddzial za te punkty mi cos zrobi? Czterech Knightow Chaosu? buehehehe :D :P

Nie prykajcie mi tez ze niska liderka, bo wystarczy trzymac klocek zdala od czegokolwiek co moze go spanikowac i jest luz. Ewentualnie nieopodal wystawic orkowego generala, to wtedy juz gobosy jada wszystkich w tylek na maxa bez trzymanki. 8)

Atak z flanki? No to "tylko" +4 do CR-a - to tyle ile wiekszosc piechoty ma na wejsciu.

HAHAHAHAHA :twisted:

"Gobbos for dinner, gobbos for tea, gobbos when you want'em, gobbos for me!"

Wiecie kto to powiedzial? :D

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

No to moja odpowiedz:
Atakuje w ciebie odzial trzech yheti rionow trolli, cokolwiek... ( jedno z nich) Wbijaja ci bosaa w ziemie jak mala dziewczynke (6A S5-6) i spadnie ci jeszcze z jeden dwa gobliny.Tracisz sztadar armi z goblinem i wychodzisz na: 3 rzadki, przewaga liczebna i sztandar (5) minus conajmniej te 3. Jak dla mnie taka akcja jak najbardziej wystarczy zwlaszcza ze stracilesz BSB a jak zaatakuje jeszcze czyms mocniejszycm to zyskuje 180pk+200 za sztandary. Jest to klocek jak najbardziej do przelamania, ba jest to bardzo smakowity kasek.
Roznica jest taka miedzy orkami i goblinami ze orki zawsze maja 4T i w pierwszej turze jeszcze jak beda szarzowacwyp[laca te ataki z S5 z championa jak i niezle S4 z rewszty. Jezeli masz zamiar poswiecic sot Hwero w jakby nie bylo nie az tak mocnym klocku to juz twoja sprawa. Nie twierdze ze Nocniki sa zle ale poswiecajac hero dla zrownowarzenia sily nie jest bardzo ekonomicznym posunieciem.
Hero orkowy ma juz te dosc mocnie 5T wiec ciezko go zaatakowac w porownaniu z goblinem. Polemizowac mozna dlugo ale jak dla mnie kwestia sie rozgywa czy ryzykowac slot hero i bsb na cos co nie jest az tak trudno zabic.

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

@Esco, ja w taki klocek to se strzele spear chukką, za jedyne 35pkt,
a z racji twego big bossa to moze i z drugiej chukki dołoże...
i poczekam aż zaczniesz panikować

undeady wytrzymałeś bo udało Ci się feara zdać i tyle
Nie prykajcie mi tez ze niska liderka, bo wystarczy trzymac klocek zdala od czegokolwiek co moze go spanikowac i jest luz.
chcesz trzymać klocek który ma +7CR z dala od walki?? pomysłowe...
Ewentualnie nieopodal wystawic orkowego generala
no to tyle w temacie orc vs goblin, sam go skończyłeś i wiecej nie zaczynaj bo temat wygląda jak zabawa kto ma lepszą łopatke w piaskownicy, a kto lepiej rzuca kostkami[/quote]
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Misiek, sluszna teoria, ale dziurawa jak ser szwajcarski:

- Yeti/Trolle witaja sie najpierw z fanatykiem. Rhinoxy wogole wykluczam z rozwarzan, bo jesli sie tych mastodontow czyms nie rozstrzela, to malo co w battlu ma z tym szanse. A wiec jest szansa, ze jeden taki Yeti albo Troll spadnie - jesli tak sie stanie, to gobbosy wygraly combat na 100% i nie ma co dalej sprawdzac

- Nie znam trolla co ma 6A, wiec to wbicie bossa w ziemie jest mocno watpliwe. Ale nawet niech sie tak stanie. Zabijasz mi bossa za 180 (liczac battle standard) + nabijasz 3 rany na reszcie. Przegrywasz o 2, wiec Yeti brejkuja na 5, a Trolle to juz tylko insane courage ratuje :roll: Ja zjadam klocuszek twoj za 150 punktow i pruje dalej do przodu, nadal majac 5 do CR-a gwarantowane.

- Jesli to ja dojde do szarzy to Trolle/Yeti z miejsca mowia "papa".

- Napisz czym mocniejszym jeszcze moglbys w nie uderzyc (mowimy o oddziale ponizej 200 pts.)

Astragoth, mistrzu swiata,

- Chce wlasnie wyslac ten klocek jako pierwszy do walki, bo jest duza szansa ze wystoi i przytrzyma bardzo silny oddzial przeciwnika.

- Dyskusja toczy sie na temat Night Goblins i czy wogole oplaca sie je wystawiac. Ja daje pomysly, testuje je i podaje do Waszej opinii. Teksty o lopatkach i piaskownicach niewiele wnosza do tej dyskusji, wiec faktycznie moze lepiej skoncze ten temat, skoro chcesz kontynuowac go na takim poziomie :roll:

- A test fear'a wtedy oblalem i bilem na 6+. I tak gowno ten fear dal.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

"Gobbos for dinner, gobbos for tea, gobbos when you want'em, gobbos for me!"

Wiecie kto to powiedzial? Very Happy
Ruglud

Ja tam wolę orkasy i tak - nie musze liczyć na siatki, na to że fanol zabije, na to że być moze się uda coś zarąbać tą mocarną siłą 3 itd. Mam sava na 4+, tafa 4, sile 4, lepszą liderke i czempiona ktory potrafi sporo rzeczy rozwalic. Tyle ze trudno sie tym manewruje, ale to juz inna bajka ;)

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

jeśli już to temat jest jak ich wystawiać a nie czy wystawiać,
moze faktycznie sie zagalopowałem, ale przejde do faktów:

jak widze klocek z +7CR to nie pcham sie do walki z nim tylko
1) strzelam do niego - zbyt łatwo wystrzelać, czy to zwykłymi łukami, maszynami
2) wale go z magii - i tu nawet zwykłym magic misslem...
3) każe mu zdawać testy - np. terror
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

GRam ogrami wiec zaproponuje klocek 3-4 irongatow to nadal jest ponizej 200pk wiec sie meisci. Chodzi mi o cos co ma wiekszy ruch od gobelinow i na dobra sprawde dwuch sie bedzie stykac z bosem. Wbicie 2 ran w 4T nie jest ciezkie...
Fanatyk prawdopodbnie wczeniej wyjdzie z powodu zajscia czegokolwiek innego w 8calach a nawet to masz ponizej 1/3 szans ze zjedziesz mi calego irona czy cokolwiek innego w calej szarzy fanatyka ( owszem nawet dwoch mzoe sie posypac).
Jezeli nie ogry a orki to 6 savag boyzow na dzikach.. 12S5 i 12S4 atakow z tego 8 wymierzonych w bosa napewno zmiecie taki odzial.

Mozesz dac flee nie twierdze ze nie, nie twierdze ze tez ten klocek nie jest taki mocny. Twierdze jednak ze jak na porownanie czegos co zajmuje slot Hero nie jest tak godne zainwestowania jak moze to zjechac taktycznie inny odzial, nie mowic tu o szarzy w bok. Po prostu hero sztandarowy goblinski w klocku do bicie bedzie wyzwany przez kazdego na pojedynek z racji tego ze ma tylko 2Wi 4T to bardzo malo. Kolejny aspekt dlaczego nie wystawialbym takeigo odzialu to to ze przy rozbicu go tracisz 180+200pk czly niecale 400 a nie 180- o to mi chodzi caly czas :evil:

Ja tak naprawde uzywam glownie orkow, nocniki tez goszcza w mej armi ale dlatego ze lubie miec Nocnika szamana oraz tych fanatykow. Dwa odzialy jako wsparcie daja rade.
Jezeli chcialbym dazrobic odzial do walki to prawdopodbnie jakiegos kolesia na pajaku wladowac do goblinow i niech rzeza wraz z nim. Siaty obnizaja sile przeciwnikowi, pajak ma niezlego kopa a hero moze tez niezle uderzyc. Nie lepiej ?

ODPOWIEDZ