Orki-ogólnie

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

ja swoją spearchukke zrobiłem tak:
Obrazek

jakbyś chciał wykonać swoja w podobny sposób, mogę napisać "tutorial", ale ogólnie radze zrobić coś niższego niż moja balista bo gobliny nie sięgają do niej :P

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

nie chodziło mi o proxy, chociaż bardzo ładny model :) miałem na myśli konwersje oryginalnej (jakoś źle sie czuje wyciągając z torby proxy :(

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

lolz
to nie jest prox tylko samoróbka (i to porządnie wykonana a nie jakiś badziew), więc normalnie możesz tym grać

Awatar użytkownika
socjopata
Pseudoklimaciarz

Post autor: socjopata »

a załoge posiadasz czy używasz proxów do tej chucki?

Awatar użytkownika
Holgin

załogi używam oryginalnej, zostały mi 2 sztuki(2x3) po tym jak na turnieju ukradli mi same balisty :/

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Post autor: sharkoon »

Holgin czy mógłbyś napisać jak zrobiłeś swoją spear chuke?

Awatar użytkownika
Holgin

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Czy gra ktoś na squiq herdach? Jeżeli tak do do czego wam służą, czy się sprawdzają, gdzie ich ustawiacie?

Awatar użytkownika
Nerull

Post autor: Nerull »

na krasie - duży oddział w samo centrum i na chama do przodu :twisted: pięknie ściągają ostrzał i robią zacne bumm
Obrazek

Awatar użytkownika
Elefenzis
Wałkarz

Post autor: Elefenzis »

squigi są również dobre na armie w których duża ilość jednostek wywołuje strach/terror... jak na przykład Vampiry i Tomb King's.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

squig herd mało co powstrzyma a jak dojdzie do wroga armii i tam dostanie wklep i wybuchnie to nic tylko się uśmiechnąć... piękne na WE, armie na kawie i z małą liczbą modeli w jednostkach. ostatnio z WE mi się pięknie sprawdziły. rozbiegając się zabiły 5 wildów, dorwały ostro dancerów, driady i waywatcherów... 4 chukki i 2 herdy powyżej 2k sprawdza się idealnie :)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

gorzej jak zbiora ostry ostrzal...i wybuchna ci w twarz

1 oddzial jest b. dobry...wieksza ilosc to raczej lipa

Awatar użytkownika
Nerull

Post autor: Nerull »

toć to o&g - jakiś element niepewności i rozkosznego chaosu musi być
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Nerull pisze:toć to o&g - jakiś element niepewności i rozkosznego chaosu musi być
najczesciej sie to ogranicza do gowna w ramach animozji

Awatar użytkownika
Elefenzis
Wałkarz

Post autor: Elefenzis »

quas co ty fanatyków nie wystawiasz??;p

quas
Niszczyciel Światów

bardzo dlugo nie wystawialem
teraz zmienilem zdanie i mam oddzialy nocnikow "de lux"

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Spotkałem się z opiniami, że savage boar big'uns są za drogie jak na to co potrafią. Szczerze mówiąc ja mam odmienne zdanie, ale ja tam jestem noob. Na 2000+ wystawiałem zwykle takie zestawienie speciali:
2 chuki, 2 chuki, savage boar big'uns, squig herdy. Jeżeli się nie opłaca gości na dzikach to co bardziej BO, które moim zdaniem są jeszcze mniej opłacalne lub hoppersów?

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Spotkales te opinie, poniewaz sa oni za drodzy na to co potrafią ;) co nie zmienia faktu ze maja solidne pierdolniecie. Sam ich czasem wystawiam ale zalezy to od koncepcji gry i rozpiski. Nikt ci nie poda nieomylnego wzoru na sklananie speciali bo ich zestaw tez zaezy od koncepcji

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ostatnio wrocilem do trolli w rarach, wiec zeby dopchnac zamiast jednego doom divera, to wzialem klope zamiast 2 bolcy i jestem dosyc zadowolony. No i trolle sa zajebiste przy warbossie.

A savage big uns to wedlug mnie jedyny oddzial w orkasach (no, moze poza lordem z shaga/ulags) ktory jako tako atakuje - np rycerzy chaosu, psy, klocki od przodu (poza vc i dwarfs), boczniaki bk. Sa przeszacowane punktowo o jakies 5 punktow, ale maja itp i 4 ataki z sila 5. No i magiczna szmata. Wypas. Nie ma dla nich alternatywy w orkasach.

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Czyli można powiedzieć, że jeden model savage boar big'uns powinien kosztować 21pts, czyli tyle co nie upgrejdowany.

ODPOWIEDZ