Malinowe bestie. Update 8.05.07 - Beast Herd, stan:10/10

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Malinowe bestie. Update 8.05.07 - Beast Herd, stan:10/10

Post autor: Malin »

Nadszedł dzień w którym postanowiłem zacząć malować sobie figurki, zmęczyło mnie słuchanie, że "szewc chodzi bez butów" itd :roll: . A zatem zaczynamy :) Na pierwszy ogień poszedł Wargor, kilka kosmetycznych konwersji i wyszło coś takiego:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Figurka to Wargor z Mordheima, ostrza topora zostały odcięte i zastąpione ostrzami toporów od jeźdźców na Juggernautach z 40K. znaczek na klacie (w oryginale to medalion z chachą) to końcówka która wisi na Chainswordzie u Khornowego Berserkera (40K again :) w to też musze w końcu zacząć grać :roll: ). Naramiennik to dwie części od ogrowych rękawic, ta pod spdem została lekko wygięta, górna doklejona na zwykły klej do plastiku, green stuff wypełnił luke miedzy nimi i z niego zrobiłem też pasek na którym pancerz trzyma się wargorowej ręki. Klamra na tym pasku to kawałek wyciętej szpilki. Podstawka to korek, badyle na podstawce to: tylni - badyl od Glade ridersów, przedni - ucięta ręka od Driady. Czacha jest z regiementu Chaos Warriorów.

To chyba wszystkie składniki tej konwulsji :) Pomalowanego figsa będzie można zobaczyć najwcześniej w Lublinie, chyba że uda mi się go pomalwoać do czwartkowego wieczoru i namówić Antara na zrobienie fotek :roll:

By Khorne it will be done :!: :twisted:

C.D.N.
Malin
Ostatnio zmieniony 8 maja 2007, o 14:04 przez Malin, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

no malinku - cisnij, cisnij ;) nareszcie mam z kim konkurowac w kategorii "czyje bestie beda miazdzyc" ;)

konwersja niezla, ale chyba bedzie malo widoczna, tzn mimo sporej pracy, jaka wlozyles w kolesia, to po skonczeniu chyba niewiele bedzie sie roznil od wersji niestuningowanej, ale zawsze moge sie mylic...

ja ten sam model tez wlasnie dzis wzialem na warsztat i przyodziewam go piekna futrzana pelerynke ;)

jak skonczymy, to sie zrobi porownanie :twisted:
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

gdzie reszta?? ;) bring it on!!
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Spoko loko Bigos :) moja konwulsja Wargora nabiera kolorów, niestety nie w takim tempie jakbym chciał :x fotki będą dzisija po 19 najwczesniej, ewentualnie po powrocie z Turnieju, czyli w poniedziałek.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

W sumie niewiele się rózni od oryginału.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Taki wczesno późny WIP, figs jest już skończony ale foty były robione na godzine przed finiszem. Pro foty po powrocie, moze w poniedziałkowy wieczór. W tle rózne różności ze świata pracowni :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dobra kończe te pokemony bo musze się spakować na Lublin :roll:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, o 13:10 przez Malin, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

bardzo ladnie :D

jeszcze tylko....wszystko...i juz będziesz miał pomalowana armie :wink:

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jesteś na dobrej drodze ;)
Ta przepaska biodrowa i opaska na ręce prawej tak trochę dziwnie wyglądają...

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

a czemu on taki blado-szary?? troche ten kolor mi nie pasuje, ale kazdy ma swoj gust ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No mnie sie bardzo podoba, no bo w końcu kto kazał malować bestie na brąz....

Awatar użytkownika
LuceK
Pseudoklimaciarz

Post autor: LuceK »

B. ładna figórka. Ja akurat uwielbiam takie kolory i nie przepadam za brązowymi beastami.
Pzdr.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

widzisz bigos... bronzowy już nie jest trendy... musisz przemalować swoją armię :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

blado szary jest super, Malin kiedys pomalowal tak khorngory na aukcje o ile sie nie myle i byly wyczesane (to samo bloodletery - te biale), ja wg tego samego schematu dam pomalowac juggera, bialy zamiast czerwieni..., mam nadzieje ze sie Malin za zapozyczenie schematu nie obrazi :P

a ogolnie to ciekawa kolorystyka i wszystko git, jak wytrzymasz i przycisniesz, to kolejna piekna armia sie zapowiada, tym razem do twojego uzytku :wink:

pzdr !!

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

@Bigos

Wargor nie jest brązowy, bo kolorystyka proponowana przez GW mi sie najzwyczajniej wświecie kompletnie nie podoba (czytać "jest z dupy"). Po pary testach doszliśmy do schematu kolorów pokazanego na figsie :) Wcześniejsze próby można zoabczyć tu:

Bloodletter
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 570401.jpg

Khorngory
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 0Group.jpg
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 20Back.jpg

Czyli te figurki o których wspomniał Thurion.
a ogolnie to ciekawa kolorystyka i wszystko git, jak wytrzymasz i przycisniesz, to kolejna piekna armia sie zapowiada, tym razem do twojego uzytku
Cisnę, cisnę, w tym tygodniu robię "konwersację"(kto był w Lublinie ten wie o co chodzi :lol: ) piesków, pierwsza piątka idzie do odpimpowania :)

Następny w grafiku mini-max czyli 10 herda z muzykiem i championem, musze tylko rozkminić jak ich poprzerabiać :?

Foty wargora jutro wieczorem, pewnie koło 23, z dodaną tarczą i freehandami. Jak powiedział Szafa, "na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach", zobaczymy jak będzie po zrobieniu Pro fotek:)

@Thurion - Ja Malin, zgadzam się na wykorzystanie mojego schematu kolorów, do pomalowania Twojego Juggera, wszystko ku chwale Chaosu :twisted: :lol:

ptasznik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ptasznik »

Ladnie, ale bardziej podobala mi sie skora bloodlettera.
No i jeszcze ta podstawka jakas taka na szybko (domyslam sie ze jeszcze byla podmalowana itp. ale ladniejsze umiesz:)
Fajna stronke w necie macie, tej jeszcze nie widzialem tylko ustawcie alfabetycznie armie pod bo jakos glupio mi sie to ogladalo. powodzenia w malowaniu :D

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Naprawdę świetne, chciałbym zobaczyć cały regiment...

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Powiedzmy że zasiedziałem się w pracowni (kontynuuję tajne prace and warhoundami :twisted: ) i dlatego zamiast o 23 wrzucam foty dopiero teraz. Skończony Wargor prezentuje się następująco:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fotki pierwszego pieska może będą w niedziele wieczorem, wszystko zależy od tego w jakim będzie stadium proukcji.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

jedyny eleemnt do ktorego mozna sie przywalic ze jeste niewspolmiernie do reszty pomalowany to szata tej babki, a tak pozatym to maluj malin maluj 8) :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Świetna bestia, w takich kolorach swoje chciałem robić ;)

Malin, zdradziłbyś, skoro masz świetny efekt, jak zrobić skórę i futro na ten styl? I jak trochę podzielenić skórę przy malowaniu ?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Bardzo fajny, podoba mi się jego broń:) Tylko zamiast tej babki mogła by być jakaś owieczka, albo jałówka(holly dolly) :D

ODPOWIEDZ