Malinowe bestie. Update 8.05.07 - Beast Herd, stan:10/10
Moderator: Dibo
Malinowe bestie. Update 8.05.07 - Beast Herd, stan:10/10
Nadszedł dzień w którym postanowiłem zacząć malować sobie figurki, zmęczyło mnie słuchanie, że "szewc chodzi bez butów" itd . A zatem zaczynamy Na pierwszy ogień poszedł Wargor, kilka kosmetycznych konwersji i wyszło coś takiego:
Figurka to Wargor z Mordheima, ostrza topora zostały odcięte i zastąpione ostrzami toporów od jeźdźców na Juggernautach z 40K. znaczek na klacie (w oryginale to medalion z chachą) to końcówka która wisi na Chainswordzie u Khornowego Berserkera (40K again w to też musze w końcu zacząć grać ). Naramiennik to dwie części od ogrowych rękawic, ta pod spdem została lekko wygięta, górna doklejona na zwykły klej do plastiku, green stuff wypełnił luke miedzy nimi i z niego zrobiłem też pasek na którym pancerz trzyma się wargorowej ręki. Klamra na tym pasku to kawałek wyciętej szpilki. Podstawka to korek, badyle na podstawce to: tylni - badyl od Glade ridersów, przedni - ucięta ręka od Driady. Czacha jest z regiementu Chaos Warriorów.
To chyba wszystkie składniki tej konwulsji Pomalowanego figsa będzie można zobaczyć najwcześniej w Lublinie, chyba że uda mi się go pomalwoać do czwartkowego wieczoru i namówić Antara na zrobienie fotek
By Khorne it will be done
C.D.N.
Malin
Figurka to Wargor z Mordheima, ostrza topora zostały odcięte i zastąpione ostrzami toporów od jeźdźców na Juggernautach z 40K. znaczek na klacie (w oryginale to medalion z chachą) to końcówka która wisi na Chainswordzie u Khornowego Berserkera (40K again w to też musze w końcu zacząć grać ). Naramiennik to dwie części od ogrowych rękawic, ta pod spdem została lekko wygięta, górna doklejona na zwykły klej do plastiku, green stuff wypełnił luke miedzy nimi i z niego zrobiłem też pasek na którym pancerz trzyma się wargorowej ręki. Klamra na tym pasku to kawałek wyciętej szpilki. Podstawka to korek, badyle na podstawce to: tylni - badyl od Glade ridersów, przedni - ucięta ręka od Driady. Czacha jest z regiementu Chaos Warriorów.
To chyba wszystkie składniki tej konwulsji Pomalowanego figsa będzie można zobaczyć najwcześniej w Lublinie, chyba że uda mi się go pomalwoać do czwartkowego wieczoru i namówić Antara na zrobienie fotek
By Khorne it will be done
C.D.N.
Malin
Ostatnio zmieniony 8 maja 2007, o 14:04 przez Malin, łącznie zmieniany 3 razy.
no malinku - cisnij, cisnij nareszcie mam z kim konkurowac w kategorii "czyje bestie beda miazdzyc"
konwersja niezla, ale chyba bedzie malo widoczna, tzn mimo sporej pracy, jaka wlozyles w kolesia, to po skonczeniu chyba niewiele bedzie sie roznil od wersji niestuningowanej, ale zawsze moge sie mylic...
ja ten sam model tez wlasnie dzis wzialem na warsztat i przyodziewam go piekna futrzana pelerynke
jak skonczymy, to sie zrobi porownanie
konwersja niezla, ale chyba bedzie malo widoczna, tzn mimo sporej pracy, jaka wlozyles w kolesia, to po skonczeniu chyba niewiele bedzie sie roznil od wersji niestuningowanej, ale zawsze moge sie mylic...
ja ten sam model tez wlasnie dzis wzialem na warsztat i przyodziewam go piekna futrzana pelerynke
jak skonczymy, to sie zrobi porownanie
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
gdzie reszta?? bring it on!!
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
Spoko loko Bigos moja konwulsja Wargora nabiera kolorów, niestety nie w takim tempie jakbym chciał fotki będą dzisija po 19 najwczesniej, ewentualnie po powrocie z Turnieju, czyli w poniedziałek.
Taki wczesno późny WIP, figs jest już skończony ale foty były robione na godzine przed finiszem. Pro foty po powrocie, moze w poniedziałkowy wieczór. W tle rózne różności ze świata pracowni
dobra kończe te pokemony bo musze się spakować na Lublin
dobra kończe te pokemony bo musze się spakować na Lublin
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, o 13:10 przez Malin, łącznie zmieniany 2 razy.
bardzo ladnie
jeszcze tylko....wszystko...i juz będziesz miał pomalowana armie
jeszcze tylko....wszystko...i juz będziesz miał pomalowana armie
a czemu on taki blado-szary?? troche ten kolor mi nie pasuje, ale kazdy ma swoj gust
blado szary jest super, Malin kiedys pomalowal tak khorngory na aukcje o ile sie nie myle i byly wyczesane (to samo bloodletery - te biale), ja wg tego samego schematu dam pomalowac juggera, bialy zamiast czerwieni..., mam nadzieje ze sie Malin za zapozyczenie schematu nie obrazi
a ogolnie to ciekawa kolorystyka i wszystko git, jak wytrzymasz i przycisniesz, to kolejna piekna armia sie zapowiada, tym razem do twojego uzytku
pzdr !!
a ogolnie to ciekawa kolorystyka i wszystko git, jak wytrzymasz i przycisniesz, to kolejna piekna armia sie zapowiada, tym razem do twojego uzytku
pzdr !!
@Bigos
Wargor nie jest brązowy, bo kolorystyka proponowana przez GW mi sie najzwyczajniej wświecie kompletnie nie podoba (czytać "jest z dupy"). Po pary testach doszliśmy do schematu kolorów pokazanego na figsie Wcześniejsze próby można zoabczyć tu:
Bloodletter
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 570401.jpg
Khorngory
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 0Group.jpg
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 20Back.jpg
Czyli te figurki o których wspomniał Thurion.
Następny w grafiku mini-max czyli 10 herda z muzykiem i championem, musze tylko rozkminić jak ich poprzerabiać
Foty wargora jutro wieczorem, pewnie koło 23, z dodaną tarczą i freehandami. Jak powiedział Szafa, "na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach", zobaczymy jak będzie po zrobieniu Pro fotek:)
@Thurion - Ja Malin, zgadzam się na wykorzystanie mojego schematu kolorów, do pomalowania Twojego Juggera, wszystko ku chwale Chaosu
Wargor nie jest brązowy, bo kolorystyka proponowana przez GW mi sie najzwyczajniej wświecie kompletnie nie podoba (czytać "jest z dupy"). Po pary testach doszliśmy do schematu kolorów pokazanego na figsie Wcześniejsze próby można zoabczyć tu:
Bloodletter
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 570401.jpg
Khorngory
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 0Group.jpg
http://www.mantra-studio.com/index.php? ... 20Back.jpg
Czyli te figurki o których wspomniał Thurion.
Cisnę, cisnę, w tym tygodniu robię "konwersację"(kto był w Lublinie ten wie o co chodzi ) piesków, pierwsza piątka idzie do odpimpowaniaa ogolnie to ciekawa kolorystyka i wszystko git, jak wytrzymasz i przycisniesz, to kolejna piekna armia sie zapowiada, tym razem do twojego uzytku
Następny w grafiku mini-max czyli 10 herda z muzykiem i championem, musze tylko rozkminić jak ich poprzerabiać
Foty wargora jutro wieczorem, pewnie koło 23, z dodaną tarczą i freehandami. Jak powiedział Szafa, "na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach", zobaczymy jak będzie po zrobieniu Pro fotek:)
@Thurion - Ja Malin, zgadzam się na wykorzystanie mojego schematu kolorów, do pomalowania Twojego Juggera, wszystko ku chwale Chaosu
Ladnie, ale bardziej podobala mi sie skora bloodlettera.
No i jeszcze ta podstawka jakas taka na szybko (domyslam sie ze jeszcze byla podmalowana itp. ale ladniejsze umiesz:)
Fajna stronke w necie macie, tej jeszcze nie widzialem tylko ustawcie alfabetycznie armie pod bo jakos glupio mi sie to ogladalo. powodzenia w malowaniu
No i jeszcze ta podstawka jakas taka na szybko (domyslam sie ze jeszcze byla podmalowana itp. ale ladniejsze umiesz:)
Fajna stronke w necie macie, tej jeszcze nie widzialem tylko ustawcie alfabetycznie armie pod bo jakos glupio mi sie to ogladalo. powodzenia w malowaniu
Powiedzmy że zasiedziałem się w pracowni (kontynuuję tajne prace and warhoundami ) i dlatego zamiast o 23 wrzucam foty dopiero teraz. Skończony Wargor prezentuje się następująco:
Fotki pierwszego pieska może będą w niedziele wieczorem, wszystko zależy od tego w jakim będzie stadium proukcji.
Fotki pierwszego pieska może będą w niedziele wieczorem, wszystko zależy od tego w jakim będzie stadium proukcji.