Wybór kapitana reprezentacji na EURO - dyskusja
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Top 20 wybiera osobę spośród siebie.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Proponuje aby kapitanem został generał O&G który będzie najwyżej w rankingu o ile skończy w top10 :Wink:
Aż tak trudno dostrzec ironiękudłaty pisze:pomysł Szafy przepychania lokalnego gracza z Poznania może pominę

Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Hmm dziwne że nikt się od 2 miesięcy nie ustosunkował do mojego posta, więc w taki razie się może przypomnę i w sumie dyskusja się ucieła, co dowodzi jak "bardzo zależy" LL na wyborze kapitana.
"Panie i Panowie kiedy LL zarządzała Ligą przez reprezentantów którzy organizowali turnieje i Top3 tej Ligi wybierał skład Euro wybierając kolejne 5 osób to miało to sens. LL była ciałem które zarządzało Ligą która wyłania Top3. Teraz wytłumaczcie mi proszę jak reprezentancji-organizatorzy mają wybierać Kapitana który w żaden sposób nie bedzie powiązany z Ligą - to jest bezsens i z całym szacunkiem do Nas organiztorów ale dlaczego mamy o tym decydować my skoro nigdy w rozgrywkach Euro nie braliśmy udział (pisze o tych to nie grywali na ETC) i nie mamy o tym pojęcia"
Jeśli ma się odbyć głosowanie to nie nad ilomaś tam opcjami tylko nad dwoma + opcja wstrzymania się od głosu czyli albo kapitanem jest zwycięzca albo TopX (które moim zdaniem powinno być wybierana tylko z Masterów). Propozycja Robsona jest IMO nie jest najlepsza, bo kontrowersji wokół wyboru składy będzie jeszcze więcej, będzie to dłużej trawało (bo głosowanie skończy się w połowie maja, czyli 2 tyg. mniej na wybór składu) i nikt nie pomyślał jak to technicznie zrobimy.
"Panie i Panowie kiedy LL zarządzała Ligą przez reprezentantów którzy organizowali turnieje i Top3 tej Ligi wybierał skład Euro wybierając kolejne 5 osób to miało to sens. LL była ciałem które zarządzało Ligą która wyłania Top3. Teraz wytłumaczcie mi proszę jak reprezentancji-organizatorzy mają wybierać Kapitana który w żaden sposób nie bedzie powiązany z Ligą - to jest bezsens i z całym szacunkiem do Nas organiztorów ale dlaczego mamy o tym decydować my skoro nigdy w rozgrywkach Euro nie braliśmy udział (pisze o tych to nie grywali na ETC) i nie mamy o tym pojęcia"
Jeśli ma się odbyć głosowanie to nie nad ilomaś tam opcjami tylko nad dwoma + opcja wstrzymania się od głosu czyli albo kapitanem jest zwycięzca albo TopX (które moim zdaniem powinno być wybierana tylko z Masterów). Propozycja Robsona jest IMO nie jest najlepsza, bo kontrowersji wokół wyboru składy będzie jeszcze więcej, będzie to dłużej trawało (bo głosowanie skończy się w połowie maja, czyli 2 tyg. mniej na wybór składu) i nikt nie pomyślał jak to technicznie zrobimy.
i to bylaby chyba najlepsza opcja, nabijanie na koncowce sezonu pkt na lokalach w duzym stopniu decyduje o pozycjach w tabeli na koniec sezonu, osoba z najlepszymi wynikami z masterow to prawdopodobnie najlepsza opcja
Jak będzie kilka opcji to się zrobi głosowanie dwustopniowe, coby nie było, że z 6ciu opcji każda dostała po 15% a ta jedna zwycięska ciut więcej - tak jak w wyborach prezydenckich - jeśli jakaś opcja na starcie zgarnie 50%+1 to przechodzi, jak nie, to potem między 2oma wybieramy.
W mojej propozycji chodzi bardziej o to, by odciążyć Ligę od ciśnień związanych z byciem w TOP ileś coby skład wybrać lub pojechać. W przeszłości bywało, że niekoniecznie jechały osoby, które ligę zakończyły w TOP 10 dajmy na to. A jaka opcja przejdzie to i tak raczej nie ma szans, by kapitanem została osoba zupełnie nie orientująca się w realiach ETC, więc nie musisz się Darku o to obawiać. Jedyne co w niektórych przypadkach i propozycjach może ciebie i parę osób niepokoić, to to, że nie starczy być w TOP ileś, ale raczej trzeba będzie ligę wygrać by mieć tę pewność, że się pojedzie. Co jak co, ale Ligę to raczej przypadkowe osoby nie wygrywały, ani też jakieś, co to na Masterach słabo grały, a na lokalach zgarniały maxa, więc tutaj takiego niepokoju nie ma. To, że "It could be only ONE !!!", to już inna para kaloszy
W mojej propozycji chodzi bardziej o to, by odciążyć Ligę od ciśnień związanych z byciem w TOP ileś coby skład wybrać lub pojechać. W przeszłości bywało, że niekoniecznie jechały osoby, które ligę zakończyły w TOP 10 dajmy na to. A jaka opcja przejdzie to i tak raczej nie ma szans, by kapitanem została osoba zupełnie nie orientująca się w realiach ETC, więc nie musisz się Darku o to obawiać. Jedyne co w niektórych przypadkach i propozycjach może ciebie i parę osób niepokoić, to to, że nie starczy być w TOP ileś, ale raczej trzeba będzie ligę wygrać by mieć tę pewność, że się pojedzie. Co jak co, ale Ligę to raczej przypadkowe osoby nie wygrywały, ani też jakieś, co to na Masterach słabo grały, a na lokalach zgarniały maxa, więc tutaj takiego niepokoju nie ma. To, że "It could be only ONE !!!", to już inna para kaloszy

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Po zastanowieniu się zgadzam, że jest to lepszą opcja niż nr 1 w Lidze, bo lokale wypaczają nieco wynik jak było np: w zeszłym sezonie - uszczegłowiłbym że to będzie średnia z 4 najlepszych Masterów czyli tyle ile jest liczone do Ligi.karlee pisze:Niech osoba z najlepszymi wynikami z masterow zostaje kapitanem.
Czyli mamy dwie opcje:
-kapitana wybiera Top20 z Ligi (spośród siebie)
-kapitanem na ETC jest Top 1 z Masterów (średnia z 4 najlepszych Masterów w sezonie)
jeszcze swoją propozycję dorzuciłem na wstępieDalmar pisze:Po zastanowieniu się zgadzam, że jest to lepszą opcja niż nr 1 w Lidze, bo lokale wypaczają nieco wynik jak było np: w zeszłym sezonie - uszczegłowiłbym że to będzie średnia z 4 najlepszych Masterów czyli tyle ile jest liczone do Ligi.karlee pisze:Niech osoba z najlepszymi wynikami z masterow zostaje kapitanem.
Czyli mamy dwie opcje:
-kapitana wybiera Top20 z Ligi (spośród siebie)
-kapitanem na ETC jest Top 1 z Masterów (średnia z 4 najlepszych Masterów w sezonie)
oraz nie wiem, czy jeszcze ktoś coś chce dorzucić - powiedzmy do jutra czekam, kiedy się ten dłuuuuugi weekend skończy i zakładam głosowanie
Draconis - FOR EVER !!!
Moim zdaniem nie może być wyboru jednej z 3 opcji, bo to wypacza wynik. Poza tym właśnie po to dyskutujemy, żeby wybrać dwie opcje i moim zdaniem w Naszej dyskusji właśnie te dwie opcje zostały wyłonione i poparte postami kilku osób. Wojtek Twojej propozycji nikt nie poparł, wiec powinny zostać tylko dwie opcje.Scimitar pisze: jeszcze swoją propozycję dorzuciłem na wstępie
no jakos nie wiem, ale dla mnie roznica jest miedzy: TOP 20 a TOP 20 z masterow, tak samo dziwne dla mnie jest TOP 1 z masterow - zwyciezca ligi to juz zle ?? Skoro mojej opcji nikt nie popiera to tym bardziej nie masz sie o co martwic bo nie przjedzie 
a jakies pozory demokracji musza byc, a nie ze 5 osob, ktore zabraly glos w tej dyskusji nakresli jakies ramy i ustalenia; to ma byc glosowanie a nie glosowanie na jedyna sluszna opcje
tak wiec moze inne osoby ktore glos zabieraly niech nakresla co mialy na mysli bo ja widze
TOP 20 z masterow
TOP 20 ligi
TOP 1 z masterow
moja propozycja
nie wiem co tam jeszcze - sam zwyciezca ligi ??

a jakies pozory demokracji musza byc, a nie ze 5 osob, ktore zabraly glos w tej dyskusji nakresli jakies ramy i ustalenia; to ma byc glosowanie a nie glosowanie na jedyna sluszna opcje
tak wiec moze inne osoby ktore glos zabieraly niech nakresla co mialy na mysli bo ja widze
TOP 20 z masterow
TOP 20 ligi
TOP 1 z masterow
moja propozycja
Draconis - FOR EVER !!!
Wojtek nie może być w głosowaniu 5 opcji bo takie głosowanie jest mało obiektywne. Jeśli chodzi o Twoją opcję to sorry, ale nikt tego nie poparł i zadnego komentarza o tym nie napisał na tych dwóch stronach tej dyskusji - jeśli chodzi o inne opcje było kilka posów ich popierających więc dla mnie sprawa jasna.Scimitar pisze:
TOP 20 z masterow
TOP 20 ligi
TOP 1 z masterow
moja propozycja
Proponuje zrobić głosowanie w 2 pytania:
1)Czy Kapitan polskiej reprezentacji, który decyduje o wyborze składu ETC ma być wybrany:
a)Tylko z Masterów*
b)Z finalnego rankingu Ligi 2007\2008 (wliczając Mastery i Lokale)
2)Kapitanem będzie:
a)Top 1 (rankingu Ligi lub samych Masterów* w zależości jaka opcja przejdzie w pyt. nr 1)
b)Osoba wybrana z Top 20 (rankingu Ligi lub samych Masterów* w zależości jaka opcja przejdzie w pyt. nr 1)
*- liczymy w każdym przypadku średnią z 4 najlepszych Masterów w sezonie
moze, jesli bedzie dwustopnioweDalmar pisze:nie może być w głosowaniu 5 opcji bo takie głosowanie jest mało obiektywne.

jesli sposrod 5 opcji zadna nie dostanie 50% glosow, robimy dogrywke miedzy 2 najpopularniejszymi...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
no dokładnie to sugeruję, po doświadczeniach z wygranymi opcjami, co dostały niecałe 20%
Kolejne głosowania zawężające nie mają sensu. A po twojej propozycji Darku to też jakiegoś entuzjazmu nie widziałem - może 1-2 osoby, więc nie mów, że to mega poparcie. Generalnie dziwi mnie, że na 40 osób na LL i ważną kwestię w sumie reaguje może max 10 osób.
Kolejne głosowania zawężające nie mają sensu. A po twojej propozycji Darku to też jakiegoś entuzjazmu nie widziałem - może 1-2 osoby, więc nie mów, że to mega poparcie. Generalnie dziwi mnie, że na 40 osób na LL i ważną kwestię w sumie reaguje może max 10 osób.
Draconis - FOR EVER !!!
Propozycja głosowania przedstawiona przez Darka jest moim zdaniem lepsza. Głosowania na wiele opcji na raz zawsze pociąga za sobą znamiona manipulacji, szczególnie gdy pojawią się opcję dość zbliżone do siebie przez co będą konkurować o te same głosy, a nie oszukujmy się tak jest w tej chwili.
no to co, glosowanie?