Turniej Mikołajkowy
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
grywalne jest wszystko, tylko że w demonach nie ma w co punktów pakować, jak nie można dublować speciali i ograniczenie do 2 herosów...
nawet zastanawiałem się nad screamerami, ale bez warda to już totalnie ssą... może chociaż screamerom byście zostawili warda od wszystkiego? przecież to 1w z t3, byle łuki to zdejmują
nawet zastanawiałem się nad screamerami, ale bez warda to już totalnie ssą... może chociaż screamerom byście zostawili warda od wszystkiego? przecież to 1w z t3, byle łuki to zdejmują
W sumie muszę się zgodzić. dodatkowe ograniczanie liczby flamerów nie jest konieczne.2. Myślę, że nawet mocne ograniczenie demonów jest dla prowadzących je graczy lepsze niż całkowite ich zbanowanie. Faktycznie zdjąłem to ograniczenie, ale myślę, że i tak dosyć mocno są demony obcięte, ale jeszcze grywalne.
Zauważ że nawet z hełmem takie 3 wraithy + banshee nawet z 20 zwykłej piechoty z 4+ AS nie są w stanie wygrać 1szej rundy (a kolejne rundy to już możliwy kantratak itp.), nie mówiąc już jak jest bez hełmu albo gdy ta piechota ma T4 czy inne bonusy. I zakładasz, że do walki muszą dojść w komplecie.W Balancing Patchu górna granica to na przykład aż 6 sztuk.1. Z moich obserwacji wynika, że na ogół wraithy jak już dojdą i dostana WS z hełmu to robią sieczkę i nie potrzeba im do tego szarżowania z boku. Myślę, że 4 to opcja rozsądna.
Zastanówcie się nad tym na spokojnie, więcej o to kopii kruszył nie będę, może ktoś tam mnie jeszcze poprze, a jak nie to trudno, przeżyję.
pozdrawiam
- swieta_barbara
- habydysz
Popieram Cie Assur czesciowo, ale zauwaz, ze przycieta jest tez magia. To jednak utrudnia uszczuplenie wrightow.
Z drugiej strony faktycznie powinniscie dopuscic 5 wrightow.
Reszta regulaminu sie zgadza.
Z drugiej strony faktycznie powinniscie dopuscic 5 wrightow.
Reszta regulaminu sie zgadza.
Wraith'sy nie maja być samograjem bijącym oddziały piechoty od frontu,krzyk i 9 A z S 5 słabe wcale nie jest.Są u VC na szczęście jeszcze 3 inne opcje rare, może ktoś wreszcie je wystawi w takiej sytuacji.
edit:pierwszy byłem
edit:pierwszy byłem
Ostatnio zmieniony 15 lis 2008, o 11:07 przez SoCiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wraithy to nie jest jedyny rare VC, tak jak flejmery nie są jedynym rarem u demonów. Takie cięcia mają zmotywować do wystawiania właśnie tych rzadziej spotykanych na turniejach jednostek.
EDIT: Wrzuciłem ograniczenie dla TK i troszkę zaostrzyłem karniaki za spóźnianie.
EDIT: Wrzuciłem ograniczenie dla TK i troszkę zaostrzyłem karniaki za spóźnianie.
Mam 2 pytania, mam nadzieję, że pomożecie:
- jak dokładnie mam zapodać rozpę na turniej
- czy taki prox przejdzie na turnieju- w rozpie miałbym orki (tylko zwykłe) a za bohatera wziąłbym sobie BOBB. Jako tego black orka postawiłbym figurkę zwykłego BO, nie jakiegoś bohatera. Czy da rade?
To byłby mój pierwszy turniej, więc proszę o wyrozumiałość.
pozdro
- jak dokładnie mam zapodać rozpę na turniej
- czy taki prox przejdzie na turnieju- w rozpie miałbym orki (tylko zwykłe) a za bohatera wziąłbym sobie BOBB. Jako tego black orka postawiłbym figurkę zwykłego BO, nie jakiegoś bohatera. Czy da rade?
To byłby mój pierwszy turniej, więc proszę o wyrozumiałość.
pozdro
Z uwagi, że turniej pierwszy, a prox nieznaczny to nie ma żadnego problemu. Co do rozpiski musisz ją zrobić w programie army builder, a potem jak już będzie gotowa to wejść w zapisz jako html lub full text, jak już będzie tak zapisana to taki plik wysłać na maila podanego w pierwszym poście w tym temacie. Jak sobie nie będziesz dawał rady to napisz do mnie na gg. Podane w profilu.
przykro mi, musisz pożyczyć
EDIT:
Nie dostałem jeszcze żadnej rozpiski wampirów, więc myślę, że nie jest na to za późno... Wprowadzam jedno ograniczenie więcej dla wampirów, żeby nie było przegięć. Tylko dwa sloty hero mogą być zajęte przez wampiry, oczywiście trzeci slot też jest do wykorzystania, ale tylko przez necromancera czy wight kinga czy co tam jeszcze jest.
EDIT:
Nie dostałem jeszcze żadnej rozpiski wampirów, więc myślę, że nie jest na to za późno... Wprowadzam jedno ograniczenie więcej dla wampirów, żeby nie było przegięć. Tylko dwa sloty hero mogą być zajęte przez wampiry, oczywiście trzeci slot też jest do wykorzystania, ale tylko przez necromancera czy wight kinga czy co tam jeszcze jest.
- Rak Skorpion
- Pseudoklimaciarz
troche mnie to rozdrażniłoWjazd: 10 zuych
wpadam na turniej prosze mnie zgłosić rospa bedzie na tygodniach
- Rak Skorpion
- Pseudoklimaciarz
Michał,,Skorpion'' Raczkiewicz Ogry id nie mam bo to bedzie mój pierwszy tur
pozdro
pozdro