Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
-
- Plankton
myślałem nad rozwiązaniem dwa odziały Dark riders po pięciu, cold one jeden odział 5 i korsarze 20-stu tylko nie wiedziałem jak będzie lepiej. kolekcjonuje od niedawna i napoczątek kupiłem battalion a teraz dokupuje tylko cały czas problem miałem z tymi korsarzami. jak jeszcze jakieś pomysły to słucham czegoś nowego się dowiem. dzięki wielkie.pozdro
- Offspringman
- Kretozord
a ja bardzo lubię korsarzy i często ich wystawiam.
ostatnio na turnieju dałem 15 zwarbannerem i pistolecikami. i nieźle kosili. utłukili hydrę(tj. odbiła się o została zagoniona), z WE ustrzelili waywatcherów, zagonili oddział driad, coś tam jeszcze ustrzelili.
wg mnie nie są źli. do pilnowania bolców(bo do tego właśnie ich używam) są świetni.
ostatnio na turnieju dałem 15 zwarbannerem i pistolecikami. i nieźle kosili. utłukili hydrę(tj. odbiła się o została zagoniona), z WE ustrzelili waywatcherów, zagonili oddział driad, coś tam jeszcze ustrzelili.
wg mnie nie są źli. do pilnowania bolców(bo do tego właśnie ich używam) są świetni.
Ja lubię korsarzy, dobry save przeciwko ostrzałowi, spora ilość ataków, można się pobawić z bannerem z frenzy
Nie są jakoś strasznie drodzy. Gracz ze mnie kiepski ale korsarze mi się spisują świetnie.
a i raczej preferuję niewielkie jednostki (tzn. tak 12-14 z 7 w pierwszym szeregu dla maksymalizacji ataków)
Nie są jakoś strasznie drodzy. Gracz ze mnie kiepski ale korsarze mi się spisują świetnie.
a i raczej preferuję niewielkie jednostki (tzn. tak 12-14 z 7 w pierwszym szeregu dla maksymalizacji ataków)
-
- Plankton
dzięki już trochę wiem więcej. czyli lepiej jak mam ich 20 rozbić na dwie dziesiatki , 10-ciu zrobić z kuszami a resztę z podwójna bronią,a i pytanko robić 2 sztandarowych muzyków i reaverów czy jak? pytanie może głupie ale dopiero zaczynam a cięzko jest kombinować jak sie jeszcze nie grało
ajpinus pisze:Nie ma sensu im dawac pistoletow, tlyko dwie bronie i koniecznie asasin, bo inaczej za 10 pts sa po prostu kiepscy. Masz w corach DR, wariorow i kusznikow, mozna powiedziec ze kazda opcja jest lepsza od korsarzy. Tak jak wszystko w zasadzie zmienilo sie na lepsze, kusznicy dostali ap, wariorzy stanieli, dr stanieli i zawsze byli najlepsza opcja w corach, to korsarze nadal kosztuja tyle samo i dostali tylko beznadziejna zasade slavers i w dodatku moga brac jedynie magiczny sztandar do 25 punktow, a mogli do 50 w poprzednim booku, tak wiec mozna powiedziec ze nawet sa gorsi niz byli. Nie oplaca sie ich brac pomimo znakomitych moim zdaniem figurek. Zaopatrz sie lepiej w DR i kusznikow i bedzie gitarka. Pozdro
Bede bardzo miły i powiem tylko ze nie z czaiłeś wątku.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
To ja bym Cię prosił bys sie poprostu nie wypowiadał na ten temat wtedy. Bo robisz początkującym wode z mózgu.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
To ze DR sa lepszym wyborem od korsarzy powie Ci kazdy i nic w tym zlego ze informuje o tym poczatkujacych. Masz takie same prawa jak ja na tym forum i poki cie nie obrazam lepiej mnie o nic nie pros.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 20:54 przez ajpinus, łącznie zmieniany 1 raz.
Porownuje je nie jako kawaleria do piechoty tylko jako core do core.
Nie oplaca sie kupowac korsarzy, sa co najwyzej przecietni i moim zdaniem za drodzy. Wole za te same punkty kusznikow jak juz mam przyrownac korsarzy do innej piechoty corowej bedacej w tej samej cenie. Jest zbyt duzo ciekawszych wyborow w tej armii w nowym booku by stawiac na korsarzy. Mozliwe ze sprawdzaja sie dobrze jako ochorna bolcow ( z pistoletami) ale po co je chornic, jak maja spasc to spadna i tyle.
Pozdro
Nie oplaca sie kupowac korsarzy, sa co najwyzej przecietni i moim zdaniem za drodzy. Wole za te same punkty kusznikow jak juz mam przyrownac korsarzy do innej piechoty corowej bedacej w tej samej cenie. Jest zbyt duzo ciekawszych wyborow w tej armii w nowym booku by stawiac na korsarzy. Mozliwe ze sprawdzaja sie dobrze jako ochorna bolcow ( z pistoletami) ale po co je chornic, jak maja spasc to spadna i tyle.
Pozdro
Tak jak wyzej. Pobadto pozwolił bys by niektórzy sami dochodzili do pewnych wniosków albo poprostu jak Tobie (nie wiem jak z tym jest) nie wychodzi gra nimi to moze im bedzie lepiej szło? Zachowaj jakis dystans do tego bo kazdy ma inny styl gry.
A prosić moge. Bo ani Ci niczego nie nakazuje ani zakazuje.
Edit.
W tym momencie mówisz kategoriami: "Po co wystawiac smoka skoro są paki maszynowe które mogą go łatwo ubic"
Chce grac na korsarzach? niech gra!
A prosić moge. Bo ani Ci niczego nie nakazuje ani zakazuje.
Edit.
W tym momencie mówisz kategoriami: "Po co wystawiac smoka skoro są paki maszynowe które mogą go łatwo ubic"
Chce grac na korsarzach? niech gra!
- Corvus Albus
- Kretozord
Z obsługą maszyny jest heros, chce do niego strzelić z zębów hydry. Czy mogę deklarować 2 zęby w niego i 3 w załogę czy w jednej turze decyduję się na załogę lub herosa?
nie, pkty sa liczone tylko za nia wiec jest warta 175pkt
Mam problem.Zamówiłem sobie z Barda batalion DE i Army book . Prosiłem o polski . Patrzę a tu angielski . I co teraz zrobic ? Zostawic go? Nie znam na tyle angielskiego , żeby dobrze przeczytac historie DE , lecz z zasadami problemu nie mam . Czy to się opłaca ? Może jednak lepiej uczyc się tej wersji angielskiej ? Co WY mi poradzicie ?